Şimdi Ara

XPG 750W Core Reactor 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.sinerji.gen.tr/xpg-750w-core-reactor-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-pmu420238
    Selamlar,linkte bulunan güç kaynağı ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum,biraz baktım bir yorum bulamadım forumda.



  • Adata, xpg markası altında bir çok pc parçasına el attı. Bu da o ürünlerden biri, kağıt üzerindeki değerler hiç fena değil ama dediğiniz gibi inceleme yok ortalıkta (en azından düzgün sitelerin). Ben sizi üzmeyeceğini düşünüyorum ama riske girmek istemiyorsanız gigabyte ın aorus 750 watt psu suna göz atabilirsiniz. Ben kullanıyorum ve oldukca memnunum.
  • Tas gibi modelde bu psu fiyatlatina ne olmus boyle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc'de yeni parçalar denemek isteyenlere saygı duyarım ve gösterdiğiniz ürün kötü değil gözü kapalı alınabilir ancak göstereceğim psu ile arasında 34 küsür lira oynuyor ve seasonic dururken adata alınmaz bence.

    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-focus-plus-750w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-750fx.html


    resimde focus plus görünüyor ama bu başlıkta yeni seri gx gönderdiklerini söylüyorlar ve kullanlar memnun.

    https://forum.donanimhaber.com/tr-de-ilk-seasonic-focus-gx-750w-on-incelemesi-guncel--140266077


    bundan geliyormuş yorumlara da bakabilirsiniz %88 5, %9 4 almış.

    https://www.newegg.com/seasonic-focus-plus-750-gold-ssr-750fx-750w/p/N82E16817151187


    amazonda da %85 5 almış, %7 4

    https://www.amazon.com/Seasonic-SSR-750FX-Modular-Warranty-Compact/dp/B073GWKDVM/


    güç kaynağı pek deneyelim denecek ürün değil sağlamından gitmek lazım 3'e 5'e bakmadan.




  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Öyle tabi,teşekkür ederim,dikkate alacağım,biraz da ona bakıp araştıracağım.
  • sir.eko kullanıcısına yanıt
    rica ederim.tabi sorun araştırın forum bunun için var.yarın da biz bir şeyde yardıma ihtiyaç duyar gelir sorarız burada.lakin takım tutar gibi marka tutmak benim parçam seninkini geçer şeklinde kullanılıyor.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Marka fanatikliği bana göre değil,ürünün verdiğim paranın hakkını vermesi tek kriterim. O marka bu marka fark etmez.İnceleme ve kullanım testlerini okurum,en iyi fiyat kaliteyi yakalamaya çalışıyorum. Tabi bizim de sizler gibi tecrübesi olan arkadaşlarımıza sorma ihtiyacımız doğuyor o zamanlarda.Peki kasa konusunda tavsiyeniz nedir? 750 -800 liraya kadar çakabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Piyasaya yeni girmiş bir model gold sertifika full modüler 10 yıl garanti sunan oldukça sessiz 8 güvenlik sertifikası bulunduran nadir ürünlerden değerlendirebilirsiniz.
  • Tereddüt edilecek, riske girilecek bir durum yok. XPG Core Reactor serisi, en az SeaSonic Focus serisi kadar kaliteli. Gönül rahatlığıyla alınabilecek bir model.
  • Konuyu hortlatayım. Uzun süre kaliteli bir psu arıyordum bugün 750w'lığını qp'den gidip aldım ve sisteme montajını yaptım. İlk izlenimim buram buram kalite kokan bir ürün. Kabloları, giriş çıkışları kaya gibi sağlam. Kasa masanın üstünde yanımda duruyor kulağımı dayasam bile ses duymuyorum. Mwe white kullanırken işlemci sıcaklığım ( ryzen5 3600) 45-60 derecelerde, anakart sıcaklığım ( tuf b450 pro ) 36 derece, ekran kartım ( rx 5700xt nitro+ ) 53-55 derecelerdeydi. Şu an işlemci 36-45, anakart 32 derece, ekran kartı 48-50 derecelerde. Kasa mb511 önde 3 arkada 1 egzos, işlemci soğtucusuda wraith prism hepsi yüzde 40 devir hızında. Son zamanlarda mwe white ın fan sesi beni delirtti, Sestende rahatsız olmam ama o tıkırtı sesi canıma tak etti. Diş ağrısı gibi kurtalayımda parasına neyse noktasına geldim. Ekran kartını aldıktan sonra bileşen sıcaklıklarının artması da beni şüphelendirdi. Ram ve ssdlerimde xpg ve sorunsuz ürünler o yüzden markaya güvenim arttı.

    Kısaca fiyatına göre ilk izlenimim sonuna kadar değer, pişman etmedi. toms hardwarede 5 üzerinden 4 puan almış tavsiye listesine girmiş. Daha yükte test etmedim ilerlyen günlerde paylaşırım.

    Bu arada yukarıda bir arkadaş seasonic focus ile karşılaştırmış . O zamanlar fiyat olarak aralarında pek bir şey yokmuş ama şu an aynı watt seasonic focuslar 1100-1200tl bandında, ben 869 tl ye aldım. Kısaca bu kalitede en uygun fiyatlı psu bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 12 Mart 2020; 13:45:39 >




  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    XPG Core Reactor PSU kullanım tecrübeniz ne durumda? Özellikle fan sesi durumunu merak ediyorum. Sessiz olduğunu belirtmişsiniz.
    Bazı incelemelerde fan profili biraz agresif bulunmuş. Ses açısından yorumunuzda bir değişiklik oldu mu? Düşündüğüm bir PSU. O yüzden soruyorum.

    Bu arada chazı merak edenler için ilave bilgi de vereyim. Yeni bir model ve PSU açısından alışılmadık bir markadan geliyor ama CWT üretimi bir PSU.
    Başarılı olduğu bilinen Corsaiir RM serisi 750/850/X modelleri de CWT üretimidir. Model kağıt üzerinde, 140mm derinliği ve komkapt yapısı ile direk
    Seasonic Focus Plus serisinin rakibi. Teknik özellikleri ve 10 yıllık garantisi ile iddialı bir ürün olmuş.

    XPG Core serisinin fiyatları şu an rakibi Seasonic Focus Plus modeline göre düşük ama çıkış kapsamında biraz daha
    iddialı fiyat verseydi bence direk alınırdı. Zira ne olursa olsun Seasonic markasının oturmuş bir kalite algısı var.

    Güncel Fiyatlar:

    Core Reactor 650/750W--> 770/913TL
    Focus Plus 650/750/850--> 933/1149/1200TL
    Corsair RM 750/850-->950(827TL Vatan indirimde)/1090(922TL Vatanindirimde)Ama derinlik 150 mm)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 26 Mart 2020; 16:35:40 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Psu' yu bir haftadır kullanıyorum. Şu ana kadar çok memnunum. Kasada bir psu olduğunun bile farkında değilim, ses konusunda çok başarılı. Fan dönüyor mu, dönmüyor mu onu bile anlamıyorum. Hiç test etmedim. Virüs dolasıyla 1 haftadır evdeyim sistemi toplasam 4-5 saat belki kapalı kalmıştır. Açık olduğu sürede de sürekli oyun oynadım ki halen daha oynuyorum ısınma, ses yaşamadım. Gece 3-4 gibi ortalık sessizken de denedim psu nun sesini duymak çok zor. 1-2 kez elektrik kesintisi yaşadım ne olacağını merak ettim. Fişleri çekmedim. S-LİNK swapp adlı akım korumalı prizini kullanıyorum. Elektrik gidince bir 3-4 saniye sonra kapandı, tekrar sorunsuzca açıldı. Seasonic kullanmadım ama pek sıkıntı çıkaracak bir cihaz değil. Şu an fiyatı uçmuş 1 hafttada nasıl bu kadar artıyor anlamıyorum. Ama fiyat skalasında bence yine de rakipsiz.
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kurlardan dolayı PC bileşen fiyatları anlık değişiyor ve genelde de artıyor ne yazık ki.
  • Merhabalar , Xpg core reactor 750W kullanmaktayım. Üründen kısaca bahsetmek gerekirse Kalite yönünden oldukça başarılı bir ürün, Sessiz ve w değerleri oldukça tutarlı. Yük altında sessiz. Kablo tasarımı kaliteli. Bu ürün gamında yeni olamasına rağmen kaliteli bir ürün ortaya koymuşlar. Garanti süresinin uzunluğu sorun çıkarma ihtimalinin az olmasından dolayı uzun ( Bir çok markada durum bu şekilde güvendikleri ürünlere oldukça uzun garanti süreleri verip saglam olduğu mesajını vermektir.)
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    efemelih kullanıcısına yanıt
    hwinfo sensor only şeklinde açarak altta açık bırakıp bir süre oyun oynayıp şu şekilde resim atabilir misiniz rica etsem?


    XPG 750W Core Reactor 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı



    https://www.hwinfo.com/download.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 27 Mart 2020; 16:59:11 >
  • Hocam HWINFO'nun hangi versiyonunu kullanıyorsun?
    Bendeki sürümün +12V kanalı için ölçüm hassasiyet aralığı 0,072V
    Sendekinin ölçüm aralığı nedir?

    Bir de, sistemi tam yüke sokarak ölçüm yaptın mı? (Oyun, sistemi tam yüke getirmez)
  • 3 saatlik oyun sonrası XPG 750W Core Reactor 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    Hocam HWINFO'nun hangi versiyonunu kullanıyorsun?
    Bendeki sürümün +12V kanalı için ölçüm hassasiyet aralığı 0,072V
    Sendekinin ölçüm aralığı nedir?

    Bir de, sistemi tam yüke sokarak ölçüm yaptın mı? (Oyun, sistemi tam yüke getirmez)
    o zaman şöyle yapalım işin içine ekran kartını da katmak için.prime95 yapsam kart yatacak ve 2080 benim kartım TDP'si yüksek.


    XPG 750W Core Reactor 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.