Şimdi Ara

Bu sonuçta,Kaza sonrası hasarım hangi sigortadan yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar;

    Bir konuda sizlere danışacağım,

    Duran aracıma bir araç çarptı ve kaza raporu hazırladıktan sonra hasarımı onartmak için yetkili servise aracımı teslim ettim,

    Yetkili servisteki görevli "aracınızın onarımı sizin kaskonuzdan yapılacak ardından tutar karşı tarafın sigortasından rucu edilecek" dedi.

    aracımı onarımdan yeni teslim aldım kasko sigortamın suresi sona ermek üzere oldugundan dolayı teklifler almaya başladım fakat kaza kaskomda göründüğü için tutarlar yuksek gelmekte...

    şimdi sorularım şöyle;

    - Bu işin raconu bumudur (kaskomdan aracım yapılır sonrasında karşı tarafın sigortasından tahsil edilir vs.?) yoksa mağdur mu edildim?
    - bir süre beklesem kasko sigortam denildiği gibi gerçekten karşı taraftan tahsilatını yaptıktan sonra dosyamı siler ve kasko fiyatlarım normale döner mi?
    - bir kaç kişi işin doğrusunun hasar sonrası trafik sigortasının onarımı geerçekleştirmesini beklemek oldugunu ve diğer yöntemi bilmediklerini belirtiyor.

    Bilgisi olan arkadaşlardan fikir almak isterim.







  • Evet işin raconu bu senin kaskon parayı öder aracın yapılır sonrasında karşı tarafın sigortasından parayı tahsil eder. Ancak kaskonun yüksek çıkmasının bununla bir alakası olmayabilir diye düşünüyorum bence bir sigortacıya sor.
  • GarbageCollector kullanıcısına yanıt
    peki neden benim kaskom yokmuş gibi sadece karşı tarafın sigortası uzerinden işlem başlamıyor?

    sonuçta kasko yaptırmamışta olabilirdim,o durumda ne olacaktı?

    Servisin bir çıkarı olabilir mi bu durumda?ödemeyi hızlı alma,aracı hızlı onarma vs?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rh_plus

    peki neden benim kaskom yokmuş gibi sadece karşı tarafın sigortası uzerinden işlem başlamıyor?

    sonuçta kasko yaptırmamışta olabilirdim,o durumda ne olacaktı?

    Servisin bir çıkarı olabilir mi bu durumda?ödemeyi hızlı alma,aracı hızlı onarma vs?
    Tamircilerin işine gelir. Parayı daha kısa sürede alırlar. Sigortan üzerinden işlem yaptır. Kaskonu devreye sokma
  • kaskonun yüksek çıkması başka sebeptendir hocam. kasko hemen parayı ödediği için tercih sebebidir raconu budur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem iyi hem kötü tarafı var, değer kaybı için uğraşmayacaksınız kasko şirketi sizin adınıza o parayı da tahsil edecek. Kaskonuzda varsa ikame araç tahsis edecekler. Belki karşı tarafın sigortası yetkili servis yerine özel serviste yaptıracakken kaskonuz sayesinde aracınız yetkili serviste onarılacak. Tramerde park halinde çarpma yazar ama tutar yazacak mı emin değilim. Kötü tarafı ise şu anda karşı tarafa hasar rücu edilmediği için hasarsızlık indirimi alamayacaksınız. Yetkili servisin de işine geliyordur mutlaka yoksa karşı tarafın sigortası üzerinden açarlardı dosyayı.
  • karşı tarafın sigortası üzerinden işlem yapan yerler var ancak sanayideki özel servisleri oluyor bunlar genelde. yetkili servisler bu olaya girmez kaskodan parasını alır kaskoda karşı tarafın sigortasından yani amaç işi hızlandırmak çünkü trafikte sigortasında para ödemeleri çok uzayabilir. Kasko olmadığında aracını yaptıracak yer bile zor buluyorsun benim başıma gelmişti aracımı satacağım için yaptırmamıştım. Sonrasında biri size olduğu gibi arkadan vurdu. Yetkili servise gittim kasko yoksa biz bakmıyoruz dediler. sanayide özel bir servise gittim yaparız ama önce senet imzalarsın sonra sigorta parayı yatırınca senedi iptal ederiz dediler. Sonuç kendi cebimden verdim yaptırdım bir daha da kasko olmadan gezmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin raconu ve güzeli bu..

    Kaskodan yapılırsa sizin exper,trafikten yapılırsa karşının exper gelir servise ve herşeyin ucuzuna kaçıp ucuz yaptırmaya çalışır.

    Oysa sizin kaskonun experi gelse herşeyi kuralına uygun yaptırır.Çünkü nasılsa parayı karşı tarafın trafiği ödeyecek..

    İlaveten Trafik sigortaları parayı geç ödüyor servislere ve çoğu şeyin değişimini kabul etmiyor.

    Oysa kaskolar servise hemen ödeme yapıyor ve zararı karşı tarafın sigortasından rücu edeceği için masrafı tam okeyliyor.

    O yüzden kaskonuz varsa kaskodan yapılsın daha iyi.Kaskonuz bozulmaz ve servis her yapılması gerekeni eksiksiz yapar.

    Bursa'da çoğu yetkili servis trafik kazası hasarlarını almıyor bile.Kaskoyu kabul ediyor.
    Karşı tarafın trafiğinden yaptıracağım derseniz ise siz ücreti bize ödeyin,sonra gidin karşının trafik sigortasından kendiniz tahsil edin diyor.

    Başıma geldiği için biliyorum..

    Ha siz ısrar ederseniz karşının trafiğinden yaptırın,sonra karşının trafiğinden almaya çalışın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rh_plus

    peki neden benim kaskom yokmuş gibi sadece karşı tarafın sigortası uzerinden işlem başlamıyor?

    sonuçta kasko yaptırmamışta olabilirdim,o durumda ne olacaktı?

    Servisin bir çıkarı olabilir mi bu durumda?ödemeyi hızlı alma,aracı hızlı onarma vs?
    aracın kaskodan yapılırsa orjinal parça gelir. Sigortadan yapılırsa yan sanayi
  • İşin raconu değil de prosedürü budur diyelim. Siz işlemi kaskonuzdan başlatırsınız. İşlem kaskodan yapılır. Karşı taraf %100 kusurlu ise kasko karşı taraftan bu hasarı rücu eder.

    Kaskodan işlem başlattığınız zaman sizin artılarınız;
    - Suçlu siz çıksanız bile araç yine kaskodan yapılır. Hasarsızlığınız bozulur.
    - Suçlu karşı taraf çıkarsa yine kaskodan yapılır ama bu kez hasarsızlığınız bozulmaz. Kasko hasarı karşı tarafın sigortasından rücu eder. Yani karşıdan alır parasını.
    - Tamir süresi için poliçenizde varsa ikame araç hakkınız olur bunu kullanırsınız. Aracınız tamirdeyken araçsız kalmazsınız.
    - Trafik sigortaları muadil parça üzerinden fiyatlandırıyor. Normalde trafik sigortasından işlem başlatırsanız orijinal parça için fark ödemeniz gerekir ama kasko bu farkı da karşılar.

    Beklemek yerine sigortacınızı arayıp hasarın rücu edilip edilmediğini, edilmediyse edilmesi için takip etmesini isteyebilirsiniz. Sigortacınız bunları yapmakla mükelleftir. Öyle parayı aldım işim bitti değildir. Bazen rücu edilmiş olmasına rağmen edilmemiş gibi işlem yapabiliyorlar. Bunu sigortacınız takip etmeli ve size geri dönüş yapmalı. Sigortacınızla iletişiminiz yoksa kasko firmanızın müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatın gerekli düzeltmeyi yaparlar.

    Edit: Çarpan araç kaçtı mı yoksa tutanaklar tutuldu mu? Konuda detayı verilmemiş. Sizin araca çarpan kaçtıysa kaskonuz bozulur, ortada karşı tarafın sigortası diye bir şey olmaz. Tutanaklar tutuldu ise edit öncesi gibi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 27 Ocak 2020; 12:29:42 >




  • servisteki aracın kaskosunu hemen yenilemek zorunda değilsiniz bence hocam. araç çıksın kullanmaya başlayın bir süre sonra kasko yapın gerekirse.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim,

    kaçıyordu kameralardan bulduk rapor tuttuk birlikte.

    Kaçsaydı ve benim sadece zorunlu trafik sigortam olsaydı o vakit ne olacaktı?
  • Aracın hasar dosyası kapanmadığı için şu an onarım bedeli kasko üzerinde gözüküyordur, karşı tarafa rücu edip parayı aldıklarında kasko hasarsızlığınız devam edecek fiyat da ona göre şekillenecektir. Poliçenin yenileme tarihinin yakın olması şanssızlık olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rh_plus kullanıcısına yanıt
    Kaçsaydı ve kaskonuz olmasaydı cebinizden yaptırmak zorunda kalacaktınız malesef. Kaskosuz araç büyük risk.
    Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun tekrar.
  • Tramer sorgusunda ne olacak? Nasıl gözükecek bu kaza peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rh_plus

    Cevap için teşekkür ederim,

    kaçıyordu kameralardan bulduk rapor tuttuk birlikte.

    Kaçsaydı ve benim sadece zorunlu trafik sigortam olsaydı o vakit ne olacaktı?
    Kendi cebinizden yaptıracak sonra şahsa dava açıp bu davayı kazanıp parayı tahsil etmeye çalışacaktınız. Kazanmanız minimum 2 yıl sürer. Siz davayı kazansanız bile ödemezse bu sefer icra ya başvurursunuz üstünde birşey yoksa hapse gider o da birkaç yıl daha alır

    Yok kardeşim çarpan yaptırsın diyorsunuz ama bunun pek bir anlamı yok. Yaptırmıyorum kardeşim derse aracınızı o halde bırakıp yine dava açmanız ve kazanmanız gerekirdi. Dava sürerken arabayı kullanmaya devam ederseniz bu da risk. Çünkü bu sefer adam aradaki sürede olmuş bu diyecek iş uzar da uzar.

    Kendi kaskonuzdan yaptırmanızda sıkıntı yok. Sizin kasko ve karşı tarafın zorunlu sigorta eksperleri anlaşıp kusur oranında anlaştıysalar ve kusur karşı tarafta ise dosyanız artık "rücu" durumunda olur. Kasko ne öderse ödesin o artık sizin kaskoyu etkilemez. Daha arabaya ilk çekiç vurulmadan belli olur bu. Üstüne de değer kaybı istersiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.