Şimdi Ara

Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jesus_78 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.071
Cevap
139
Favori
735.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #28
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almayı düşünenler için;
    Telefonu alalı 3 hafta oldu. Ekran süresi 8-9.5 saat altına düşmüyor. Pil performansını eleştirenler sanırım bütün gün pubg oynuyor. Telefon inanılmaz stabil ve hızlı. Kamera performansı oldukça iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, wifi kopma sorunu yaşadınız mı kullandığınız süreç boyunca?
  • Emrecndm E kullanıcısına yanıt
    Hayır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9 saat almış olduğunuz ekran süresinde sosyal medya kullanımı ne düzeyde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s’ten samsung s7’ye geçerek 4 yıllık bir ara vermiştim. dün se 2020 ile ios’a geri döndüm. 4 yılda çok şey kaybetmişim 🤷🏻‍♂️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarj durumunuz nasıl Samsung sonrası artı ve eksi olarak gördüklerinizi paylaşır mısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar bende değişim kampanyası ile bu telefonu almak istiyorum. elimde çalışmayan 5s var, teknoısa kabul etti +600 tl yi sadece vermeyi ama medai markt kabul etmiyor. diyor ki bilmem icloud vs sıfırlacak. bu koun hakkında bilgisi olan var mı?
  • murattekno kullanıcısına yanıt
    icloud hesabından çıkış yapmazsanız telefonun anakartı kilitli kalıyor. o yüzden özellikle kontrol ediyorlar.
  • freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Ben de başta 12 küçük çıkacağı için pişman oldum se'yi aldığıma ancak 2200 mah çıkacakmış ve Amoled ekran geliyor. Bu telefonun yarısı kadar ekran süresi verir.

    Bu sonuca nasil vardiniz amoled ekran pil suresini uzatir ozellikle siyah bir tema veya arka plan resmi kullandiginizda. Amoled ekran IPS panel gibi backlight ile calismadigi icin ve her piksel bagimsiz isik verdigi icin siyah uzerine gelen piksel elektirik tuketmez pil suresi uzar. Bunun yaninda amoled ekran gene backlight kullanmadigi icin telefonda buyuk olcude ince olacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 8 Ağustos 2020; 12:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akzidenz

    icloud hesabından çıkış yapmazsanız telefonun anakartı kilitli kalıyor. o yüzden özellikle kontrol ediyorlar.
    peki nasıl çıkış yapacağım, telefon anakart yandı sanırım sadece sarj oluour gibi geliyor ve daha da açılmıyor
  • Hiç oyun oynamamama rağmen gün sonunu göremiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr James Wilson

    Son durum nedir hocam
    Hocam çoğu uygulamanın arka plan yenilemelerini ve icloud fotoğraflarını kapattım bi yarım saat ekran suresi artışı oldu. Dun 3.30 saat ekran suresi aldım. Fakat hala konudaki diğer arkadaşların aldığından çok çok daha az. Abarttığımı düşünenler olmuş fakat olanı soyluyorum ben. Buyrun ss.
    Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU]
    Edit: telefondan hiç oyun oynamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fairy Tail -- 8 Ağustos 2020; 13:26:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadirdalgic

    şarj durumunuz nasıl Samsung sonrası artı ve eksi olarak gördüklerinizi paylaşır mısınız
    yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum. daha dün cihaz elime geçti. 1 2 haftalık kullanımda daha rahat yorum yapabilirim. şu anlık memnunum fazla uygulama olmadığı için de olabilir. s7 nin pilini değiştirmiştim 1.5 yıl önce. şu an s7 ile hemen hemen aynı süreleri alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pil sağlığı sekmesindeki %80 barajını kullanıyor musunuz? pil ömrü için %20’nin altına gelmeden şarja takıyorum cihazı. %80 barajını gerçekten bataryaya ihtiyacım olacağı günlerde açmayı düşünüyorum. sizce mantıklı olur mu? önerebileceğiniz olmazsa olmaz bir uygulamanız var mı? şimdilik wifi sorunu yaşamadım umarım yaşamam. kız kardeşimle beraber aynı telefonu aldık o da şu an için memnun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fairy Tail

    Hocam çoğu uygulamanın arka plan yenilemelerini ve icloud fotoğraflarını kapattım bi yarım saat ekran suresi artışı oldu. Dun 3.30 saat ekran suresi aldım. Fakat hala konudaki diğer arkadaşların aldığından çok çok daha az. Abarttığımı düşünenler olmuş fakat olanı soyluyorum ben. Buyrun ss.

    Edit: telefondan hiç oyun oynamıyorum.

    Alıntıları Göster
    Hocam çok ilginç. ben bu süreleri sadece maximum 80-95 arası şarj ederek alıyorum. şarja en düşük 25-35 arası ilken takıyorum genelde. AppStore güncelleme kapalı mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ,

    Hazır konusu açılmışken bizim gibi acemi IOS kullanıcılarına uygulama güncellemelerini kapatma ile ilgili detayları verebilir misiniz acaba ?

    Hangi uygulamaları güncellemelerini nereden kapatmak lazım ?

    Mesela Ayarlar menüsünde " Arka Planda uygulama Yenişle " bölümü var ve bende hepsi Full açık durumda.

    Tecrübeli arkadaşlar kapatmamız gereken güncelleme ayarlarını detaylıca yazarlarsa seviniriz.

    Selamlar
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Pil kullanımını azaltıp ekran süresini arttırabilmeniz için 6 öneri sunacağım sizlere. Ben bunları yaptığımda iphone 11 de ekran süresinde artış yakaladım. Özellikle kullanmadığım zamanlarda şarj hiç azalmıyor. Gece uyurken %90 da bıraktıysam sabah uyandığımda %90 da buluyorum telefonu.Bu ayarları yapmadan önce %6-7 düşüş oluyordu.

    1- İlk olarak kapatmanız gereken özellik için şu yolu takip edelim:
    Ayarlar / Gizlilik / Konum Servisleri / Sistem Servisleri / Önemli Konumlar kısmı şayet açıksa mutlaka kapalı tutun.

    Bu özellik sizin gün içindeki tüm konum aktivitelerinizi kontrol ederek, en çok ziyaret ettiğiniz yerlerin bir haritasını çıkarıyor. Bu da arka planda sürekli olarak bir konum kullanımı ve pil kaynaklarının tüketimi anlamına geliyor. Gördüğünüz gibi benim iş ve ev arasındaki yolculuklarım, Istanbul ziyaretlerim, hatta Fransadan, Danimarkaya kadar olan tüm yolculuklarım burada listelenmiş. Hem pil ömrü hem de gizlilik için bunu kapalı tutmanızı öneriyorum.

    2. 2nci sırada yine gizlilik menüsü altındaki Analizler ve iyileştirmeler menüsü var.
    Buraya girdiğinizde iPhone ve Watch analizini paylaş seçeceği şayet aktifse bunu kapatmanız faydalı olacaktır. Bu da yine her gün anonim olarak toplanan bilgileri Apple’a iletiyor, bu da yine arka planda sizin internet bağlantınız ve pil kaynaklarınız kullanarak yapılan bir işlem. Bunu kapalı tutarak pil tasarruf bardağımıza bir damla daha ekleyebiliriz.
    Ayrıca bu menüden bir kez geri gelerek yine sistem servislerinden bazılarını kapatabilirsiniz, örneğin sürekli etrafta kablosuz ağ aramasını, yine lokasyon bazlı reklamlar için sizin konumunuzu kullanmasını engelleyebilirsiniz.

    3. 3 numaralı ayarımız bu kez birşey kapatmak değil açmakla alakalı, Gizlilik menüsünün en altındaki Reklam sekmesine girdiğinizde Reklam Takibini sınırla diye bir bölüm var, Bunu aktif ederek sizin ziyaret ettiğiniz sayfalar ve kullanım alışkanlıklarınız baz alınarak gösterilen reklamların önüne geçeceksiniz. Reklamlar yine gösterilmeye devam edecek ama sürekli sizin hareketlerinizi takip eden bir arka plan aktivitesini ortadan kaldırmış olacaksınız. Bu da yine pil hanesine bir artı olarak yazılacak.

    4. 4 numaralı tavsiyem Bildirimlerle ilgili, telefonlarımızda ihtiyaçlarımıza göre çeşitli uygulamalar mevcut. Yalnız bu uygulamaların hemen hemen hepsinin bildirim gönderme ile ilgili hevesleri var, örneğin facebook ya da bağlı uygulaması messenger, kurulum sırasında sanıyorum 8 kere “Bildirimleri açmak ister misiniz” diye soruyor. Ben örneğin bu iki uygulama için bildirimleri tamamen devre dışı bırakıyorum, Bu platform üzerinde benim anında bildirim almamı gerektirecek hiçbir şey yok ve sadece uygulamaya girdiğimde bildirimleri görmek istiyorum. Bu uygulamaların sürekli bildirim göndermeleri, telefonun ekranının gerekli gereksiz sürekli aktif hale gelmesi, bildirim tonunun çalması ve hatta titreşimin aktif hale gelerek gün içinde defalarca bunun tekrarı anlamına geliyor. Özellikle de bu ve benzeri platformlarda aktifseniz pil ömrünüzü içten içe kemiren bir durum haline geliyor. Bu sadece basit bir örnekti, yelpazeyi geniş tutabilirsiniz. Sonuç itibariyle bildirimlerine ihtiyaç duymadığınız uygulamalara bildirim gönderme yetkisi vermeyin.

    5. 5 numaralı tavsiyem, Arka planda uygulama yenileme ile igili, bu bölüm çeşitli sebeplerle aktif olarak ayarlanmak zorunda olabilir, örneğin fitness uygulamaları kullanıyorsanız ve bir yürüyüşü kaydetmek istiyorsanız, telefonun kilitli duruma getirdiğinizde uygulama arka planda çalışamıyor ve size gerekli bilgileri toplayamıyor. Bu sebeple bu menü altında sadece gerçekten arka planda çalışmasına ihtiyaç duyduğunuz uygulamaları aktif olarak işaretleyin ve diğerlerini kapatın. Bu işlem ihtiyaç duyulmamasına rağmen arka planda sürekli data alışverişi yapan uygulamaların harcadığı pil ve verilerden tasarruf etmenizi sağlar.

    6. 6. Ve son önerim de Mail hesaplarınızla ilgili, Ayarlar / Parolalar ve Hesaplar / Yeni Verileri Al menüsüne girdiğinizde üst tarafta “Anında ilet” seçeneği aktifse bunu kapatmanızı öneriyorum. Bu aktif olduğunda telefon sürekli olarak mail sunucularıyla iletişim halinde kalarak, yeni bir mail geldiğinde size anında bildirmek adına gereksiz yere sistem kaynağı ve pil tüketiyor. Bunun yerine Alttaki “Al” sekmesi aldında yarım saat ya da isteğinize göre bir zaman dilimi belirleyerek sadece bu zamanlarda yeni mailleri kontrol etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca siz bu süreleri beklemeden de mail uygulamasına girip o andaki durumu manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

    Not: "Özgür Bilge" den alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatus45 -- 8 Ağustos 2020; 16:10:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: customm

    Hocam çok ilginç. ben bu süreleri sadece maximum 80-95 arası şarj ederek alıyorum. şarja en düşük 25-35 arası ilken takıyorum genelde. AppStore güncelleme kapalı mı acaba?

    Alıntıları Göster
    Guncellemeler açık fakat telefonda 20-25 uygulama var. Dolayısıyla pek bir fark yaratacagını dusunmuyorum. Fakat yine de şimdi kapatıp bir deneyeceğim fark yaratıp yaratmadığını. İşi daha da ilginç kılan apple desteğin telefonun bataryasında bir sorun olmadığı, durumun kişisel kullanımla alakalı olduğunu iddia etmesi. Fakat durum gun yuzu gibi ortada. Bu ekran suresi trajikomik resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • suatus45 S kullanıcısına yanıt
    İlk fırsatta bakacağım bu ayarlara.Ellerinize sağlık.

    Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatus45

    Pil kullanımını azaltıp ekran süresini arttırabilmeniz için 6 öneri sunacağım sizlere. Ben bunları yaptığımda iphone 11 de ekran süresinde artış yakaladım. Özellikle kullanmadığım zamanlarda şarj hiç azalmıyor. Gece uyurken %90 da bıraktıysam sabah uyandığımda %90 da buluyorum telefonu.Bu ayarları yapmadan önce %6-7 düşüş oluyordu.

    1- İlk olarak kapatmanız gereken özellik için şu yolu takip edelim:
    Ayarlar / Gizlilik / Konum Servisleri / Sistem Servisleri / Önemli Konumlar kısmı şayet açıksa mutlaka kapalı tutun.

    Bu özellik sizin gün içindeki tüm konum aktivitelerinizi kontrol ederek, en çok ziyaret ettiğiniz yerlerin bir haritasını çıkarıyor. Bu da arka planda sürekli olarak bir konum kullanımı ve pil kaynaklarının tüketimi anlamına geliyor. Gördüğünüz gibi benim iş ve ev arasındaki yolculuklarım, Istanbul ziyaretlerim, hatta Fransadan, Danimarkaya kadar olan tüm yolculuklarım burada listelenmiş. Hem pil ömrü hem de gizlilik için bunu kapalı tutmanızı öneriyorum.

    2. 2nci sırada yine gizlilik menüsü altındaki Analizler ve iyileştirmeler menüsü var.
    Buraya girdiğinizde iPhone ve Watch analizini paylaş seçeceği şayet aktifse bunu kapatmanız faydalı olacaktır. Bu da yine her gün anonim olarak toplanan bilgileri Apple’a iletiyor, bu da yine arka planda sizin internet bağlantınız ve pil kaynaklarınız kullanarak yapılan bir işlem. Bunu kapalı tutarak pil tasarruf bardağımıza bir damla daha ekleyebiliriz.
    Ayrıca bu menüden bir kez geri gelerek yine sistem servislerinden bazılarını kapatabilirsiniz, örneğin sürekli etrafta kablosuz ağ aramasını, yine lokasyon bazlı reklamlar için sizin konumunuzu kullanmasını engelleyebilirsiniz.

    3. 3 numaralı ayarımız bu kez birşey kapatmak değil açmakla alakalı, Gizlilik menüsünün en altındaki Reklam sekmesine girdiğinizde Reklam Takibini sınırla diye bir bölüm var, Bunu aktif ederek sizin ziyaret ettiğiniz sayfalar ve kullanım alışkanlıklarınız baz alınarak gösterilen reklamların önüne geçeceksiniz. Reklamlar yine gösterilmeye devam edecek ama sürekli sizin hareketlerinizi takip eden bir arka plan aktivitesini ortadan kaldırmış olacaksınız. Bu da yine pil hanesine bir artı olarak yazılacak.

    4. 4 numaralı tavsiyem Bildirimlerle ilgili, telefonlarımızda ihtiyaçlarımıza göre çeşitli uygulamalar mevcut. Yalnız bu uygulamaların hemen hemen hepsinin bildirim gönderme ile ilgili hevesleri var, örneğin facebook ya da bağlı uygulaması messenger, kurulum sırasında sanıyorum 8 kere “Bildirimleri açmak ister misiniz” diye soruyor. Ben örneğin bu iki uygulama için bildirimleri tamamen devre dışı bırakıyorum, Bu platform üzerinde benim anında bildirim almamı gerektirecek hiçbir şey yok ve sadece uygulamaya girdiğimde bildirimleri görmek istiyorum. Bu uygulamaların sürekli bildirim göndermeleri, telefonun ekranının gerekli gereksiz sürekli aktif hale gelmesi, bildirim tonunun çalması ve hatta titreşimin aktif hale gelerek gün içinde defalarca bunun tekrarı anlamına geliyor. Özellikle de bu ve benzeri platformlarda aktifseniz pil ömrünüzü içten içe kemiren bir durum haline geliyor. Bu sadece basit bir örnekti, yelpazeyi geniş tutabilirsiniz. Sonuç itibariyle bildirimlerine ihtiyaç duymadığınız uygulamalara bildirim gönderme yetkisi vermeyin.

    5. 5 numaralı tavsiyem, Arka planda uygulama yenileme ile igili, bu bölüm çeşitli sebeplerle aktif olarak ayarlanmak zorunda olabilir, örneğin fitness uygulamaları kullanıyorsanız ve bir yürüyüşü kaydetmek istiyorsanız, telefonun kilitli duruma getirdiğinizde uygulama arka planda çalışamıyor ve size gerekli bilgileri toplayamıyor. Bu sebeple bu menü altında sadece gerçekten arka planda çalışmasına ihtiyaç duyduğunuz uygulamaları aktif olarak işaretleyin ve diğerlerini kapatın. Bu işlem ihtiyaç duyulmamasına rağmen arka planda sürekli data alışverişi yapan uygulamaların harcadığı pil ve verilerden tasarruf etmenizi sağlar.

    6. 6. Ve son önerim de Mail hesaplarınızla ilgili, Ayarlar / Parolalar ve Hesaplar / Yeni Verileri Al menüsüne girdiğinizde üst tarafta “Anında ilet” seçeneği aktifse bunu kapatmanızı öneriyorum. Bu aktif olduğunda telefon sürekli olarak mail sunucularıyla iletişim halinde kalarak, yeni bir mail geldiğinde size anında bildirmek adına gereksiz yere sistem kaynağı ve pil tüketiyor. Bunun yerine Alttaki “Al” sekmesi aldında yarım saat ya da isteğinize göre bir zaman dilimi belirleyerek sadece bu zamanlarda yeni mailleri kontrol etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca siz bu süreleri beklemeden de mail uygulamasına girip o andaki durumu manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

    Not: "Özgür Bilge" den alıntıdır.
    Bilgiler için teşekkürler. Bütün herşey kapalıyken telefon kaybolduğunda veya çalındığında iPhone’umu Bul nasıl aktif olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.