Şimdi Ara

yeni aldığım Dell 3593 çok yavaş çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Dell 3593 laptop alalı yaklaşık 1 ay oldu. 10.nesil i5-1035g1 işlemci, MX230 ekran kartı, 4gb ram, 1tb harddiski var. İçinde linux çıkmıştı. Formatlayıp temiz windows 10 pro kurdum, lisansladım. Bilgisayardan performans beklentim yok. Lakin anormal bir yavaşlığı mevcut bilgisayarın. Özellikle programları ilk açarken çok bekletiyor. Chrome dahi yavaş çalışıyor. Tüm driverları güncelledim, hatta BIOS güncellemesini dahi yaptım fakat normal bir hıza gelemiyorum. Bilgisayarın içinde sadece temel programlar yüklü. Yoracak herhangi bir yazılım kullanmıyorum. Ayrıca batarya performansı da felaket derecede kötü. Uyku modunda dururken 3 günde şarjı komple bitiyor. Kullanırken ise 2 saat gideceğini zannetmiyorum. Gözümün önünde sürekli düşüyor pil yüzdesi.
    Temelde 2 sorunum var: Çok yavaş gündelik işlem performansı ve sıkıntılı pil performansı. İnternette bu model ile alakalı performans sıkıntıları yaşayanları gördüm fakat çözüm bulamadım. Yardım edebilecek bir fikri olan var mıdır?
    Donanımsal problemlerden endişeleniyorum.


    Güncelleme: 4 GB RAM takviyesi ile sorun çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furer -- 20 Mart 2020; 17:5:5 >







  • Görev yöneticisini açıp hard disk kullanımı %100 mü onu kontrol edin. Sorununuz muhtemelen herhangi bir sorundan değil, sistemde SSD yerine HDD bulunmasından dolayı. 10 yıllık bir bilgisayara bile SSD takıldığı zaman yeni gibi oluyor.

    Çare en az 250GB NVMe PCIe Gen3 x 4 M.2 Solid State Drive alıp sistemi oraya kurmak ve 1TB diski depolama olarak kullanmak.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettim disk kullanımında bir problem yok. %10-%20 civarlarında. Ram kullanımı yüksek çıkıyor. SSD tabiki fayda sağlayacaktır. Fakat çevremde 3-4 senelik HDD windows kullanan insanlar mevcut. Onlarındakine göre daha yavaş çalışıyor benimki. Yavaştan kasıtım örneğin Başlat'a bastığımda menünün açılması biraz bekletiyor veya arama'ya bir şey yazıcağımda bilgisayar hemen tepki vermiyor, anlık da olsa takılıyor vs vs..
  • SSd ve ram tak mutlu ol veya mümkünse windows 7 yükle, windows 10 ssd siz olmuyor maalesef...
  • armegon33 A kullanıcısına yanıt
    Ram yükseltmesi ve SSD takviyesi gerekli farkındayım. Fakat şuanki haliyle de yaşadığım yavaşlık olmamalı. Başlat menüsü dahi biraz bekleterek açılıyor. Çevremde 5-6 yıllık SSD olmayan windows 10 kullanan insanlar bile chrome'a çift tıklar tıklamaz yeni pencere açılırken, 10.nesil işlemciye sahip bendeki bilgisayarda neden takılmalar yaşadığımı anlayamıyorum. Donanımsal bir sorunu nasıl keşfedebilirim ?
  • Sorunu çözdüm. 4 GB ekstra RAM takviyesi yaptım. Toplam 8 GB RAM ile yavaşlık sorunum çözüldü. SSD takarsam bilgisayar çok hızlanır farkındayım ama şuan normal bir bilgisayar oldu. 10. nesil işlemciler mi Windows 10 mu bilmiyorum ama güncel bilgisayarlara 4 GB RAM asla yetmiyor bilginize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.