Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (3311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.378.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 33093310331133123313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yahu, dna aşısı bile değil. Boşuna korkuyorsun. Git buruna sprey sıkılacak aşılardan kork. Komplocu musun neysen insanları rahat bırak. Aklın yok fikrin var. Düşünecek olsan elinden tutardık çoktan, akıllı tek bir laf bile etmedin konuda. Korku salmaktan bahsedip, insanları yersiz endişeye sevketmekten ne zevk alıyorsunuz? Yeni teknoloji iphone, telefon, televizyon ne varsa sömürüyorsunuz, insan hayatına gerekli aşı gibi bir uygulama olduğu zaman mı canınız kıymete biniyor? Hepinize kalçadan vursalar, yandım Allah diye inleseniz, ondan iyisi olmazdı. Size rahat batıyor, kötüsünü istiyorsunuz. İyisini aklınız almıyor, nereye konduracağınızı bilemiyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]

    Neden daha katı önlemler almamakta ısrar ediyorlar anlamak güç.Gerçi daha 2-3 güne kadar bu ülkede vaka sayısı açıklanmıyordu, 6bindi "semptomatik" hasta sayısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Çünkü cumhuriyetçi değiller. Kanunlara hiçbir saygıları, uygulamak gibi bir tasaları yok. Sokak eşkiyalığı ile günü idare etmek peşindeler. Yasal zemini kanunsuz iradeye göre tasarlıyorlar. Ne güçler ayrılığı, ne meclis iradesi, ne millet egemenliği; bunlara söz verirseniz hepsini kaybedersiniz.
    Cumhuriyet yasallıktan ileri gelir. Demokrasi gibi eşkiyaların, yasal bireylere eşit tutulmasından değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu saatte bu konu neden bu kadar dolu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt

    Geç kalıyorlar ve bu yüzden insanlar ölüyor, daha düne kadar miting yapıp çay kapıştırıyorlardı, şimdi tüm sorumluluk Bilim Kurulunun oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkunç şeyler yaşayacağız hâlâ daha virüsü hafife alanlar var artık bencilliğinizi bir tarafa koyma zamanı. "Ben gencim sağlıklıyım belirti bile göstermem virüs vız gelir tırıs gider" deyip lakaytlık yapanlar anne babası ve çevresi için büyük risk oluşturuyor. Herkes sizin gibi genç ve sağlıklı değil. Çevreniz için bu işi ciddiye almak zorundasınız. Sen atlatacaksın ama virüsü bulaştırdığın kişi atlatabilecek mi?!



  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Çünkü her dk birileri koronadan ölüyor veya pozitif
  • British Medical Journalde cikan asilar hakkinda bilimsel acidan yapilan bakis acisiyla bu asilara karsi temkinli yaklasmak gerektigi yaziliyor. Bunlar TV lerde soylenmiyor. Asilarin sozde iddia ettikleri %90 basari soyleminin altinda yatan oyunu guzel acikliyor
    Yazi. Kelime oyunlariyla asilarin guvenligi ve yararliligi hakkinda nasil yanlis bir algi gosterildigini acikliyor. Dahasi verilerin transparan olmadigi ve paylasilmadiginada dikkat cekiliyor. Asilar risk dusurme olcusunun salgini yok edemeyecegi gibi kar zarar karsilasitrmasi yapildiginda saglik acisindan yarardan cok zarar verecegine dikkat cekiyor. BMJ yani British Medical Journal saygin bir Dergidir.

    https://blogs.bmj.com/bmj/2020/11/26/peter-doshi-pfizer-and-modernas-95-effective-vaccines-lets-be-cautious-and-first-see-the-full-data/




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yok, hiç değildir. Bilimsel makaleler okuyanın nispince değer kazanır. Herkes aynı şeyi anlamaz. O aptal makalede de göreceli risk azalması, mutlak risk azalması değil, ölçülmüş diyor.
    İnsanlara aşı çalışmasına katıldılar diye kolundan virüs enjekte edemezsiniz. Tıbbi ahlaka uygun olmaz. Siz bunu yapamadıkça herkesin değil hastalanacağını bilmek, tasavvur bile edemezsiniz. Ancak izlersiniz. Daha sonra da ahlaksız insanlar niye deneye katılan tüm herkes hastalanmadı diye sizi yargılar. Anlamak çok zor değil aslında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahasi reklami yapilan asilarin verileride henuz paylasilmamis. Suanda bilinenler sadece TV de soylenenlerden ibaret. Basarili olduklarina dair tek iddia kendi sozleri. Asi calismalarinin verileri transparan sekilde gerekli sekilde paylasilmamis.

    https://blogs.bmj.com/bmj/2020/11/27/covid-19-vaccines-where-are-the-data/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Kasım 2020; 2:59:53 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yo, gayet güzel paylaşılmış. 162 kişinin kontrol grubunda, 8 kişinin deney grubunda hastalandığıni yazıyorlar. Moderna aşısı içinde 5/95 aynı durum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1 hafta önce aniden gelen koku ve tad kaybı endişesiyle antikor testi oldum ardından virüsun vücuduma girip çıktığını öğrendim (İgG: pozitif) (IgM: negatif) ama virüsün ne ara vücuduma girip çıktığını bile bilmiyorum geçirdiğim söyleniyor; 1 haftadır ne koku var ne tad burnum açık olmasına rağmen hiçbir kokuyu hissetmiyorum ve çok sinir bozucu bir hal almaya başladı. kız arkadaşımla bu süre boyunca hep dip dibeydik onun değerlerinde pozitiflik söz konusu değil. (olmasın da) fakat merak ettiğim bunun ne ara vücuduma girip çıktığı.. onu bile bilmiyorum. Nasıl bir illetse bir türlü kurtulamadım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt

    Hala, "hata yaptım kovidde burun akıntısı görülüyormuş" diyeceğine olayı uzatıyorsun. Hata yaptığını kabul et. Milleti yanlış yönlendirme. Sağlık bakanlığının yazısını koyduk hala uzatıyorsun.



    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]


    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]




  • Polis, asker, basın, sağlık ve gerekli olan (market, fırın vb.) şeyler dışında bütün ülkeyi 14 gün karantinaya sokacaksın. Bunun başka yolu yok. Dışarısı adam kaynıyorken bu virüs bitmez. Yemişim ülke ekonomisi 14 gün karantinayı kaldırmaz diyenleri. Dediklerim hariç hiç kimseye izin vermeyeceksin. Üretim durursa dursun. Bütün engel zengin iş adamlarının kaynağı kesilmesin diye oluyor. Bu vaka artışı durmazsa eğer ve sağlık bakanı sözünü tutmazsa yazıklar olsun. Kendi ağzıyla sıkı tedbirler alacağız dedi. İnşallah dediklerini yaparlar.

  • Pulzr4 kullanıcısına yanıt

    Berberler de yarasa yemeseydi. Ne yapalım yani? Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] 

  • Allah büyüktür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Total_01

    Polis, asker, basın, sağlık ve gerekli olan (market, fırın vb.) şeyler dışında bütün ülkeyi 14 gün karantinaya sokacaksın. Bunun başka yolu yok. Dışarısı adam kaynıyorken bu virüs bitmez. Yemişim ülke ekonomisi 14 gün karantinayı kaldırmaz diyenleri. Dediklerim hariç hiç kimseye izin vermeyeceksin. Üretim durursa dursun. Bütün engel zengin iş adamlarının kaynağı kesilmesin diye oluyor. Bu vaka artışı durmazsa eğer ve sağlık bakanı sözünü tutmazsa yazıklar olsun. Kendi ağzıyla sıkı tedbirler alacağız dedi. İnşallah dediklerini yaparlar.

    İnanmayanlara sözüm 9.gündeyim ev den hastaneye geçtim

    Hastanede boş yer yok

    Özelde ki dr feryat etti git kendine hastane bul yer yok hst yatman gerekiyo

    Allah'a şükür devlette 1 kişilik yer buldum tomografi yi görünce hemen yatırdılar

    Şimdi o kalabalıkları görünce hiç acımıyorum

    Bizim başımıza gelmeden neyin ne olduğunu anlamıyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Total_01 kullanıcısına yanıt

    Keşke dediğiniz gibi yapsalar ama ısrarla tedbir almamak için direniyorlar.Ekonomi kelimesinin arkasına sığınmış insanların ölmesini seyrediyorlar.Hadi bütün herşeyi sineye çekelim pazar günü de mi ekonomi.Pazar günü bile tam kapanma veremediler.Saat 10 olur olmaz herkes dışarıya döküldü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nucro kullanıcısına yanıt
    Ben sana aynısını diyorum. Herşeyden tanı konmuyor. Hele hele nezleden hiç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 33093310331133123313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.