Şimdi Ara

Google’ın da katkısıyla bugüne kadarki en yüksek çözünürlüklü beyin haritası yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Google ve Janelie Araştırma Kampüsü’nde görev yapan bilim insanları, bir hayvanın beynine ait bugüne kadar çıkarılmış en yüksek çözünürlüklü haritayı yayınladı. Meyve sineği (sirke sineği) beynine ait olan üç boyutlu haritada, hayvanın beyninin dörtte birini oluşturan 25 bin adet nöronun görüntüsü yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Hindistan, ilk insansı robotunu bu yıl uzaya gönderiyor



    Paylaşılan bilgilere göre oldukça zorlu bir süreç sonrası elde edilen görüntüde sineğin beyninin ilgili bölümü ilk etapta 20 mikronluk dilimlere ayrılmış. Tarayıcı özelliği bulunan bir elektron mikroskobundan geçirilen bu parçalardan elde edilen görüntüler ise daha sonra teker teker birbirine eklenmiş. Bilim insanlarına göre harita o kadar detaylı ki nöronların diğer nöronlara mesaj iletmesine olanak tanıyan özelleşmiş bağlantı noktaları olarak tanımlanan 20 milyon sinaps dahi izlenebiliyor.



    İnsan beyni haritası için zamana ihtiyaç var



    Aşağıdaki videoda da izlenebilen gelişme, yukarıda bahsettiğimiz gibi meyve sineği beyninin sadece dörtte birini gösteriyor. Hayvanın beyninde ortalama 100 bin adet nöron olduğu düşünüldüğünde tüm beynin haritasının çıkarılması sonucu elde edilecek görüntünün muhtemel detayları ise merak uyandırıcı.





    Ortalama bir insan beyninin sahip olduğu 86 milyar nöronun haritalanması için önümüzde uzun bir süre olsa da sıçrama tahtası görevi gören bu tür gelişmeler, bilim dünyasının kat ettiği yolu görmemiz açısından oldukça önemli.










  • Elektrikli fayton haberinden sonra buraya geldim

  • Beynin gerçek zamanlı bir simulasyonunun yapıldığını düşünsenize. Yapay zekanın insan gibi davranmasını istiyoruz, ama şuan yaptıkları insansı özellikleri taklit etmekten öte değil. Eğer beyin anlaşılabilirse onu daha mükemmel hale getirebiliriz, biyolojik olarak da elektronik emülasyonla da yapay zekalar oluşturulabilir.
  • Çözünürlüklü bey kim?
  • Şunu görüpte hala yaşamın tesadüfler sonucu meydana geldiğini savunmak... ne bileyim insanın kör veya zihinsel bir engeli olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_prince60 -- 23 Ocak 2020; 22:31:44 >
  • dark_prince60 kullanıcısına yanıt
    Bilmediğinden işte ha bende bilmiyorum, bilmeyenler bilime inançları karıştırmasın yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68060 -- 23 Ocak 2020; 22:24:47 >
  • 68060 6 kullanıcısına yanıt
    Cevabından sonra anladım ki gerçekten maymundan gelmişsiniz.
  • dark_prince60 kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_prince60

    Şunu görüpte hala yaşamın tesadüfler sonucu meydana geldiğini savunmak... ne bileyim insanın kör veya zihinsel bir engeli olması lazım.
    İnkar ve tesadüf demenin tek bir nedeni var. Ego veya nefsin her istediğini yapıp sonucunda cezayı yememek için yok saymak...
    Herşeyi geçin de insanın içindeki sonsuzluğa olan aşk, sonsuz bir varlığın olmasına delalet eder. Aşkı şehvetle karıştırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 yıl önce aya güneşe bakıp aynı hislere kapılıyordu insanlar. Bugün bunların bir numarası kalmadı tanrıyı destekleyecek, bilim üzerlerindeki sır perdesini söküp attı. Aydan güneşten daha karışık şeylere geldi sıra sonra Tanrı delili diye, bilim zamanla hepsini fanilerin idrak edeceği şekilde açıkladıkça daha gizemli daha karmaşık olanı bulup onun sayesinde var ettiler tanrılarını, şimdi de tüm bu gizemleri çözüp dinleri peri masalına çeviren beynin "muhteşemliği" karşısında heyecanlanıp aynı coşku ile tanrı var diyorlar.
    İşin komiği tek belirli bir tanrıya da işaret etmiyor ki bu akıl yürütme biçimi, herkes kendi tanrısının marifeti olarak yorumlayabilir gördüğü tüm güzellikleri.

  • dark_prince60 kullanıcısına yanıt
    Bir Deist olarak senle ayni fikirdeyim .

  • Ateistler ve din alimleri gelmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu aptal bir sineğin beynini üreten teknoloji mi üstün, milyarlarca dolarlık cihazlarla o minik beynin 1/4'ünü zar zor haritalayabilen teknoloji mi?

  • sdbz kullanıcısına yanıt
    Teknoloji gökten zembille inen bir şey değil.Zamanla gelişir.100 sene önce atların asla tedavülden kalkıp arabaların yerini alamayacağını söyleyen hayal bile edemeyen insanlar var tarihte.Şu an ki durum malum tabi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_prince60

    Şunu görüpte hala yaşamın tesadüfler sonucu meydana geldiğini savunmak... ne bileyim insanın kör veya zihinsel bir engeli olması lazım.
    Zihinsel engelliyim ve körüm allah yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni işlemci yaparken işe yarar sanırım :D

  • Ateistler neden Allah ile uğraşırlar anlamış değilim. Nasıl olsa ölüp gidecekler. Dünyayı değiştirmeye çalışıyorlar desem oda anlamsız. sonuçta dünya evrende önemsiz küçücük bir nokta. Bir ateiste göre böcek ile aralarında hiç bir fark olmasa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 24 Ocak 2020; 17:58:3 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.