Şimdi Ara

Albayraklar savunma sektöründen çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Albayraklar Holding’e bağlı savunma sanayi şirketi Albayrak Savunma Teknolojileri Sanayi A.Ş., sektörden çekilme kararı aldı. Bu nedenle şirketin hisseleri satılığa çıkarılıyor.



    2017 yılında kurulan Albayrak Savunma Teknolojileri Sanayi A.Ş., Wattozz isimli marka altında savunma sanayi ürünleri geliştirdi. Firma tarafından geliştirilen Wattozz enerji silahı, yurt dışında pek çok ülke tarafından kullanılıyor.



    Firma tarafından geliştirilen bir başka ürün ise Wattozz T61. Bu ürün silahlardaki tepmeyi azaltıyor, namlu alevini gizliyor, etkili menzilini arttırıyor. Wattozz’un bir başka projesi ise vatoz balığı görünümlü silahlı insansız deniz aracı idi. Bu proje rafa kalkmış oldu.



    Ayrıca Bkz.Vatoz balığı şeklinde silahlı insansız deniz aracı: WATTOZZ



    Firma tarafından yapılana açıklamada çok sayıda ülkeden yaklaşık 750 bin adet silah siparişi aldıklarını ancak bunların seri üretimi için destek alamadıklarına vurgu yapıldı. Ayrıca holdingin faaliyet gösterdiği diğer sektörlerdeki alacakların tahsil edilememesi de sebepler arasında gösterildi.





    Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:



    Bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluştan en ufak bir finans desteği almadan Türk savunma sanayisinin toplam yıllık ihracat rakamını tek başına yakalayabilecek satış değerine sahip eşsiz savunma ürünleri icat edip geliştirdik. Yapılamaz denilenleri yaptık. Amerikan üretimi teknolojilere rakip çıktık. Yüzde yüz yerli ve milli imkanlarla ve tamamen öz sermayemiz ile ortaya çıkardığımız Wattozz ürün serimiz uluslararası platformlarda üstün başarı ödüllerine layık görüldü ve Wattozz isminin dünyadaki marka değeri milyonlarca dolara ulaştı.



    Ancak, ürünlerimize çok sayıda ülkeden üst üste gelen yüksek siparişlerin (yaklaşık 750 bin adet silah) seri üretimi için ihtiyacımız olan desteğe bir türlü sahip olamadık.



    Faaliyet gösterdiğimiz diğer sektörlerdeki ticari alacaklarımızı da tahsil edemememiz sonucunda yeni savunma sanayi projelerimizin Ar-Ge çalışmalarını durdurmak zorunda kaldık.



    Evet büyük bir savunma firmasıyız ancak tek başımıza mücadele edecek kadar da güçlü değiliz.



    Bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü şirketler grubumuzun göz bebeği savunma sanayi firmamızı üzerindeki ürünlerin patent ve marka hakları ile birlikte satışa çıkartma kararı aldığımızı üzülerek beyan ederim.’



     




  • İhalar sihalar ne olacak? Kısaca batmış firma, iflas etmeden tası tarağı topluyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin şirket Bayraktar, bu haberdeki ise ayrı bir firma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merak etmeyin katarlının biri alır

  • Vatandaş bakmak ile görmek arasındaki farkı bilmiyor boşver.

  • Wattozz'un o kadar reklamı yapıldı tek rakibi Amerikan bir şirketti neden destek almadı anlamadım, dünyadan çok fazla istek olduğu söyleniyordu şok tabancası için üzdü açıkçası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazık olmuş...

  • Zamanında wattozz denen saçmalığa saçmalık dediğimizde sövmüşlerdi forumda :D Bu çomarlar yüzünden zaten foruma girmez olduk. Alın başınıza çalın wattozz'unuzu
    Edit: Doğal ortamındaki çomarlar linkte görülebilirhttps://www.donanimhaber.com/Vatoz-baligi-seklinde-silahli-insansiz-deniz-araci-WATTOZZ--98785



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 23 Ocak 2020; 17:58:28 >
  • Watozz denilen saçmalığın palavradan başka birşey olmadığını izah ede ede yazdığımızda vatan haini ilan edilmiştik. Devletten teşviği alıp tüymek yeni moda. Yeterki yandaş ol. İki çizgi animasyon yap götür parayı.

    Sırada daha Altay var. Altay tankından da çok pis kokular çıkmaya başladı.

    İhale seri üretime hazır olduğunu açıklayan Otokar a verilse şimdi envanterde olacak olan tank şimdi çıkmaz çarşambaya kaldı.

    Altay konusunda yazılacak çok şey var aslında.

    Ha birde yerli savaş uçağımız var. Malum onun da motor işi sakallıya gitti. Yerli savaş uçağımızın sonu da Watozz gibi olacak.

    Sonuçta parayı götürenler ihya olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde “bile” geçen cümleler yazmak istiyor insan...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Merhaba kısaca yazacağım. Çiftlikbank neyse vatoz da odur. Sunumdan videoya baştan sona palavra bir çalışmadır. Devletten para tırtıklma amaçlıdır. Su altında çalışan radar olmaz sonar olur. Sonara yakalanmayacak malzeme teknolojisi nedir bilinmemektedir.7knt la ufak motorlu kayığa bile ulaşıp bomba koyamaz. Ortalama su üstü platformları 25 kntla gider. Ayrıca ne ile tespit edecek o hareketi su altında fark edilmeden ne ile yapacak. Hepsi muammadır. Bu işi yapan zaten hareketli mayın çalışmaları vardır. Bu yüzden bu twitter palavrası habere itibar edilmemelidir. Mütahitler savunma pazarına atlamyaydı iyidi"
    http://www.trmilitary.org/viewtopic.php?f=4&p=352900#p352900

    İşi bilen takip edenler baya eleştirmiş şurda.
  • Bizim vergilerimizle milyarlarca devlet desteğini al sonra sektörden çekil. Ne kolaymış ya ülkeyi soymak. Şu firma yetkililerinin vatan haini ilan edilmesi lazım.



  • -Sinyal engelleyici boya ile kapladık
    -standby konumunda şu kadar süre su altında kalıyor
    -300m su altında sonar cihazları hayvanmı değilmi tespit edemiyor
    -Ver mehterii arkada mehter marşı çalıyor

    Ulan gülcem gülemiyorum kapıya gelen halı süpürgesi satıcıları daha inandırıcı ikna edici herif tam kalpazan tipli watozz.mp4 vidyosuyla kekledi milleti :D
  • Hiçbir zaman savunma sanayii işi içerisinde değildi ki zaten. Reklam PR animasyon şirketi bunlar. Daha durun bu kervana yenileri katılacak. Hele siyasi rant için Altay’ı hiç ettiler yanarım yanarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    Bu mesaj silindi.
    Yıllar önce prototipleri üretilen Altay nerede?
    Bmc hala otokarın ürettiği prototipleri fuardan fuara dolaştırıyor. Arifiye peşkeş çekildi ama tank üretecek sistem ve yatırım hala yapılmadı. Ekip hala toparlanmadı.

    Kısaca BMC tank nasıl yapılır bilmiyor.

    Bu arada şahsıma hakaret ettiğiniz için şikayet edildiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 24 Ocak 2020; 11:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parsbey

    Yıllar önce prototipleri üretilen Altay nerede?
    Bmc hala otokarın ürettiği prototipleri fuardan fuara dolaştırıyor. Arifiye peşkeş çekildi ama tank üretecek sistem ve yatırım hala yapılmadı. Ekip hala toparlanmadı.

    Kısaca BMC tank nasıl yapılır bilmiyor.

    Bu arada şahsıma hakaret ettiğiniz için şikayet edildiniz.

    Alıntıları Göster
    Altay bir geliştirme projesi, bu projenin üretim süreci başka bir konu. BMC bunun üretimini yapabilecek kapasitede, fakat daha önce anlaşma ile güç paketini tedarik edecek olan MTU siyasi bir kararla yan çizdi, ön görülebilecek birşey değildi. Bu durumda üretim süreci gecikiyor, sorun anlaşmaya aykırı hareket eden bir firmanın olması, anlaşma bir şekilde çözülür ya da TR eni sonu 1500 BG motorunu üretir, gerek tülomsaş gerek BMC power bu konuda projelerini üretiyor, her ikisi de 600-750 HP bandından orta sınıf zırhlı araç motorlarını geliştirdiler, bu ülke istedikten sonra o motor geç de olsa üretilir. bu mevzulara dair zerre derinliğiniz olmadan atıp tutuyorsunuz.

    Bu arada tank'ı tank yapan atış kontrol sistemleri, zırhı, alt sistemleri vs'dir. Tank geliştirmenin esaslı kısmı budur ve TR Aselsan, roketsan, Havelsan ile bu geliştirme sürecini sonuçlandırdı. Şimdi uluslararası bir firma güç paketi konusunda yan çizdi diye bu kadar emeği karalamak ahlaksızlık.
  • bu adamların işi safi gaz ve ponzi.

    adamın söyledikleri acayip çelişkili. 750.000 adet sipariş aldığın bir ürün için daha fazla devlet desteğine ihtiyaç yok ki.

    bu kadar sipariş kesin ise yaparsın sözleşmeyi. karşı tarafın teminat mektubu ile gidersin bir bankaya istediğin krediyi alırsın. adam herşeyi beleşe getireyim derdinde.
  • Savunma sanayide vakıf şirketleri haricindeki diğer görece küçük firmaların haberleri çarşaf çarşaf yapılıyor ya, işte o firmaların çoğunun durumu bu. Alt yüklenici olanlar resmen batırılmaya çalışılıyor, sebep? Mühendisler kaçmasın, maaşları güzel olsun. Kalitesiz mühendis oranı her geçen gün artıyor, deneyimli, yetenekli mühendisler sektörden soğutuluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirSupport

    Hiçbir zaman savunma sanayii işi içerisinde değildi ki zaten. Reklam PR animasyon şirketi bunlar. Daha durun bu kervana yenileri katılacak. Hele siyasi rant için Altay’ı hiç ettiler yanarım yanarım
    Motor yok ki birde yerli ve milli tank dediler sonra almanyaya rest çekmişler motoru neden vermiyorsunuz diye ulan varya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.