Şimdi Ara

Güney Kore kripto para kazançlarını vergilendiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kripto para piyasasının 2017 sonlarında adeta patlama yapması ve kısa sürede milyonlarca yatırımcıyı kendisine çekmesi hükümetlerinden dikkatinden kaçmadı. Yerine göre büyük meblağların kazanıldığı kripto para dünyasından hükümetler de vergi almak niyetinde. 



    Gelirden pay istiyor



    Daha önce de bazı ülkelerde kripto para ticaretinden vergi alınması meselesi gündeme gelmişti. Bu kez Güney Kore Ekonomi Bakanlığı kripto para piyasasını vergiye bağlayabilmek için bir yasa taslağı üzerinde çalışmaya başladı. 



    Ayrıca Bkz.Tam kablosuz kulaklık sınıfında Apple mutlak hakim



    Yasa taslağında kripto para ticaretinden elde edilen kazançlar Diğer Kazanç kategorisine giriyor. Normalde emlak gibi pek çok faaliyetten elde edilen gelirler ana sermaye olarak nitelendiriliyor. 



    Diğer Kazanç kategorisinde gelirlerin yüzde 40'ı hesaplanıyor ve yüzde 20 vergi uygulanıyor. Kalan yüzde 60 kısma ise vergi muafiyeti veya indirimi gibi işlemler de yapılabiliyor. 



    Kanun kabul edilirse vergi ofisi anında müdaheleye başlayacak. Ofis zaten uzun bir süredir borsalardaki kazançların vergilendirilmesi için çalışmalar yapıyordu. Bithumb borsasına 69 milyon dolar bir vergi kesilmiş ve borsa da bunu mahkemeye taşımıştı. 



     








  • Nasıl takip edecekler ki? Mesele zaten takip edilememesi değil mi?
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Gerçek paraya dönüştürdüğün yerleri takip edecek. Kaç para çektiğin belli sonuçta. Ama sen aldığın kripto parayı karanlık ara sokakta valiz içindeki nakit parayla takas edersen o zaman takip edilemez. Bu sefer de aldığın nakit kara para olacaktır. Yani kaynağı belirsiz. Bunu bankaya yatırdığında kaynağını merak edecektir devlet. Tabi bu büyük meblağlarda dikkat çekecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 21 Ocak 2020; 12:54:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    traderlar güncel paraya döner eninde sonunda.bankadan çekerken vergilendirirler. lakin kazanca ortak oluyolarsa kayıbada ortak olmalılar. bugün dolar altın traderlarından vergi alıyolarmı?bizimki gibi muz cumhuriyetlerinde kambio vergisi alıyolar oda binde bir oranda. eğer kişi aldığı coinleri yine coin olarak harcarsa dediğiniz gibi takip edilemez.

  • Kumar veya piyango bile vergilendirilirken adam 10 dolar koyup 10.000 dolar elde edip tek kuruş vergi vermiyor ise bunda tuhaflık vardır elbet.

  • ..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.