Şimdi Ara

Alphabet de 1 trilyon dolarlık firmalar arasına katıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son bir kaç yıl özellikle ABD'li firmalar için adeta altın bir dönem oldu. Yaptıkları yenilikler ile sürekli hisse değerlerini arttıran ABD'li firmalar 1 trilyon dolar pazar değierinin üzerine çıkmayı başadı.



    4 firma oldu



    Ülkede ilk olarak Apple rekor hisse seviyelerine ulaşmış ve 1 trilyon dolar değerini geride bırakmıştı. Hemen ardından Amazon da 1 trilyon dolar değerini geçti. Nisan 2019 tarihinde ise Microsoft bu ikiliye katıldı.



    Ayrıca Bkz.Tam kablosuz kulaklık sınıfında Apple mutlak hakim



    Yaklaşık 9 aylık bir sürenin ardından Google çatı firması Alphabet de 1 trilyon dolarlık barajı bu hafta geride bıraktı. Yıl bazında gelirlerini sürekli arttıran Alphabet 2020 ile birlikte hisselerde yüzde 8 civarında bir artış görmüştü. Perşembe günü ise yüzde 0.87 civarında bir artış ile rekoru kırdı.



    Global çapta ise liste biraz daha farklı. Çinli PetroChina 2007 yılında 1 trilyon dolar barajını geçen ilk firma olmuştu. Saudi Aramco petrol şirketi ise Aralık ayında borsaya açıldı ve 1.8 trilyon dolar ile en değerli firma konumunda.








  • Sadece bir firma dünyadaki ülkelerin %90'indan büyük. ABD'de bundan 4 tane var, düşünebiliyor musunuz? Biz 80 milyon insanız birkaç bin insandan daha az katma değer üretiyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sıfır sermaye ile 20 yılda oluşmuş bir şirket,ilk günlerini hatırlıyorum,altavistayı kolaylıkla alt etmişti.sıfırdan 1 trilyon $ değer oluşturmak inanılmaz.Bu şirket gibi ABD'de çok şirket var. sonra ABD batacakmışşş,palavraya bakın yahu.
  • daha geçen gün 1 tekliği geçti diye haberi vardı, ne ara 1.4 oldu yaf. bileydim 0.00000000001 hissesini alırdım, tl nin değer kaybı ile 3 kat kazanç sağlardım.

  • Tehilkeli.

  • Bu firmalar bu kadar başarı elde edecek firmalar değil. Hep ABD ve yardakcilarinin dünya üzerindeki ekonomik faaliyetlerine hizmet ettikleri için bu kadar yukseldiler.



    İllegal oyunları abd, İsrail vs. Oynadı. Bunlar da faydalandı. Bir de ABD nin insanlar üzerindeki algı yaratma gücünü kullanarak reklam yaptılar. Yoksa çok daha iyi iş yapan firmalar oldu. Sırf bunlar popüler olduğu için tuttu.

  • ..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.