Şimdi Ara

Yurt dışından alınan telefona el konulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, rusyada olan bir tanıdığım bana telefon getirecek ancak 2 ay önce telefonu kutusu açılmamış bir şekilde getirmeye çalıştığında gümrük görevlisi tarafından el konuldu sonrasında da Rusya'ya döneceği zaman telefonu geri alabildi. Şimdi 2 gün içerisinde tekrar Türkiye'ye geliyor. Ben kendisine telefonu ve şarj aletini vesaireyi kutudan çıkarmasını, telefonun jelatinini söküp birkaç uygulama yüklemesini ve şarj aleti vs gibi şeyleride poşetine ve çantasına atmasını söyledim. Tabi kutuda boş bir şekilde çantanın veya poşetin içinde olur. Bu şekilde bir sorun olacağını düşünmüyorum ama kendisi bu şekilde alabilirler diyor. Telefonu kişisel telefonu gibi kullanacağı için getirirken böyle bir şey mümkün müdür sizce ? Kutusuz getirmesini istemediğim için böyle bir şey istiyorum. Tavsiyeleriniz ve görüşleriniz nedir acaba arkadaşlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Evet dediğin şekilde sorun olmaz.Normalde yolcu yanında kutulu 1 tane getirebilir diye biliyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu valize değil cebine koysun (kendine almış gibi) sorarlarsa telefonu yeniledim falan der, sorunsuz getirebilir bu şekilde

    senin dediklerini de yapmasında yarar var tabi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle biliyordum hocam ama önceki gelişinde telefonu aldılar ve ürünün fiyatının %50'si kadar gümrük ücreti istediler. Bu sefer umuyorum ki sorunsuz gelir.
  • 2 ay önce rusyada ingilizce ogretmenligi yapan endenozyali arkadasim turkiyeye geldi calismak icin.4 gun once telefonuna imei kayidi 180 gun icinde yapilmazsa telefonun operator kullanimina kapatilacagi mesaji geldi.Bunun ucretide 1500 lira ve odemeyecek operator kullanmayacak evinde okulunda wifi var o yeter ailemlede internetten konusurum diyor.Kiz calismak icin buraya geliyor devlet yurt disindan birisi telefon getirmis olarak algiliyor telefon kaydi icin 1500 lira istiyor sacmaliga bakarmisin xd.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 17 Ocak 2020; 20:26:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni yemiş, adamın peşini bırak. Imei kaydı zaten dünya para.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pp_pp kullanıcısına yanıt
    Hocam yasal yoldan yapsam zaten hiç uğraşmam Türkiye'den alırım telefonu. Imei kaydetme işlemi ile kullanılacak telefon ve bu düzgün bir şekilde yapıldığı zaman android telefonlarda hiçbir şekilde sorun çıkartmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    Arkadaşına söyleyin 100 tl civarında imei kaydetme işlemi yapıyorlar ve bir sorunda çıkartmıyor. Telefonu android ise dediğim şekilde sorunsuz bir şekilde kullanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.