Şimdi Ara

EE Mühendisliği vs Bilgisayar Mühendisliği vs Makine Mühendisliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
4
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar d.h. forumu. Ben bu yıl üniversite sınavına hazırlanan bir kardeşinizim. Güzel bir okul kazanmak için çalışıyorum, çabalıyorum. Başta bilgisayara olan ilgim dolayısıyla aklımda bilgisayar mühendisliği vardı. Fakat öğrendiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinde matematik ve fizik gibi derslerden ziyade yazılım kodlama vs daha üstte tutuluyormuş ve matematik, fizik, kimya (özellikle matematik) gibi derslerden dolayı mühendislik düşünen ben bu durumu öğrenince biraz daha EE ye kaydım. İkisi de olmazsa aklımdaki diğer bölümse Makine. Bilgisi olan abilerim, hocalarım beni bu konu hakkında aydınlatırsa sevinirim. Matematiğe karşı hep sevgi beslerim ve matematiğim de genelde iyi olmuştur. O sebeple seçeceğim meslekte de önemli ve güzel bir yeri olmasını isterim. Teşekkürler şimdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Elektrik ve makinayı iyi bir üniversite kazanamayacaksan hiç düşünme bile.bilgisayar daha makul.sebebine gelince hepsini uzun uzun yazmayacağım piyasadaki mühendislerin durumunu ve maaşlarını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevabınız için, hedefim odtü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar müh oku tabi ki. gelecek bilgisayar mühendisliğinde. diğer ikisi tırt. 2-3 kat maaş farkı var. ayrıca yurt dışına çıkmak için de en ideal meslek. aynı işi amerika'da yapıyorsun aldığın ücret $250k oluyor.

    diğerlerine ve torpille bir yere gelmiş olanların dediklerine bakma bile. git iyi bir ünide bilg müh oku. sonra en yakın zamanda yurt dışına git. bütün diğer bölümlerden mezun olanlar bile yeterince iş imkanı olmadığı için yazılıma kayıyor, onların tırt kodları ve beyinsizlikleriyle bilg mühendisleri uğraşıyor.

    Türkiye'deki ismi duyulmuş şirketlerin (turkcell, bankalar, savunma sanayi şirketleri vs gibi hepsi) başındaki isimler bile bildiğin gerizekalı. eğer odtü bilg kazanıp bitirebilecek kapasitedeysen sadece buna odaklan çok çalış ortalamanı yüksek tut ve amerikaya git. türkiye'deki geri zekalı beyinsiz insanımsılarla uğraşma. değmez.

    bu ülke son 2 yılda o kadar gelişmiş beynini kaybetti ki bildiğin maymun seviyesinden böcek seviyesine indi. millet hala anlamadı. gerizekalı insanlardan medet ummaya başladılar. o dedikleri haber yaptıkları milli otomobil, milli savaş uçağı vs külliyen yalan. onları yapacak kadar zeki insan ülkede kalmıyor. yurt dışındaki firmalara para verilip burada reklam yapılıyor.
  • aga amacımız matematik değil ki aracımız matematik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 28 Mart 2020; 13:54:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EE okuyorum yıldım 4. senem, keşke bilgisayar okusaydım takır takır verirdim dersleri. Onlarda dersler birbirini tıkamıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodbanger

    EE okuyorum yıldım 4. senem, keşke bilgisayar okusaydım takır takır verirdim dersleri. Onlarda dersler birbirini tıkamıyor.
    bilg mühendisliği okumak ortalama 3-4 kat daha zor elektroniğe göre. 1 ödev neredeyse 5 katı zaman harcıyor.

    bir de yüksek teknoloji üretip satan yabancı ülkelerden bazıları artık kaynağı bulmuş. odtü, itü ve boğaziçi'den aradıkları bölümlere göre uygun olanları bildiğin vakumlamaya başladı. özellikle Hollanda Odtü bilgisayar bölümüne dadandı. şu an Odtü bildiğin yurt dışına çalışıyor hale geldi, mezun olan soluğu Hollanda'da alıyor.

    koç sabancı ve bilkent zaten yurt dışına öğrenci gönderiyordu, bazılarının direk ailesi veriyordu parayı yurt dışında okutmak için. buralardan mezun olanların sayısı az olduğu için çok sırıtmıyordu fakat durum çok ciddileşti. odtü itü gibi ülkede ilk 5 bine girmiş teknik/sayısal/matematik gücü iyi öğrencilerin çatır çatır yurt dışına bu kadar kolay çıkabildiği ülke tarihinde daha önce hiç olmadı. bu iyi üni mezunlarının yurt içinde kalma oranı %20-30'lara kadar indi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 29 Mart 2020; 3:37:10 >
  • Kablosuz haberleşme, elektromanyetik almayan böyle sallıyor işte bilgisayar 3-4 kat zor diye.
  • bilgisayar dersleri ödevlerle verilir. bilgisayarcılar ödev yoğunluğundan kendi dersleri daha zor zannederler ama elektronik derslerini anlamak bilgisayardan kat kat daha zordur.

    yani bölüm olarak elektronik çok daha zor ama ödev yükü anlamında bilgisayar elektronikten daha yoğundur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodbanger

    Kablosuz haberleşme, elektromanyetik almayan böyle sallıyor işte bilgisayar 3-4 kat zor diye.
    aldım o dersleri. o kadar zor değiller. türev integral diferansiyelden sonra kolay onlar birşey yok ki. lisenin az daha zoru hatta lisem bile daha zordu diyebilirim, fen lisesi mezunuyum.

    elektronik bölümünde birkaç tane denklem oluyor, değerleri yerine koyuyorsun sorulan değeri buluyorsun. evirip çevirip aynı denklemleri kullanıyorsun. bilgisayar öyle değil ki bilgisayar mezunu olup 10 yıl çalışmış kişiler bile hala düzgün yazılım mimarisi kuramıyor.

    bilgisayar ve özellikle yazılım için en iyi 6-7 üniversite (boğaziçi odtü itü koç bilkent tobb ve yıldız) dışındaki mezunlar çoğunlukla çöp malesef. boktan özel okulları saymıyorum bile, %100 bursluları bile boğaziçi odtü itü yıldız'a giremiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 1 Mayıs 2020; 11:23:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E46C39862

    aga amacımız matematik değil ki aracımız matematik
    bu gidişe amacım da matematik olacak gibi :D algoritmada ilerlemek isteyen için amaç matematik
  • leopolidas L kullanıcısına yanıt
    Bilgisaya muh. Kazandım, bu sene hazırlık sınıfındayım. Bir kac uni disindaki cop demissiniz ama bilgisayar muh. Bölüm itibari ile kendini en çok geliştirmeye dayalı bölüm. EE ya da makina nasıldır bilmem ama BM okuyosanız okulun devasa bir önemi yok. Selman Kahya da buna bir örnek: su anda slikon vadisinde çalışıyor, sincan miydi fatih miydi öyle orta halli bi uniden mezun. Yani olay kendini gelistirmeye bağlı, odtü den de çöp adamlar çıkar ama mezun etmiyorlar adamları sonra 7 8 sene uni okuyorlar, kınamıyorum tabi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ricoking22

    Bilgisaya muh. Kazandım, bu sene hazırlık sınıfındayım. Bir kac uni disindaki cop demissiniz ama bilgisayar muh. Bölüm itibari ile kendini en çok geliştirmeye dayalı bölüm. EE ya da makina nasıldır bilmem ama BM okuyosanız okulun devasa bir önemi yok. Selman Kahya da buna bir örnek: su anda slikon vadisinde çalışıyor, sincan miydi fatih miydi öyle orta halli bi uniden mezun. Yani olay kendini gelistirmeye bağlı, odtü den de çöp adamlar çıkar ama mezun etmiyorlar adamları sonra 7 8 sene uni okuyorlar, kınamıyorum tabi
    tek tük insanlar olabilir. amerikada okuması için ailesi para vs vermiştir belki bilemezsin. amerikaya giden herkes de iyi değil bu arada lisemden dandik biri tamamen baba parası ile okudu orda kaldı sonra, bazen şartlar öyle gerektiriyor dandik elemanı alıyorlar uğraşmamak için. mesela bazı insanlar sadece bilg. bölümü mezun ama adını sanını bilmediğin yerden diploma almış fakat yeşil kart çıkmış amerikaya gidebilmiş, lotodan yeşil kart çıkması aşırı fark ettiriyor. benim dediğim üniversiteler bileğinin hakkıyla amerikadaki ciddi iyi şirketlere gidebileceğin üniversiteler. yani sana ön ayak olan hoca vs gibi kimseler olmasalar da sınav için şans verildiği taktirde geçebileceğin bilgiyi veren üniler. veya şöyle açıklayayım eğer Türkiye bu berbat gidişattan kurtulur da belki bir gün düze çıkarsa günümüzdeki samsung apple gibi şirketler ortaya çıkartabilirse işte bu şirketlerde çalışması gereken insanlar yazdığım ünilerden olmalı yani en iyilerden. öyle torpille fln girmemeli.

    bunu en iyi şu anki zamanlarda görebilirsin. Amerika isteseydi eğer her ülkenin en iyilerini alabilirdi. fakat ordaki sistem serbest piyasa herkes (şirket sahipleri vs) kısa dönem karını düşünüyor. bir de tek tek kim araştıracak, her ülkede iyi üni kötü üni var, almanya'da da durum bu japonya'da da. Amerikan ekonomisi çöktü, beleş dolar basabilmelerine rağmen. ithalattan daha az değerde ihracat yapıyorlar yıllardır. işte bu hep kalitesizlikten oluyor. Çin biraz daha iyi bu durumda, Çin'de de üniversite sıralamaları var. adamlar tek büyük bir sistemle biliyorlar kim ne kadar iyi, herkes olması gerektiği noktaya yerleştiriliyor. ben çok uzun süre önce mezun olmuşken cisco diye dünyaca ünlü bir şirket vardı ericsson vardı. şimdi bunların esamesi okunmuyor Huawei hepsini geçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 6 Mayıs 2020; 21:55:41 >
  • Evet hocam, bazen talih kuşu bazılarının kafasına konuyor. Sizin de dediginiz gibi çalışmak, cabalamak azcik da şanslı olmak. Tum gereken bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • leopolidas L kullanıcısına yanıt
    aynen tırt. deli konuşuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.