Şimdi Ara

Postural Hipotansiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu meret ile son 1 yıldır dertliyim, tıp literatüründe ismi var çözümü yok. Çünkü bir hastalık değil, çevresel ve vücutsal bir olayların sonucundan oluyor. Ayağa kalkarken beyne kan gidemiyor vem geçici körlük, baş dönmesi ve belki de işitme kaybı. Bayılmaya kadar yolu var ki yanlış yer ve zamanda olursa sıkıntı.
    Tek çare(!) kan akışını arttırmak, su ve kafeinli içecekleri bol bol içmek. Ramazan'da oruç tutacaklara şimdiden kolay gelsin, ben çözüm bulamadım bulan da bilgilendirirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sporda deadlift yaparken halteri kaldırdığımda oluyordu banada. Gözler kararıyor algım kapanıyor bayılacakmış gibi oluyordum, yere çömelip soluklandığımda geçiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyine kısa süreli de olsa kan gitmediğinden oluyor o sorun. Genelde yaz aylarında su kaybının çok olduğu zamanlarda oluyor. Kompresyon çorabı giyebilirsin hocam, uzun oluyor onlar. Bacağında göllenen kanların kalbine geri dönmesini kolaylaştırır. Sporcular da giyiyor hem dikkat edersen, Koşma performansını da arttırıyormuş.



    Onun dışında tuz ve sıvı alımını arttır. Kafeinden bilakis uzak dur çünkü düiretik olduğu için sıvı attırır. Bu da semptomlarını arttırır.


    Ayrıca mesela bankamatik gibi yerlerde sıra beklerken bacaklarını çapraz tut, kanın bacaklarına toplanmasını geciktirir bu da. Ayrıca yine ayakta beklediğin durumlarda ya da gözünün karardığını anladığın anda bir kaç defa hareketi yap (parmak uçlarında durma hareketi), bu hareketi yaptığında bacağındaki calf kasları damarları sıkarak bacakta toplanan kanı kalbine ve dolayısı ile kafana geri gönderir. Göz kararması yaşamazsın. Ya da hemen kararman geçer.


    Geçmiş olsun.


    https://www.corapsepeti.com/erkek-kompresyon-corabi?gclid=CjwKCAiAsIDxBRAsEiwAV76N8_FpZtp4ZoMNdwGYVB51oqOMoga_ePDsgWuW6On6zcSgGMAZmR9echoC-f8QAvD_BwE


    Postural Hipotansiyon
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler, uygulamaya çalışırım.
    Çorabı araştırırım ama alacağımı düşünmüyorum, birde kafeini alınca kan akışı artıyor, zaten ben kafein alınca su alımımı arttırıyorum.
    Yine de her şeyden önce dikkat etmek gerek, internette sıkıntıya sahip olan kişilerin bayılıp kendilerini hastanede bulduklarını okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Dikkat edin kahve çay gibi şeyleri fazla içmek bir yandan da böbreklere yük oluyor (böbrekler daha çok çalışıyor ve su atıyor = diüretik etki). Şöyle düşünün kafein almak sanki böbrekleri "overclock" etmek gibi uzun vadede overclock işlemci ömrünü nasıl azaltıyorsa o da böbreklerin ömrünü azaltıyor.

    Ama kafein tedavisi postural hypotension ile ilgili çalışmalar da varmış doğru:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10210895

    en iyisi güvendiğiniz doktor ne diyorsa onu yapın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 16 Ocak 2020; 22:23:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.