Şimdi Ara

Enjektör temizleyiciler faydalı mıdır? Tsi motor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Araçta oluşan yağ kaçağı ve titreme sorunlarıyla ilgili konu açmıştım:https://forum.donanimhaber.com/aracta-yag-kacagi-var-titresimli-calisma-rolantide-titreme-golf-5-tsi--141556282

    Serviste bobin, enjektör, ve kurum temizliği yapılırsa sorunun düzeleceği söylendi. Enjektör fiyatları malum çok pahalı. Serviste parça fiyatı 5750 tl idi. Benim de aklıma enjektör temizleyicilerden kullanmak geldi. Würth'ün ürününü uzun zamandır duyuyorum. Bu temizleyiciler gerçekten işe yarıyor mu arkadaşlar, denemeye değer mi dersiniz? İnternette yorumları okudum biraz, memnun kalanlar da var kalmayanlar da var. Piston erime sorunları da yaşayanlar varmış. Kş yapalım derken göz çıkarmayalım da. :) Kullanım talimatına uyulduğu takdirde sorun yaşar mıyız acaba? Kullanıcı deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. :)







  • Aracınızın hiçbir yerine belirtilen maddelerden başka bir şey koymayın.

    Yani;

    Yakıt deposuna dizelse dizel, benzinse benzin,
    Cam suyu kısmına su veya antifirizli su,
    Motor yağı kısmına tavsiye edilen kalınlıkta motor yağı,
    Motor suyu kısmına yaz kış belirli oranlarda saf su+antifiriz karışımı

    dışında hiçbir şey koymayınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurumlar enjektöre giderek tıkanıp, enjektörleri elinize almanıza sebeb olur. Macera aramayın temiz yakıt kullandıktan sonra sıkıntı yaşanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli yakıt iyidir.
    Eğer kullanacaksan en az yarım depo dolu olsun, yarım kutu boşaltırsın sonra fullersin.
    Bunlar tuz ruhu gibi pisliği çözüp atmıyor, sürekli kullanılırsa faydası var pislik birikmesini engeller.
    Fakat tutup da boş depoya enjektör temizleyici boşaltırsan depo dibindeki tortuları enjektöre verirsin.
    Bir de Würth Berner, liqui moly gibi tanınmış markalardan al, bunlar zararlı olsaydı tazminat ödemekten iflas ederlerdi.

    Sanayide bu ürünleri yakıt ile karıştırıp motora yakın yerden verenler var. Depo ve yakıt boruları işe karıştırılmıyor, enjektörler sökülmüyor. Bulabilirsen konuş derim.
  • Ben daha önce çekiş sorunu için berner marka enjektör temizleyici alıp bir depo ile yüksek devirde uzun yol gitmiştim. Motor kendine geldi resmen. Arada yine kullanacağım.. Tavsiye eden var etmeyen var ona bişey diyemiyorum da ben faydasını gördüm. Ama kalitesiz marka alma. Würth berner liqui moly vs gibi markalardan al. Ve depondaki yakıt yarım depodan aşağı olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @shkoksal: Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. :)

    @EmreGLC: Hocam yıllardır 2 istasyondan şaşmıyorduk: BP ve Total. Özellikle 6-7 sene devamlı Total'den aldık diyebilirim(arada başka yerden aldığımız da olmuştur ama çok çok az). Sonra Bp açıldı yakınımıza. Güzel de puan veriyordu. Yakıtı da araca sorun yaşatmadı buraya döndük. Bir BP kapandı yine Total'e döndük. Ama bu kez devamlı buradan almıyorum arada Shell'den de alıyorum yakıtını çok övüyorlar çünkü. Tek bir yere bağlanıp tam depo doldurup kullansam enjektörlerin sıkıntısı düzelir mi acaba? Yakıt aldğım yerler de kıyıda köşede yerler değil merkez sayılabilecek yerlerde. Bilemedim. Teşekkür ederim yorumunuz için bu arada. :)

    @Alphace: Hocam sorun yaşayanları duyunca acaba kullanım talimatlarına uymadılar da ondan mı sorun yaşadılar diye de düşünmüştüm biraz. Evet ürün de sorunlu olabilir ama bunların da ilaçlar gibi dozları oluyor ona da uymak gerekiyor. Bu yüzen tereddütte kalıyorum. :) Yakıtı da mümkün olduğunca merkezi ve devamlı kullanılan yerlerden almaya çalışıyorum. Sadece yakıtla da sorunumuzu düzeltebilir miyiz onu da bilemiyorum. :) Diğer önerinizi de araştıracağım hocam. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)

    @MYılmaz4646: Çok teşekkür ederim hocam yorumunuz için. :)




  • Arkadaşlar şu da aklıma takıldı. Şimdi enjektörler sıkıntılı denildi ve bununla beraber kurum temizliği önerildi. Bir de şunu düşündüm, depoyu tamamen doldurtup o depoyu nispeten performanslı olarak tüketsem enjektörlere ya da başka parçalara daha da fazla sorun oluşturur mu dersiniz? Katkı maddesi ya da başka işlem yapmadan soruna çözüm bulma şansımız varsa onu deneyeyim. Forum sayfalarında(Dh dahil diğer sayfalarda da) yorumları okuyunca tereddütte kalıyorum ister istemez. :)
  • Bana tutela professional benzına clean enjektör temizleyici hediye geldi. Bu markayı kullanan ya da duyan var mı? Çay tabağına koydum çakmak çaktım yanmadı. Yağlı bir sey. Kullansam mi? Atayım mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.