Şimdi Ara

Robotların çalıştığı lokantalar iflasın eşiğinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Robotların çalıştığı lokantalar iflasın eşiğinde



     

    Silikon Vadisi’ne yakınlığı sebebi San Francisco şehri teknolojik gelişmelerden ilk etklienen şehirlerden biri olma özelliği taşıyor. Şehirdeki yemek sektörü de bu durumdan etkilenmiş bulunuyor ve geçtiğimiz yıllar içerisinde mutfaklarında ve yerlerinde çeşitli robotlardan yararlanan lokantaların sayısı da artış gösteriyor.




     



    2019 yılının Temmuz ayında Eatsa adlı bir lokanta ise robotların servis ettiği Kinoa salataları satarak piyasaya giriş yapmıştı ancak şirketin kira fiyatlarının yüksekliği sebebiyle kapandığı belirtiliyor. Ayrıca robotik kahve barı Cafe X adlı kuruluşun da bu hafta içerisinde; havaalanı şubesi hariç tüm şubelerini kapattığı basına yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.



     



    Robotik lokontalar piyasadan çekiliyor



     



    Robotların çalıştığı lokantalar iflasın eşiğinde



    2018 yılının Kasım ayında Zume isimli bir işletme ise robotların yaptığı pizzaları servis ediyordu ancak işletme Çarşamba günü piyasadan çekildiğini duyurdu.



     



    Ayrıca Bkz.Dünya'nın çekirdeği etrafında anomaliler saptandı



     



    Ekonomistler bahsi geçen şirketlerin iflas edişlerini iki farklı hipotez ile açıklıyor. İlk hipoteze göre lokanta sektörü robotlar ile yatırım yapılacak kadar büyük bir getiri sağlamıyor yani işletmelerin yaptığı yatırımlar; getiriyi karşılamıyor. Diğer bir düşünceye göreyse müşteriler yedikleri yemeklerin robotlar tarafından değil de insanlar tarafından hazırlanmasını, yemek sektöründe insan ilişkilerinin bulunmasını tercih ediyor.



    Şirketlerin iflasıyla ilgili incelemeler Business Insider dergisinde yayımlandı.



     



     








  • Zaten şov amaçlıydı. Modası geçince bitiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7CE7F94C -- 15 Ocak 2020; 16:44:34 >
  • Seri imalat işlerinde robotlar daha verimli olabilir ama lokanta gibi butik çalışan yerlerde insan.

  • ne vereyim abime muhabbeti olmadıktan sonra o mekandan hayır gelmez.

  • El değmeden yemek mi olur arkadaş? O el değecek yemeğe, başka türlü lezzeti olmaz.

  • İşsiz bıraktığınız insanların ahı çıkıyor...

  • Robotlar işsiz kaldı.

  • İnsanlar oraya sosyalleşmek için gidiyolar zaten, yoksa evde yerler yiyeceklerini.
  • Kebapçı Mehmet ustamın yerini tutar mı ya :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cips ve çikolata da yemesinler o zaman, kola falan içmesinler, hazır gıda tüketmesinler, otomat da kullanmasınlar, makinenin yaptığı kahveleri latteleri de içmesinler. Ben bu tiplerin ruhunu bilirim; kahveyi makine de yapsa şekilli kahveciye gider bunlar. Hani üç kuruş para veriyorlar ya, efendi olmak istiyorlar. Biri gelip "buyrunuz efendim ne arzu edersiniz?" diye soracak, masasını silecek, arkasını toplayacak, hizmetçisi olacak... bunlar onu istiyor. İnsan ilişkileri mi? Külahıma anlat onu.

  • Ya arkadaş bir düşünün şimdi bu robotlar zırhta adana kebap yapabilir mi :D böyle tam ayarında peyniri sünen künefe yapabilir mi? Robottan usta olmaz, derdimizi anlamaz, el lezzeti olmazz :)

  • Robotlar bu sektör için pahalı. İnsan kadar güvenilir veya esnek algılanmamaları bence sorun değil. Ayağı alışan yine giderdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabikide yaparlar ve daha iyiside olur fakat robotlar milyonluk masraflar daha zor işlerde gerekli üç beş bin lira maaş alan aşçıyla robot malesef kıyaslanamaz iş %100 kar amaçlı olunca robotlar "henüz" yeterli değil

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.