Şimdi Ara

Pasaport Giriş Çıkış Damgası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ilk defa yurtdışına çıkacağım vizeyi daha hızlı alabilmem için konsoloslukta çalışan arkadaşım işlemlerin hızlı yürüyebilmesi adına pasaportunda daha önce bir ülkeye giriş çıkış yaptığına dair damga olması lazım dedi. Ben hafta sonu gürcistana gitmeyi düşünüyorum. Gürcistana normalde kimlikle girip çıkılabiliyor. Girişte pasaportumu versem pasaporta giriş ve çıkış için damga vururlar mı?



  • pasaportunla da geçebilirsin, pasaportuna yurt dışı harcı damga pulu yapıştırıp damga vuruyorlar. araba ile geçmeyeceğin için gürcü tarafı her hangi bir damga vurmayacak pasaportuna bilgin olsun. vize isteyemen ülkeler girişte sınırdan araç ile girmediğin sürece pasaportuna bir mühür vurmazlar sadece elektronik olarak parasportunu okutur onay verirler.zaten vize istenmeyen ülkeye gittiğin için vize isteyen ülkelerin konsoloslukları bunu pek kaale almazlar.. arkadaşın sana aslında şunu demek istemiş; daha önce vizeli bir ülkeye gitmemişsin (özellikle şengen) bu nedenle tabi ki işlemin daha yavaş sürecektir ve bu şengen ülkesi ise buna kimse süreç olarak müdehale edemez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 15 Ocak 2020; 10:42:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusrite

    pasaportunla da geçebilirsin, pasaportuna yurt dışı harcı damga pulu yapıştırıp damga vuruyorlar. araba ile geçmeyeceğin için gürcü tarafı her hangi bir damga vurmayacak pasaportuna bilgin olsun. vize isteyemen ülkeler girişte sınırdan araç ile girmediğin sürece pasaportuna bir mühür vurmazlar sadece elektronik olarak parasportunu okutur onay verirler.zaten vize istenmeyen ülkeye gittiğin için vize isteyen ülkelerin konsoloslukları bunu pek kaale almazlar.. arkadaşın sana aslında şunu demek istemiş; daha önce vizeli bir ülkeye gitmemişsin (özellikle şengen) bu nedenle tabi ki işlemin daha yavaş sürecektir ve bu şengen ülkesi ise buna kimse süreç olarak müdehale edemez..
    Gürcistan sınır kapısına otostopla gittim sağolsun adam beni sınır kapısına kadar bıraktıktan sonra geri döndü. Sınırı yürüyerek geçtim ve pasaporta mühür bastılar. Basmamaları saçma olurdu zaten. Nerede olursan ol hangi ülkeye gidersen git girişte ve çıkışta mühür basılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

    Gürcistan sınır kapısına otostopla gittim sağolsun adam beni sınır kapısına kadar bıraktıktan sonra geri döndü. Sınırı yürüyerek geçtim ve pasaporta mühür bastılar. Basmamaları saçma olurdu zaten. Nerede olursan ol hangi ülkeye gidersen git girişte ve çıkışta mühür basılır.

    Alıntıları Göster
    bizim kapı mühür basıyor zaten bunu yazdım yukarıda. ayrıca harç pulu yapıştırıyor. vize istemeyen ülkeler eğer araçla girmediysen bir damga basmazlar kardeşim. 5 farklı vize istemeyen ülkeye gittim, sadece içlerinden bir tanesine uçakla gittim, türkiye giriş çıkış kontrol damgalarım var, uçakla gittiğim hem arnavutluk hem kosova girişde mühür basmadılar. gürcüstana motosiklet ile girmiştim, araç giriş çıkış mührü mecbur vuruluyor, aynı şekilde makedonya ve diğer vize istemeyen ülkelerde de araçla girdiğim için araç giriş çıkış mühürlerim var. 2014 den sonra gürcistan değiştirmiş ise kanunlarını bilemiyorum.

    şöyle bir durum var, bazı ülkelerde elektronik cipli pasaportu okuma düzeneği yok ise bazı sınır kapılarında, onlar mecbur mühür vuruyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 15 Ocak 2020; 14:46:14 >




  • O harç pulu da artık yapışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.