Şimdi Ara

5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bilgiilendirme ve destekler için teşekkürler. Geldiğinde Keenetic in firmware ı üzerinde çalışacağım. Araştırdıkça öğreniyorum yavaş yavaş. Sadece modem yada router deyip geçmemek lazımmış aslında bir portal gibi sanal dünyaya açılan kapı. Cihaz gelsin kendi arayüzü isteklerimi karşılamazsa ki (DLNA) yokmuş sanırım usb yi modemden çıkarıp TV ye bağlamak gerekiyormuş gibi şeyler okudum. Openwrt kurulumu yapacağım. Ama hiç bilgim yok araştırıp deneyeceğim openwrt sitesinde nasıl yapıldığınının kaynağına ulaştım. Ayrıca bugün satıcıyla görüştüm rom u çinceymiş ve dili kesinlikle değiştirilemez dedi satıcı. Fakat sitelerde İngilizce firmware lere rastladım. Bunlar yüklenmez mi ? Eğer olmazda hiç birini yapamazsam translate le göreceğiz işimizi artık.
  • Rica ederim forumdasim.
    Ben de sadece cince yazilimi var diye biliyorum. Belki ingilizce yazilimi yeni cikmistir. Haberim yok. Kurmayi deneyebilirisiniz.
    Benim kullandigim cihaz da ayni durumda; sadece Cin icin ozel uretilmis, global satisi olmayan bir model(xiaomi mi router 3g). Ama zaten bu cihazlari stok yazilimiyla kullanan kimse yok gibi. Openwrt kurulumu rehberi takip ederseniz oldukca kolay. Ondan sonra cihaz kendine geliyor. Eger yardim gerekirse forumda openwrt yazilimini xiaomi cihazda kullanma rehberi gibi bir konumuz var. Tum ek yazilim kurulumlari ve ayarlamalarin anlatildigi baslik var. Sayin @ysonmezer buyuk emek verdi bu konuda. Ona da selam olsun. Saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google 4pda R3P yazin orda rus forumunda yuklemisler ama oyle kolay bir is degil sadece bilgi olsun diye soyledim oyle hop firmware i attim oldu degil, bende de r3p var alali 6 aydan fazla oldu openwrt falan kurdum ama sonra stock firmware e dondum. Gayet stabil ev kullanicisi icin hersey var it uzmani degilim sonucta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala Ac2600 istiyenler için amazondan bilindik markamaları tavsiye ediyorum.

    Hatta ac4400 gibi mesh sistemler dahi yakın fiyatlara amazondan alınabiliyorken keenetic bilmiyorum benim gözümde hala önyargıları var.

    Şuan linksys ac1900 kullanıyorum Wifi 6 veya 10G bir sisteme geçmek istiyorum yani piyasaya çıkışıda geç oldu gibi :)

    Görmedim test etmedim net konuşmak istemiyorum ama tekrar ediyorum linksys, Asus, Netgear gibi hali hazırda kendini ıspatlamış markalar varken zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir ürüne ihtiyaç vardı. sürekli 2bin 3bin 5bin wifi ın standart donanım ifadelerinden bıkmıştık. Yeniki yazılıma önem veren donanım olarak da güçlü ürün görmeye başladık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

    Böyle bir ürüne ihtiyaç vardı. sürekli 2bin 3bin 5bin wifi ın standart donanım ifadelerinden bıkmıştık. Yeniki yazılıma önem veren donanım olarak da güçlü ürün görmeye başladık.
    Hmm bugun kayit olmus. ✔️
    Atilan tek bir mesaj var. ✔️
    Keenetic markasi ovulmus. ✔️

    Parali yorumlarla guzel marketing calismasi. Reklam ajansina puanim 10/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 17 Ocak 2020; 13:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Şakamısın, yeni kayıtlar kapalı mı? videoyu izledim, oldukça yenilikçi bir modem gelmiş, görüşümü vermek istedim kayıt gerekliymiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

    Şakamısın, yeni kayıtlar kapalı mı? videoyu izledim, oldukça yenilikçi bir modem gelmiş, görüşümü vermek istedim kayıt gerekliymiş.
    Tabii anliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Sözylediğimde bir hata var mı? paranoyak olmuş herkes, işin kolayına kaçıyor üreticiler, donanım hızından bahsediyor, yazımla ilgili asıl katma değer saklanıyor, asıl farklılık yazılımda emek katma değer koymada. Burada farklı bir yaklaşım var. Çinde bir sürü fabrika var, istediğin marka ürünü sana veriyor, ama yazılımı da standart basit. Yazılımlar güncellenmiyor. bir sürü güvenlik açığı var. vs.

  • İşlemcide artık marka tahtaravallisi biteli 15 sene oldu. microsoft intel dönemi geçti... işlemci işlemcidir, işlem performansını test edersin,onun dışında özel bir artısı bulunmuyor. Bu cihazda çok yüksek bir perfpmans ortaya koymuş. Asıl konu yazılım, Apple ın işlemcisinin ne olduğunu merak eden var mı? içinde ne varı bakan bile yok.

  • şu işlemci konusuna takılmamak lazım, bu cihazlarda herşey yazılımda bitiyor
  • Keenetic Nedir yaa bilinmeyen markalara para yatırıp sorunlarla uğraşmayın. Bu işlerin efendisi konumundaki netgear, linksys, Asus varken aynı fiyata neden dandik bir marka alsın insanlar.
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Ve tp-link

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben aldım, kablonet interneti için router olarak kullanıyorum. Başka cihazlarla kıyas imkanım yok ama şimdilik bir sorunu yok, gayet güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • guguk kullanıcısına yanıt
    bence güzel ürün üretmişler yazılım ve donanım uyumu benim kullandığım ExtraDSL de çok başarılı diğer rakiplerindan ayıran en büyük özelliği her ay bir FW yazılım çıkartmaları, çıkartılan yazılımlarda güncel teknolojik yenilikler sunuyorlar ben aldım kullanıyorum ve memnunum.
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Fritzboxlarda VDSL 100mbit modellerine kadar ikanos chip kullanılıyordu. Hiç sorun yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın valla . Millet chip derdine düşmüş Apple cihazlarının üzerindeki chip sorun eden yok neden? adamlar IOS yazılım yapmış donanımla uyumu sağlamış kim takar o saatten sonra chip markası neymiş modeli neymiş..
  • Daha önce Cisco,Linksys ve Netgear ürünlerini kullanmış biri olarak şöyle söylebilirim;

    Router kullanımına ihtiyacı olmayan internet servis sağlayıcının verdiği modem router kullanımına devam etmesi daha doğru olacak kişiler router hakkında yorum yapıyor...

    Türkiye internet kullanımı adsl/vdsl yoğunluğunda olduğu için ülkemiz de bunun bir piyasası olmamasından docsis ve fiber sağlayıcıların da kendi router ürünlerini dayatıp oturum kullanıcı adı ve şifrelerini gizlediğinden bilinmemesi çok normal.

    O yüzden ülkemiz için ekstra bir ürün olarak router dan bahsetmek daha doğru olacak.

    Router ekstra ağ ihtiyaçlarınız için gerekli bir ürün.
    Dinamik dns,
    vpn,
    ağ kısıtlaması,
    ağ trafik izleme,
    ek uygulama kurma,
    usb üzerinden nas yayını,
    birden fazla güvenli ağ yaratma
    .
    .
    .

    diye uzar gider bu liste.

    Burada önemli olan sizin ihtiyaçlarınızı karşılaması.

    Netgear D7000 modem router o gün şartlarında piyasada yer alan en hızlı adsl/vdsl modem router ürünüydü. Bu üründe de saha dolabından gelen sinyal ne ise onu aldığı için firmware sorunu buluyordu. Netgear ile görüşüp bunu da bildirmiştim. Bir süre sonra v2 modeli çıkmıştı. Yani şöyle bir saçmalık olmuştu turk.net ile sabahın 5-6 sında telefonda çözememiştik. ADSL bölgeye VDSL sinyal geliyor saha dolabı güncellendikten sonra. Modem adsl vdsl arasında geçiş yapmadığı için vdsl olarak alıyor sinyali ve internet gelmiyordu. Adsl modem takınca çalışıyordu. Ya da vdsl olan bir bölge de modem çalışıyordu. Böyle saçmalıklarda olabiliyor. YANİ MARKA HERŞEY DEĞİL.ÜRÜN BAZINDA ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRİN.


    Linksys WRT3200ACM kullandım örnek olarak bu ürün 2 kere değişim yaptım. Sürücü sorunları olan bir üründü ve 1 yıl sonra iade ettim. Sonrasında WRT32X olan gaming ürünü piyasaya sürdüler.

    Bu ürünler şuan Türkiye'de 2000 ₺ civarında satılıyor. Bu fiyat/ülke gerçeğini düşündüğümüzde incelemesi yapılan ürün bugün 900 ₺ gözüküyor. Sunduğu özellikler ile tercih edilebilir bir ürün olarak gözüme çarptı. (wrt3200acm 800 ₺ civarı bir fiyattan almıştım).


    - Asus son yıllarda düzgün firmware sahip ürünler üretiyor. Fakat dsl chip ve router tarafı yüksek hız olan ürünleri ileri seviye kullanıcılar için uygun değil.

    - Cisco düz kullanım için ürün üretiyor özelleştirmelere çok açık değil. Stabilite önemli ise direkt seçim yapabilirsiniz.

    - Tp-link zaten ileri seviye bir kullanıcının alacağı bir ürün değil. Hiç bir açık kaynak firmware desteği bulunmuyor. Hemen garanti dışına çıkarıyorlar. TP-Link kullanıcısının forumda cevapladığı mesajımı aratıp bulabilirsiniz...

    - D-Link de yine aynı şekil de tak kullan kurcalama ürünleri üretiyor.

    - Linksys ürünlerinde wrt serisi tercih edilebilir ama güncel konuları ve firmware numarasına bakarak takip edin, sorun var ise çözüldüğünden emin olun.

    - Netgear router ürünlerinde tak çalıştır sorunsuz ürünleri var. Fakat wrt tarafına girince çıkabilir misiniz emin değilim. Ama router olarak normal kullanıcıya istediği herşeyi sunabilir.


    İnceleme ile ilgili olarak :

    -Nas hız testi güzel olmuş.
    x-Cihazın en önemli güzelliği 160 MHZ de çalışıyor olması. (AX201, AX200, 9560, 9462, 9461, 9260, 8260, 18260, 8265, 18265 gibi wifi adaptörleri ile 160 MHZ de kullanabilirsiniz)
    -Diğer güzel bir durum ise tuşların stok firmware ile yönetilebiliyor olması.
    -fiber port olayı da ekstra ve güzel bir detay.
    -3 yıl + 1 yıl garanti de çok iyi.


    -En önemli nokta usb bağlantı noktasına bağlanan cihazların paylaşımında alınan hız değerleri incelemesini göremedim.
    -En önemli nokta usb bağlantı noktasına bağlanan cihazların paylaşımında alınan hız değerleri incelemesini göremedim.


    Son olarak eğer kronik bir problemi yok ise bu cihaz benim tercih edebileceğim bir cihaz olurdu.

    Şuan araştırmalarıma devam ediyorum.




  • guguk kullanıcısına yanıt
    Hocam airties aldım, 10 yıl falan oldu, 5650 modeli, canavar gibi çalışıyor. o zamanda zyxell Asus vardı ama gittik airties aldık. Türk marka , fazlası var eksiği yok. On yargılı olmamak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.