Şimdi Ara

5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
3.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Keenetic’in “Yüksek Performans” kategorisinde Viva, Giga ve elimizdeki Ultra var. Giga ve Ultra’nın yongaları aynı ama özellikle kağıt üstü hız anlamında farklılar, Ultra aynı zamanda Dual Boot’lu, yani işletim sistemi yedekli bir router olarak test masamızda.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    Detaylı, Türkçe bir kutusu var. İçinden cihazın kendisi, 36W’lık adaptörü ve bir RJ-45 kablosu çıkıyor, 3 yıl garantili. Keenetic.com.tr’ye girip hesap oluşturup kullanmakta olduğunuz cihazı kaydederseniz 1 yıl daha garanti süresi kazanıyorsunuz, toplam 4 yıl ediyor, bu önemli bir ayırıcı özellik.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 
     
    Boyut ve tasarım. Beyaz-gri temalı, zarif bir cihaz, gerçi 4x5Dbi kurulumundaki amfili antenler kalınlıkları itibarıyla biraz dikkat çekici antenler. Kardeşlerine göre daha cüsseli ama ille de özel bir yer ayarlamaya gerek yok, altındaki yuvalarla duvara da sabitlenebilir. 

    Önünde durum LED’leri ve bir tane WPS butonu var, aynı zamanda Wi-Fi’yi açıp kapatabiliyorsunuz, bu tuşun cihazın arkasında değil de önünde olması pratiklik demek.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi'

    Sağında bir tane USB 3.0 bir tane de 2.0 portu var. Mesela birine taşınabilir disk takarsınız, ağda kullanıma açarsınız, küçük bir medya sunucusuna çevirirsiniz. Diğerine de 3G/4G dongle takarsınız internet bağlantınızın yedeğini alırsınız gibi gibi. FN butonları, yani fonksiyon butonları var. Varsayılan görevi misal veriyorum bir harici disk bağlamış olun, bunu güvenli bir şekilde çıkarmak için kullanılıyor. Hızlı, çift veyahut uzun basarak farklı görevler de verebiliyorsunuz bu butonlara, daha önce pek karşılaştığım bir özellik değil bu.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 
     
    Arkasında güç girişi, SFP yani fiber optik portuyla fiber altyapı sistemlerinde ışık üzerinden taşınan sinyalleri akım halinde sinyallere dönüştüren modüller bağlanabiliyor buraya, 1 tane kombo WAN portu ve 4 tane Gigabit RJ-45 portu görüyoruz, yönlendirilebilir portlar bunlar. Bir tane de reset butonu var.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    Cihazın kalbinde MediaTek MT7621A yongası bulunuyor, 880MHz’de çalışıyor, çift çekirdekli. 256MB DDR3 RAM ile desteklenmiş ve 128MB belleğe sahip, bunun üzerinde çift işletim sistemi var, güncellemede, elektrik kesintisinde bir sorun yaşanırsa yedeğe geçiyor.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    Kurulum safhası. Önce bir kullanıcı adı ve şifresi, sonrasında internet bağlantı yönteminizi belirliyorsunuz, IPTV kullanacaksanız buradan seçebilirsiniz, VLAN seçenekleri var, MAC adresi ayarları, IP ayarları ki çoğu ayara dokunmadan ilerleyebilirsiniz zaten, son olarak bağlantı türü ve bu kadar. Cihaz Wi-Fi adaptörü, sinyal tekrarlayıcı ve Access Point olarak çalışabiliyor, belirtmiş olayım.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    Keenetic OS, her şeyin yerli yerinde olduğu, kullanışlı bir arayüze sahip. Sistem göstergeleri ve Ağ trafiği sekmeleri oldukça net ve anlaşılır. Kablolu bağlantı, 3G/4G modem ayarları, bağlantı öncelikleri sekmeleri ardından Modüler Wi-Fi Sistemini görüyoruz, bu yine Keenetic marka diğer cihazlarla Mesh Wi-Fi kurmanızı sağlayan bir sistem. İnternet güvenliğinde DNS seçenekleri ve sunucuları var, DNS ülkemizde lazım oluyor.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi'

    Keenetic OS’in ayırıcı özelliği modüler yapıda olması. Temel bileşenler dışında istediğiniz özelliği ekleyip çıkarabiliyorsunuz, ihtiyacınız olmayan şeyleri çıkarıp cihaz üzerindeki yükü belirlemiş oluyorsunuz bir yerde. IP-IP Tünelleme, NetFlow Monitörü, PPTP, Wireguard VPN, VPN sunucusu gibi ekstralar, Trafik Şekillendirme, Medya Sunucusu, İndirme İstasyonu gibi daha çok kullanabileceğiniz uygulamalar teker teker kurulabiliyor.

    Barındırdığı VPN özelliklerinin yanında işletmeler için de birden çok ek bileşen cihazla birlikte kullanılabiliyor. Mesela cihazda bulunan WISP (Kablosuz servis sağlayıcı) özelliği yedeklenebilir güvenilir internet bağlantısı dendiğinde Keenetic Ultra’yı bir adım öne çıkarıyor. Captive Portal ve Hotspot özellikleri ile ev ya da işletmeye gelen misafierler için güvenli internet paylaşımı yapılabiliyor.

    KeeneticOS birkere izin verildiğinde otomatik yazılım güncellemeyi aktif hale getirebiliyor. Keenetic cihazları minimum 4 yıl yazılım ve güvenlik güncellemeri alıyor. Bu sayede Keenetic Ultra sizin planladığınız saat diliminde güncellemesini gerçekleştirip, güvenli bir kablosuz internet sunuyor.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    Android ve iOS’ta telefon uygulaması da var, buradan hangi cihazlar bağlı, ne kadar kullanım yapılıyor, bunlar gibi temel ve masaüstü arayüzünde de olan detayları ayarları görebiliyorsunuz.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 
     
    802.11ac standardında, çift kanal yayın yapabiliyor. Kağıt üstünde 2.4GHz bandında 800Mbit, 5GHz bandında 1733Mbit hız destekli. 4x4 MU-MIMO, alıcıya tahsis edilmiş sinyal hattı ve Beamforming, alıcıya göre sinyal alanının şekillendirilmesi gibi teknolojileri destekliyor. WPA3 destekli, WPA2’nin ömrünün tamamlamaya başladığı bir dönemdeyiz artık, güvenlik protokolünün güncel olması önemli. Güvenlik duvarı var, kara liste oluşturmak var, Port yönlendirme var, gibi gibi. 
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    Gelelim gerçek dünya testlerine. Keenetic Ultra’ya bir NAS bağladım ve kablosuz olarak video dosyaları çektim. 2.4GHz bandında cihazla aynı odada ortalama 200Mbit civarı, 250Mbit’i gördüğü anlar da oldu, yani 20MB/saniye’nin üzerinde seyrediyor, 5GHz bandında ise 900Mbit’in üzerinde seyretti, 950Mbit’e kadar çıkabildi, 110MB/saniye civarı yani. Kabloyla bağlamışım gibi bir hız bu, son zamanlarda denediğim bazı üst segment 802.11ax standardı cihazlardan da hızlı.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    2.4GHz bandında ama bu sefer 75 metre karelik evde, 3 duvar ardından en fazla 10Mbit civarını gördü, sinyal gücü de ilginç bir şekilde 5GHz bandından geride kaldı. 5GHz bandında ise sinyal gücü de oldukça iyi, 2.4GHz bandından da iyi, 280Mbit yani 35MB/saniye civarlarını görebildim.

    Keenetic Ultra aslında 2.4GHz ve 5GHz bandını tek SSID altında topluyor, sizi mesafeye göre bu bantlar arasında kendi geçiriyor, siz isterseniz 2.4GHz ve 5GHz olarak ayırabiliyorsunuz. Dolayısıyla normal kullanımda beni sürekli 5GHz bandında tuttu, hızdan taviz vermedi.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi'

    100Mbit’lik fiber internetiniz için bu cihaz fazla bile. Yüksek boyutlu dosyalarınızı aktarırsınız, kablosuz üzerinden kablolu hızı elde edebilirsiniz kısa mesafelerde, 4K video akışı yaparsınız, kısaca bu cihaz üst segment bir cihaz, ihtiyaçları iyi belirlemek lazım.

    Güç tüketimi tarafında boştayken 6W civarı, tam yük altındayken 11W civarı tüketiyor, beklediğimden düşük bir güç tüketimine sahip. Pek ısınan bir cihaz da değil, 350GB veriyi 5GHz bandından NAS’a aktardım, stres altında takılmıyor, boğulmuyor, reset atayım dedirtmedi. Bunlar inceleme ürünü oldukları için öyle aylarca kullanamıyoruz ama kullandığım süre boyunca stabilite anlamında bir sıkıntı yaşamadım.
     
    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi' 

    Keenetic Ultra. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla 1200-1300TL civarında, tabii ki güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın, Dolar ve TL’nin ne yapacağı belli olmuyor. Üst segment performansa odaklı bir cihaz bu, modemi router’ı sadece internet ve bağlantı aktarımı için kulanmaktan fazlasını sunuyor, daha normal beklentileriniz varsa kardeşlerine bakabilirsiniz. SFP portu ise kimi kullanıcılar için ayırıcı bir özellik olabilir. Artık özelliklerini, hızını, tüm detaylarını biliyorsunuz, bundan sonra karar sizin.
     
     



  • Ben evimde fiber internetim olmadığı için OMNİ modelini aldım ve çok memnunum.
    Evde ki pc arızalandığı için kurulu telefon üzerinden yaptım ve her şeyi telefon üzerinden hallediyorum, çocuklara wifi kısıtlamasını bile telefondan rahatlıkla yapabiliyorum.
    Diğer modemlerin aynı özelliklerdeki cihazlarından belki biraz pahalı ama onlardan daha rahat bir kullanım veriyor.
    Teşekkürler @keenetic

  • kablosuz performans testleri dediğin gibi ise 802.11 ax destekli cihazlara bi dünya para vermektense bu cihazı almak daha avantajlı gibi duruyor o zaman. ben hep söylerim donanım ve yazılımın uyumlu olması performs ve stabiliteyi beraberinde getirmekte. adam iphonedan daha üst donanım kullanmasına rağmen iphone performansına erişemiyor sebebi ise yazılım ile donanım uyumsuzluğu keenetic bu işi iphonu olma yolunda gidiyor gibi duruyor hadi bakalım ülkemiz ve artık diğer markalardan sıkılmış olan kullanıcılar için hayırlı olsun.

    güzel bir inceleme olmuş ellerine sağlık...
  • Upload 5 mgbit sınırsız mı dır ? Yoksa dünya standartlarıyla aynımı :D

  • Şahsen hiçbir Router'a işletim sistemiymiş, VPN seçenekleriymiş, vs. için 1300TL vermem. Şirkete alacak olsam iş değişir. Ama o zamanda kendini kanıtlamış markalar duruyorken bu markayı tercih etmem...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 14 Ocak 2020; 18:0:48 >
  • Mtk işlemci ve 1300 tl. Başka sözüm yok. Modem routerlarda stabilite için broadcom işlemci şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline fiber İnternete uyumlumu peki bu modem.. Alıp, takıp kullanabilir miyim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kapganhan K kullanıcısına yanıt
    superonline kullanıcı adı ve şifreni biliyorsan kullanabilirsin.
  • Giga kullanıyorum. Her şeyiyle iyi. Tüm cihazları farklı konumlandırma, görev verebilme, reklam egelleme gibi yüzlerce senaryo mevcut. Diğer modem rourterları kaldırdım. Sanki root denetimi verilmiş bir cihaz :)

  • Bi' bitmedi şu keenetic reklamları
  • kapganhan K kullanıcısına yanıt
    VoIP ( telefon ) kullanmıyorsan direkt kullanabilirsin...

  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Sanırım bana cevap verdiniz.. Voip kullanmıyorum evet.. Sadece fiber net..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Firmanın Zyxel ile ne gibi bağı var?
  • Ruslar
    Xiaomi R3P ye bunun firmware ini kurup kullanıyor, Xiaomi R3P de 2.4Ghz ve 5Ghz için iki ayrı işlemci var. Xiaomi nin fiyatında olsa bunu alırım sanırım.

  • ilk önce qualcomm sonra broadcom gerisi trı vırı.

  • Rouvax kullanıcısına yanıt
    Bu işlemi tam olarak nasıl yapıyor acaba ? Direkt olarak güncelleme kısmından Kinetic in firmware ini mi yüklüyorlar farklı bir işlem mi var ? Yada kaynak ? Bu işlem uygulandığında keenetic uygulamasıda kullanılabiliyor mu ? Xiaomi R3P aldım aliexpressten bir ay sonra geliyor özellikler bu modemle aynı 400 TL ye geliyor vergide 80-100 arası çıksa 500e malolmuş olacak.
  • Maaelef öyle basit bir işlem olduğunu sanmıyorum. Kurulumunun zor olduğunu ve WAN portunun çalışmadığına dair mesajlar okudum. Mobil uygulamanın çalışmadığı da malum. Yine de Rus sitesindeki ana konu linkini aşağıya bırakıyorum.

    5GHz'de neredeyse 1Gbit! 'Keenetic Ultra incelemesi'
    https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=810698

    edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 15 Ocak 2020; 15:59:13 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.