Şimdi Ara

Mühendisim 2 iş arasında kararsız kaldım. Yardım !!!... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla herkes aynı şeyi düşünmüş. 1600 dolara zam isteme gibi bir şansım olmaz. Kabul etmezler. ARGE den devam edeceğim sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600$ yurtdışı mühendis maaşı için çok iyi bir rakam gibi görünmüyor + sigorta yok diyorsun ileriye dönük 1. seçenek daha mantıklı ülke dışı değil şehir dışı.
    Rusyada 2 farklı şehirde bir ay kaldım ve orası şehir merkezine yakın olmasına karşılık yinede sonuçta işyeri şantiye ilk gittiğin zaman burda ne arıyorum diyebilirsin.
    Bir avantajı para biriktirmek için ideal bir seçenek yurtiçinde 6000 aldığın maaş giderlerinle 4000 gibi net bırakabilir ama şantiyede aldığın 9500 tlnin en fazla 1500ünü harcayabilirsin(kira elk vs yok ama insan çok sıkılıyor haftada 3-4 kere dışarı çıkıyor)
  • Rusya'da çalışan biri olarak birşeyler yazayım.

    Kesinlikle 1. seçeneceği tercih etmen taraftarıyım.Tamam başlangıç olarak 1600$ maaş ileride yükselebilir birikim yapabilirsin ama her şey para değil.Şuan burada proje müdürü olan bir arkadaşım var çok iyi para kazanıyor ama huzuru yok, şartlar çok zor ve ölü bir hayat. Bu proje bittikten sonra TR'ye kesin dönüş yapacak. Buralara bir bulaştın mı bir daha kurtulmak çok zor.Adam 2001 de gelmiş hâlâ burada çalışıyor. Bir kısım çok iyi para biriktirmiş ve aç gözlü devam edip durmuyorlar.Bir kısım ise devamlı bitmek bilmeyen bir borç hayatı içinde, aylık yatan tüm parayı TR'ye gömüyorlar.Kimsenin huzuru yok ama düzen böyle oturmuş deyip gidiyorlar.Bende mühendis olsam ve holdingleşmiş bir firmada o maaşlara çalışabilme şansım olsaydı kesinlikle 2. seçeneği düşünmezdim. Orta doğu ve Rusya gibi çöp yerlerde sürünmek yerine 1. seçeneği tercih edip yüksek lisans elde ederek gerçekten emeğe saygı duyulan, çalışma şartları çok daha iyi, sosyal aktivitede bulunabileceğin bir avrupa ülkesine gitmek daha iyi olacaktır.

    Ben buraya mecburiyetten geldim ve imkanım olsa bir dakika durmam.




  • Daha 1 yıllık mezunsan, maaşı falan çok takma. Nerede kendini geliştirebilirsin ona bak. Sonrasında bağımsızlığını kazanıp kendi ayakların üzerinde durman için yüksek lisans falan daha iyidir. Ben olsam orayı seçerdim.
  • vasıfsız olsan yurtdışı derim ancak eem mezunu birisine 1600 dolar teklif etmek çok komik.

    tamam 6 ile çarpınca büyük para ama illaki orda da harcayacaksın.

    yine ne varsa ülkemizde var. bence 1.seçenek daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları okuyamadım ama tahminim aynı şeyleri söyleyeceğim :))

    Bence önemli olan sigortasının olmaması. Tamam şuan için bu çok düşülecek bir şey değil ama geleceğe yatırım. Nice insanlar var orda burda sigortalı gözükeyim de emekli olayım diye bekleyen. Türkiye şartlarında 6k para çok temiz para, okumana da izin veriyorlar ve asıl düşünmen gereken yer bana kalırsa, kendini inşaat sektöründe geliştirmek mi ar-ge de mi?

    Kendine şu soruyu sor. 1 sene sonra arge / inşaat ‘da neredeyim? 5 sene, 10 sene...
    Belki çok mantıklı bir soru olmayabilir ama bir kaç soru işaretini aklından silebilir gibi :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiden daha büyük yatırım yoktur. Cebinizi değil beyninizi doldurun yeni şeyler öğrenerek. İlerde zaten baya gelişince yurt dışında çok yüksek maaş olmada teklife dahi bakmıyacaksınız. 3 4 sene kendinizi geliştirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesleki tatminligi birak, paraya bak. bu ulkede arge yapilmaz. uzun yillar argede calistim. argedeki adamin cevresi olmuyor. cevre = is

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek lisansa izin vermesi büyük artı olur senin için. Diğerinde yaşam şartları çok can sıkıcı olabilir. Yurtdışına tatile gitmiyorsun sonuçta. Kimine göre yurtdışı diyince cazip geliyor ama verdikleri ücret 1600$ diyorsun. Bu mühendis için asgari ücretin altında bir rakam yurtdışı şartlarında.

    Yüksek lisansa izin veren firma muhtemelen altına araç da verecektir. Holdingleşmiş kurumsal firmanın sana artısı çok olur.
  • Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konuyla alakasız ama hangi üniden mezunsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antisosyalsen 2.si daha makbul xd
  • Aynı soruyu ben de soracaktım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de eem öğrencisiyim . Mezun olduktan sonra elektrikli motorlar veya bataryalar üzerinde çalışmak istiyorum . Vereceğiniz tavsiyelere açığım :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yüksek lisansa izin vermeleri, eskiden teşvik vardı : arge bölümün varsa ve lisansüstü eğitim yapan personelin varsa bir miktar maaşı devlet veriyordu. Halen devam ediyor mu bu bilmiyorum. Kısaca eğer teşvik devam ediyorsa senin sadece YL ye devam etmeni (kayıt yenileme) ama bitirmen için yardımcı olacaklarını çok bekleme. Kendine kalan ne kadar vaktin varsa o sürede kendine çalışabilirsin tabi. Bitiremezsin demiyorum.

    Yurtdışı için konuşacak olursam birkaç arkadaşım denedi. Ancak bahsettikleri rakam 3000$ civarıydı hep. 3-4 yıl çalışıp kaçtılar. Evet kaçtılar. Proje iptali, ödenek olmaması, terör, kaçırılma, hastalık bulaşması, alıkonulma (bknz Gürcistana giden madur mühendisler) v.s gibi korkularda var.

    6000TL çok iyi bir rakam. Bir eem olarak bende ilk yılımda o kadar para veren bir yer olsa düşünmez giderdim. Zamanında yurtiçi şantiye şefliği yaptım, sarmadı bir fabrikaya girdim otomasyon için daha sonra o da sarmadı hayalim olan işe kabul edilince bıraktım. Şantiye şefliği gibi işlerin yurtiçinde bile çok çekilecek iş değil yada gençlik gittikten sonra devam edilecek bir iş değil. Evet para iyi, evet macera var, evet gezersin, evet çevre yapıyorsun, evet sermaye bulursan sonra kendi şirketini açarsın belki ama arge de bence şansını dene.

    Yurtdışında çalışan sermeya yapan arkadaşlar burda kendi şirketlerini açtılar, daha sonra hepsi birinin şirketine girdi çünkü işler bozuldu. Sermaye yapan arkadaşlar senin dediğin paranın 2 katını alıyorlardı. Ülkeler Afganistan, Azerbaycan, ırak, Gürcistan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 16 Ocak 2020; 17:32:34 >




  • Ortadoğuda şantiye için çok düşük bir ücret 1600$ kesinlikle AR-GE'yi öneriyorum.Bu arada KTÜ İnşaat Mezunuyum ama BTÜ'de Elektrik Elektronik okuyorum bekle beni Kuveyt vaooo şakası bir yana,saha mühendisliğini seçme dostum.inşaata yabancısın gecesi gündüzü olmadığı gibi evinde de olamayacaksın canın istediğinde.Ar-Ge devam bence
  • Okul ITU arkadaslar.
    Yüksek lisansi özellikle sordum. Doktora yapan bile var dediler. O konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Evet kısa vadede yurtdisi santiyeler maddi anlamda çok kazanç getiriyor bir de parayı harcayacak yerin fazla olmadığından sağlam para birikir. Ancak uzun yıllar benim kaldirabilecegim bir iş degil onu anladım. Konuştuğum kişiler aile bağlarının genellikle koptuğunu veya çok zayıfladığını soyledi. Bu da pek bana göre değil. 1-2 yıl para biriktirip sektör değiştirirsen mantıklı olabilir. Ancak o zaman da yaptığın işi değiştirmek zor olacak. Anladığım kadarıyla tamamen kişinin isteklerine bağlı olarak her iki sektör de mantıklı veya mantiksiz olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.