Şimdi Ara

GURBETÇİLERDEN DEV SGK VURGUNU 25 MİLYAR DOLAR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
25.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
245 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Ne fetösü.
    Sistemin açığından yararlanılmış.
    Uyanık gurbetçilerde durur mu.
    Bu zaman kadar görülmemeside tamamen oy.
    mesele uyanık gurbetçi olayı değil şirketler yurtdışında yaşayan elemanları tuzağa düşürmüş deniyor yani bir nevi çete içeriden yardım almışlardır kesin böyle bir olayın görülmemesi imkansız gibi bir durum devlette kurum içinde ya da başka birimlerde hiç mi müfettiş yoktu kimse mi fark etmedi çok büyük olay cidden telekomdan sonra açığa çıkmış en büyük vurgun olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    mesele uyanık gurbetçi olayı değil şirketler yurtdışında yaşayan elemanları tuzağa düşürmüş deniyor yani bir nevi çete içeriden yardım almışlardır kesin böyle bir olayın görülmemesi imkansız gibi bir durum devlette kurum içinde ya da başka birimlerde hiç mi müfettiş yoktu kimse mi fark etmedi çok büyük olay cidden telekomdan sonra açığa çıkmış en büyük vurgun olabilir

    Alıntıları Göster
    Aynen bu iş öyle basit açıklardan yararlanma olayı değil,büyük ihtimal yurtdışındaki fetö elemanlarına maaş bağlama olayıda var,bu dosyanın arkasında sağlam durulsa en az 1000 memurun başı sağlam ağrır,yurtdışından gelen 10 binler edirneye girdiği anda tutuklanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 13 Ocak 2020; 13:13:39 >




  • Bazı gurbetçilerin gözü yaşlıııı. Gitti beleş maaş.

    İşe 11 gelme yazısını görünce aklıma kaldığım kyk yurt müdürü geldi. Kendisi de 10:30-11 gibi yurda gelen çalışma aşkıyla yanan bir devlet memuruydu.
  • "Eeee SSK yı kim batırdı şimdi?"
  • Yazacak çok şey var da.Banlanmayacak olsam methiyeler düzeceğim o derece sinirliyim
  • Ülkemizdeki sıradan olaylardan biri yine

    Şaşırmadım bile.
  • Ekşideki şu yorumuda koyayım.


    matematiğiniz mi kıt 4 işlem yapamıyor musunuz ..? 25 milyar dolar zarar az bile hesaplanmış.

    700.000 kişi 1300-1500 euro arası prim ödeyerek emekli olmuş. 10 sene de maaş almış.

    700.000 kişi 10 sene boyunca emekli maaşı almış ki burda emekli maaşı asgari ücretten fazla olduğu belirtiliyor ama düz hesap 2.000 tl aldıklarını varsayalım. 10 sene boyunca 28 milyar dolar para ödenmiş.

    bu adamlar ise 1500 euro dan hesapla, totalde 2 milyar dolar para ödemiş.

    üstelik bunlar bugünün hayvani kurlarıyla böyle. çıkar 26 milyar dolar açık var. 4 işlem yapacan be aklın bu kadar mı kıt?

    özal'dan beri gurbetçilere çekilen peşkeşlerin sonucu bunlar.
  • Birde şu yorumu koyalım



    1) haber dili kesinlikle tarafli ve yanlistir. suca ozendirmektedir. ortada magdur olan yegane taraf sgk, dolayisi ile de durust turkiye cumhuriyeti vatandaslaridir. dolandirildigi iddia edilen kisiler de nitelikli dolandiricilik sucuna istirak eden suclulardir.

    2) bu platformda bile topluma sirayet eden bir hastalik kendini gosteriyor ki, guya egitimli bir kitle var. bu hastaligin yansimasi olan cikarimlar “300-400 euro icin mi?” diye sormak;


    -her emekli taban ucretle maas almaz, bunlarin icinde 700-800 euro emekli maasi alanlar da vardir, ve bu almanya dahil her yerde onemli bor ek gelirdir.
    - 300 euro olunca hirsizlik degmez, ya da kabul edilebilir mi oluyor? hirsizligin buyugu kucugu olmaz. hepsi ayni oranda kahpeliktir. miktari belirleyen sadece hirsizin sahip oldugu imkan ve guctur.

    3) bu kadar kapsamli ve organize bir suc sahipleri goz yummadan islenemez. konustugumuz para 25 milyar dolar. tank palet fabrikasi kac paraya satildi bir dusunup sonra meblagin buyuklugunu hesap edin. sizce bunu caktiramdan! yapmanin imkani var mi?

    4) hic bu paralari geri alirlar diye umutlanmayin, geriye uc bes kurus gostermelik toplanir, hatta bir bakmissiniz bu serefsiz hirsizlarin daha buyuk hirsiza kaptirdigi paralar bile kamu butcesinden odenmis. sorgulanmasi gereken, kimler bu ise goz yummak icin bu paranin ne kadarini aldi.

    sonuc olarak magdur! denilen hirsiz kopekler senin benim parami afiyetle yemistir. hirsizlik nazarimda en agir suctur, bu ulkenin vergilerini, kaynaklarini, imkanlarini bunlar gibi kansiz ............




  • Devletin kurumlarına karşı işelne dolandırcılık ve haksız kazanç 20 yıldan başlıyor umarım bu yaz edirneye ayak basıldığı an işlem yapılır.

    https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/nitelikli-dolandiricilik-sucu-cezasi.html

    Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık Suçu (TCK 158/1-e)

    Dolandırıcılık suçu işlenirken bazen kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılmamasına rağmen suçun neticesinde kamu zararı doğabilir. Nitelikli dolandırıcılık suçu, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak işlenirse TCK 158/1-e maddesi uygulanır.

    Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için fiilin kamu kurum ve kuruluşlarının mal varlığına zarar vermek maksadıyla işlenmesi gerekir. Zarar vermek, kamu kurumundan hakkı olmayan bir parayı almak ya da bir borcu geri vermemek şeklinde olabilir. Bu şekildeki nitelikli dolandırıcılık suçu mağduru kamu kurum ve kuruluşunun tüzel kişiliğidir.

    TCK’nın 158/1-e bendinde belirtilen, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak dolandırıcılık suçunun işlenmesi, nitelikli hal kabul edilmiştir. Hangi kurum ve kuruluşların, kamusal nitelik taşıdığı, o kurumun kadro bakımından bağlı olduğu durumu düzenleyen mevzuata göre belirlenir. Bu nitelikli halin oluşması için, eylemin kamu kurum ve kuruluşlarının mal varlığına zarar vermek amacıyla işlenmesi gerekir. Zarar vermek, kamu kurum ve kuruluşlarından hakkı olmayan bir parayı almak yada bir borcu geri vermemek şeklinde olabilir. Bu suçun zarar göreni kamu kurum ve kuruluşunun tüzel kişiliğidir. Kamu kurum ve kuruluşlarının zarar görmesi söz konusu değilse bu suç oluşmayacaktır. Dolandırıcılık suçunun kamu yararına çalışan hayır kurumlarının zararına işlenmesi madde kapsamında değildir (Y15CD-2014/15897 K.).

    “… Sanık sosyal güvenceden yararlanmak için kendisini gerçekte çalışmadığı bir işyerinde çalışıyormuş gibi göstermiş, ancak sosyal güvenlik kumununun (SGK) sağladığı sağlık hizmetinden yararlanmak için kuruma başvurmamıştır. Kurumun herhangi bir zararı oluşmadığından, sanık nitelikli dolandırıcılık suçundan değil özel evrakta sahtecilik suçundan cezalandırılmalıdır (Yargıtay 23. Ceza Dairesi - 2015/149 karar).




  • Saçma bir konu malvolorne, her konuya mesaj atıp durma linkini. Birileri dolandırmış sgk 'yı memurlarda ayakta uyumuş olmuş bitmiş, bu olaylar ilk değil defalarca oldu oluyor da.
  • Kılıcdaroglu donemınde oldu bu derler gecerler yarın.
  • Bu işten feto dışında pkk ve dhkpce elemanlarıda sağlam faydalanmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat hırsıza güzel ülkede.
    O paraları da ülkeye girip de çıkış yapmaya çalıştıkları zaman söke söke alacaksın da nerdeee...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleride tarih yazılırken istanbul belediye seçimleri ayrı bir yere konacak.Bunlar istanbulu alsa ,fetö ile birbirine girmeseler minimum 20 yıl daha bu avanta düzen sürerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyt lilere para yok bunlara para var, ne güzel dünya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işte bir iş var. Ben 300 gün çalışmışlığım vardı. 3300 ödersem emekli olacağım söylendi. Bankadan kredi çekip 90 000 tl sgk ya yatırdım. Fakat hala emekli olamadım. Eksik gün çıkardılar. 6 ayda 4 b den ayda 900 civarı ödüyorum. Martta emekli olursun dediler.
    Şimdi bende mi hile yapmış olacağım. Gerçekten tuhaf
  • Şu gurbetçiler kadar tiksinç bir kesim yok. Akp'lilerin update yemiş hali resmen.
  • Aslında haberde kadının verdiği bilgi doğru ise 2014 yılında isteğe bağlı en düşük sigorta primi 313,15 tl'imiş. 3500 gün için de bu 36 bin küsür tl yapıyor. Kadın 39 bin tl para verdiğini söylüyor. Verdigi para ve pirim günü açısından bir gariplik yok da anlamadığım şunu nasıl farkedememişler. 39 bin tl para vereceksin. Sonra en düşük ssk emeklisi 2014 aylığı 987 tl alacaksın. Hadi site yanlis rakam verdi 800 tl alsın. Hatta 600 alsa bile 5 yılda verdiği parayı çıkarıyor. Bilmiyorum hangi devlet buna izin verir. Çok karlı iş. Biraz düşünmeleri gerekirdi bu iş niye bu kadar cazip diye. Bir sey cok cazip olunca altından hep bir şey çıkıyor. Allah başa vermesin. Belki faizini almaz devlet bu işe karışanların masum olduğunu onlarin da aldatıldığını düşünürse.
    Her gün bir dolandırıcılık haberi duyuyoruz artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.