Şimdi Ara

Ay'da araba süren astronotların ilginç görüntüleri (VİDEO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ay'da araba süren astronotların ilginç görüntüleri (VİDEO)



    Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği arasındaki Soğuk Savaş'ın insanlığa bazı katkıları da olmadı değil. Şimdileri "Uzay Yarışı" olarak isimlendirdiğimiz, dönemin iki süper gücü ABD ve SSCB'nin uzay araştırmaları için birbirleriyle yarışa girdikleri dönemde çok kısa bir süre içerisinde devrim niteliğinde birçok tarihi ilke şahitlik etmiştik.



    1969 yılında Ay'a ilk insanlı inişi gerçekleştiren ABD, bu büyük başarıyla birlikte Uzay Yarışı'na son noktayı koymuş ve yarışın nihai galibi olmuştu. Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in Ay'da yürüdüğü Apollo 11 görevi, muhtemelen yüzyıllar boyunca hatırlanmaya devam edecek. 



    Ayrıca Bkz.Rus Uzay Ajansı başkanı: "Amerikalılar Ay'a gitti mi gitmedi mi kontrol edeceğiz"



    Apollo 11 bir ilkti ancak elbette insanlığın son Ay macerası da değildi. O dönemler altın çağını yaşayan NASA, 1969-1972 yılları arasında tam 7 farklı Apollo görevi düzenlemiş ve 12 ABD'li Ay yüzeyinde yürüme şansı bulmuştu. Bu astronotlardan bazılarıysa Ay'da yürümekle kalmayıp ayrıca Ay yüzeyinde küçük bir araba sürme keyfini de yaşamıştı.











    Yukarıda görmüş olduğunuz görüntüler Apollo 15 görevine ait. David Scott ve James Irwin isimli iki astronotun yüzeye indirildiği Apollo 15'te, videoda gördüğümüz Lunar Rover Vehicle (Ay taşıtı) isimli araçlar ilk kez Ay'a götürülmüştü. Scott-Irwin ikilisi, LRV'yle birlikte Ay yüzeyinde tam 27,9 kilometre yol kat ederek müthiş bir işe imza attı. Görüntülerin 10 dakika uzunluğudaki orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.



    Aşağıdaki görüntüler ise Apollo 16 görevinde çekilmiş. Videoda aracı kullanan astronotun ismi John W. Young. Young'ı görüntüye alan isim ise ünlü astronot Charles Duke. Apollo 16'nın astronot ikilisi, Ay yüzeyinde kaldıkları 71 saatlik zaman diliminde LRV ile birlikte toplam 26,7 kilometre yol almış.





    LRV arabalarını sadece altı astronot Ay'da sürme şansı bulabildi. Apollo 15, Apollo 16 ve Apollo 17 görevlerinde Ay'a gönderilen üç LRV ortalama yaklaşık 30 kilometrelik yol kat etmiş. NASA, araçların Dünya'ya geri getirilmediğini ve şu anda hala Ay yüzeyinde aynen beklediğini söylüyor.




    Kaynak:
    https://archive.org/search.php?query=subject%3A"Apollo+15+Resource+Reel"







  • bura birazdan karisir.

  • Bazı neandertaller gelip AMariGa AyO ÇıhMadı falan der. Onlara tavsiyem gelmesinler, gidip kuruluşmudur nedir onu izlesinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7CE7F94C -- 13 Ocak 2020; 0:50:57 >
  • Ayda araç kullanmak depremi tetikler (!)

  • Aya çıkmadığı doğru.Eğer çıksaydı 100 defa çıkılırdı şimdiye.Amerikan milliyetçisimisiniz nesiniz savunucaz diye.. Milyon tane kanıt var nette neden çıkmadığına dair.Herşeyi düz dünyacılara indirgediğiniz için mantığınızı da bir kenara bırakıyorsunuz.

  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Şimdi youtube'den baktım hepsi yalanmış, hatta rockefeller diye bir amca varmış illuminati diye bir örgüt kurmuş dünyayı yönetiyormuş. Rothschild diye de bir aile varmış ve Royal Family e elini öptüyormuş. Kraliçe rotçitlerin evinde gündelikçi olarak çalışıyormuş. Herkese yayalım bu gerçekleri...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Cahile laf anlatma o zaten biliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Götür beni Aya Aya Aya

  • Bizim yollarda daha çok kasis var

  • Ay da bir şey olmadığı için günümüzde çıkılmıyor, boşa para israfı. Zamanında ruslarla yarışmak için ve meraktan çıkılmıştı hepsi bu. Şimdi çin ayın karanlık tarafını robotla inceliyor ama kayda değer bir şey bulmadılar.

  • Bunu ilk izlediğimde yıl 89 falandı, çok etkilenmiştim. Bilime ilgi duymamın önemli sebeplerinden biriydi bu.

  • Eksik olan birşey var yalnız tüm bunları Ay'ın karanlık tarafında ki şehirde yapıyorlar.Tamam Amerika çıkamadı ama bu adamlar oranın yerlisi.
  • İlgimi çekmeye çalışıyorsun kardaş nedir derdin... aşağıdaki linke bi bah hele...https://www.youtube.com/watch?v=jzPyCAjthaU

  • https://www.youtube.com/watch?v=jzPyCAjthaU

    Siz yinede bu videoya bi bakın derim...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Steelo

    Aya çıkmadığı doğru.Eğer çıksaydı 100 defa çıkılırdı şimdiye.Amerikan milliyetçisimisiniz nesiniz savunucaz diye.. Milyon tane kanıt var nette neden çıkmadığına dair.Herşeyi düz dünyacılara indirgediğiniz için mantığınızı da bir kenara bırakıyorsunuz.
    6 adet ay yolculugunun maliyeti bugunun parasi ile 600milyar dolar, tum turkiyenin gdp si 850milyar dolar. 100 defa cikmanin maliyetini hesapla, neden bir daha cikilmadigini anlarsin.
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Hocam hepsi Reptilian bunların, gizli çekilmiş şekil değiştirme videoları bile var. Uzun çatallı dilleri var fotograflara bakın derim ama fotograflarin kosesinde ufak bir Adobe® logosu var o da Abd nin oyunu herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş karanlık yüzeye mi indin insan dünyayı gösterir :)

  • Hadi bunlar aya gitmedi diyelim Sovyetler Birliği bile sizin yaptiğinız muhalefeti yapmadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abi kış lastiği ile kaç kuruş yakmış?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.