Şimdi Ara

Sözde iş ilanı siteleri ama İŞ YOK !!! İLLA CANIMIZA MI KIYALIM? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
15
Favori
39.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
299 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2004-2005 gibi AKP yeni üniversiteler yapacağız, eğitimli nüfus ve üniversite mezunu sayısı artacak demişti o dönem muhalefet yapmayın zaten üniversite mezunları iş bulamıyor eğer yeni üniversiteler yapılır ise üniversite mezunlarında işsizlik patlaması olacak demişti. Tabi AKP bunu dinlemedi maksat ve amaç yandaşlara inşaat ihaleleri ve diğer yandaşlara öğretmenlik ve diğer kadrolu işleri verdiler. Sonrasında ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim kalitesi dip yaptı. ve devlet bütçesi yandaş mütahitlere kullandırıldı. Yeni fabrikalar yapılmadığı gibi var olanlarda değerinin çok altında yandaşlara verildi. ve sonuç sene 2020 beton sektörü çöktü, üretim olmadığı için işsizlik patladı. Eğer AKP iktidardan giderse ve iyi bir hükümet gelir ise Türkiye'nin toparlanması 10 seneden önce çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan..

    tgrt habere sorsan gencler iş begenmiyor, bune yav sabah 8 gece 12 diyor

    sinirden kahkaha attım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet20006

    2004-2005 gibi AKP yeni üniversiteler yapacağız, eğitimli nüfus ve üniversite mezunu sayısı artacak demişti o dönem muhalefet yapmayın zaten üniversite mezunları iş bulamıyor eğer yeni üniversiteler yapılır ise üniversite mezunlarında işsizlik patlaması olacak demişti. Tabi AKP bunu dinlemedi maksat ve amaç yandaşlara inşaat ihaleleri ve diğer yandaşlara öğretmenlik ve diğer kadrolu işleri verdiler. Sonrasında ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim kalitesi dip yaptı. ve devlet bütçesi yandaş mütahitlere kullandırıldı. Yeni fabrikalar yapılmadığı gibi var olanlarda değerinin çok altında yandaşlara verildi. ve sonuç sene 2020 beton sektörü çöktü, üretim olmadığı için işsizlik patladı. Eğer AKP iktidardan giderse ve iyi bir hükümet gelir ise Türkiye'nin toparlanması 10 seneden önce çok zor.
    10 sene mi? Bence fazla iyimsersiniz. Bu kendini medreseci-tekkeci zanneden tiplerin eğitimden uzaklaştırılması en az 10 sene. Sonra sistemi değiştireceksiniz (sanki 2-3 senedir değişmiyor gibi), laik-bilimsel eğitime ilkokuldan-doktoraya kadar önem vereceksiniz. Ki toparlanmak öyle kolay olmayacak. Çünkü bozulmuş ve ilerlemeyen eğitim sisteminde eğitim gören insanlardan bekleyeceksiniz bu toplamayı. E bunlar eğitimi düzgün almamış ki neyi düzeltecekler. 2-3 nesil-kuşak diyeyim sizin düşünün olayın vehametini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metesserdar

    Torpiliniz varsa, ne mezunu, nere mezunu hatta mezun olup olmadığınız bile önemli değil, iş bulursunuz, öbür türlü, iş ilanı sitelerindeki uyduruk ilanlar içinde kaybolursunuz, yok ben iyi üniversiteyi bitirdim, avukat, Mali Müşavir oldum büro açıp kimseye minnet etmeden kazanayım derseniz, adamınız yoksa(yani şekil değiştirmiş torpil) iş bulamazsınız, size iş gelmez, çeyreğiniz akedemik başarılı, fırıldak biri alır yürür ama siz ofis giderlerini ödeyemezsiniz... Ülkede Torpiliniz yoksa işde yok kazançta yok ne yazıkki
    İş hayatının en radikal gerçeği budur bence de. Türkiye'de her yer böyle, adamın yoksa iş yaptıramazsın iş de yapamazsın. Hatta iş bile bulamazsın. Bulsan da seni hayattan soğuturlar maaş bile vermezler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    nihayet gençlerin asıl durumunu anlatan birisi çıktı
    sürekli evlenmeyin ,çocuk yapmayın diyeceğinize durumunuzu anlatın ki insanlar öğrensin
    bir gencin 30 yaşında ailesinden para alması cidden zor bir durum ama artık bu bile normal görülür oldu

    iş bulma şansı olanların büyük bölümü ise çok zor şartlarda asgari ücretle çalışıyor
    gerçi asgari ücretle çalışan birisi şu şartlarda ne yapabilir ,evlense geçinemez ,korkudan çocuk düşünemez

    insanlar asgari ücretli iş dahi bulamaz duruma gelmişse ,daha ne diyelim ?

    gerçi forumun diğer bölümlerine bakınca 2. bir Türkiye var düşüncesi oluşuyor ,adam araba almış sol şerit benim diyor başka demiyor ama sonrasında akaryakıt fiyatlarından yakınıyor (ne kadar yüksek hız yaparsan ,o kadar çok yakıt harcandığını da bilmiyor galiba)
    bir diğeri 3-4 bin tl.lik telefonu beğenmiyor ,bilgisayar beğenmiyor ,araba ev beğenmiyor vs.

    burada kaç defa söyledim ,asgari ücretli işe girmek bile sizin zannettiğiniz kadar kolay değil diye ama genelde okul okuyan kesim başına gelmediği için anlamıyor ,hele ki kurumsal yerlere referans vs. olmadan asgari ücretle bile almıyorlar
    Otomobil bölümüne girin görün işte durumu. En az 150,000 TL'lik araba alanlar ve bunları beğenmeyenler falan var. Diğer teknoloji bölümleri de öyle. iPhone 11 konusunu açıp okuyun, aylardır popülerde yer aldı konusu.

    Ülkede çok sağlam zengin var. Onu bunu bilmem ben. Kötü olan şu ki, bir yerde maaşla çalışarak bir mok sahibi olunmaz bu saatten sonra. Zaten maaşlı bir iş sahibi olmak da yavaş yavaş hayal olmaya başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kskwneıebwje

    Hocam ben de bilgisayar mühendisliğindeyiö biz de gidelim mi?
    Çok fazla bilmediğim için nasihat vermek haddime değil ama imkanın varsa sonuna kadar zorla.
    Makine,elektrik,inşaat ve kimya temel mühendisliklerdir.Sahada olman gerekir.Ama yazılım işi evden bile yapilabilir.Freelancer çalişma imkanın var.Yazılım okulda dersi geçecek kadar öğreniliyor mutlaka kendin bir şeyler yapmalisin.Ücretsiz olarak youtube'da birçok video var İngilizce ve Türkçe.Yine kitap pdfsi istersen libgen.is sitesinden istedigin kitabin pdfsini bulabilirsin.Ayrica Udemy'de çok güzel kurslar var fiyatlari da 25 liradan 200-300 liraya değişiyor daha fazla da olabilir içerigine göre.Aslinda bakarsan 2-3 saat disari ciktiginda 1 yemek yedin,1 paket sigara aldin 2 cay ictin ölüsü 30 lira kaçıyor egitim icin bu paralari vermekte sakinca gormuyorum.
    Kendini geliştirmek diye klişe bir laf vardir ya işte o yazilimcilar için gerçekten doğru.Bir elektrik mühendisi elektrik plan programlarini,plc programlamayi pic programlamayi bilse de pratikte işi bilmezse önemi olmaz.Keza makine ve inşaat mühendisinin işi autocad ve solidworks bilmekle bitmez,sadece çizimci(teknik ressam) olur mühendis olmaz.Ama yazılımcınin işi zaten bilgisayarla oldugu için diğerlerinden ayrilir.Binlerce kaynak var video ve kitap olarak.Yaptiğın projelere ve Ingilizce seviyene göre hem yurt ici hem yurt dışı iş imkanların çoğalır.Yazilim işi evrenseldir.Bir mobil oyun geliştirip şirketlere mail atabilirsin oyunumu incelemek ister misiniz diye.Bu sadece bir örnek.Dediğim gibi çok fazla bilmediğim için pek bir yorum yapamayacagim.Genel geçer söyleyebileceğim bunlar.Kendine bir hedef koy,de ki mesela ben mobil oyun yapacagim.Ya da program yapacağım.Yazilim şirketleriyle görüşmeye çalış.Boş oturmaktansa şansını dene 500 yere başvurursun 499 tanesi reddeder 1i kabul eder bakarsin ordan yürür gidersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam dediklerinizi uyguluyorum zaten de udemydeki kurslar çok yüzeysel birkaç tane almışlığım var. Okulda iyi öğretiyorlar yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN

    İşsizseniz asgari ücretten çalışın bi 6 ay filan evde oturmanız maaşınızı arttırmıyor
    Asgari ücretten çalışmak da artırmıyor. 1 yıl sonra kapıdasın yine başladığın yere dönüyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1994 veya 1996'da İş ve İşçi Bulma Kurumu'na (İŞKUR) iş başvuru yaptığımda kapısında şöyle bir yazı gördüm;

    "Yaptığınız iş başvurusunun cevabını beklerken kendinizi geliştirmek ve kendi işinizi kurmak için gerekli araştırmaları yapın."

    20 seneden fazla zaman geçtiği için kelime kelimesine hatırlamıyorum ancak yazan şey buydu. Bu yazıyı okuyunca iş başvurusu yaptığın yerlerin seni işe almak zorunda olmadığını farkettim. Bundan 4-5 sene önce bir gümrükleme şirketinden bana sadece fatura kesmek için iş teklifi gelmişti, ben kariyer değiştirme düşüncesinde olduğum için iş teklifini kabul etmedim. Ayrıca bana gelen iş teklifi aldığım ücretin yanında bilgi birikimi olarak beni geliştirebilecek bir iş değildi. Çünkü bu her an her şeyin değiştiğini bilgiğimden 2006 yılında malulen emekli oldum, malulen emekli olmasaydım bende "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)" grubuna dahil olacaktım.

    Seneler önce çalıştığım vakıftan burs alan bir öğrenci "Abi, üniversiteyi en iyi notla bitirsen bile bu ülkede dayın veya dostun yoksa bir anlam ifade etmiyor" demişti. Bunu da ODTÜ'den mezun olduğunu yazan arkadaşı görünce hatırladım. Dolayısıyla insanlar ya KPSS'ye hazırlanıyor veya yurtdışına gitmeye çalışıyor.

    Kendi işini kurma konusunda üreticiden malları konsinye yani açık hesapla alıp sattıkça ödeyeceksin ve yeni parti mal alıp satmaya çalışacaksın. iLLa dükkan tutmak gerekmiyor. Bir çok insan işportacılık yapıyor. Bazıları da e-ticaret yapıyor, stok yapmak yerine siparişle satıyor.

    Benim aklımdan Bodrum, Fethiye, Marmaris, Antalya ve aLanya gibi turistik yerlerde kuru temizleme işi veya muhasebecilik geçiyor. Bu 2 işte de yabancı dil bilmek zorunda değilsin, A1 veya A2 seviyesinde dil bilsen yeterli.. Turistik yerlerdeki 2 yıldızlı otel, pansiyon, cafe, restaurant gibi yerlerde çarşaf, masa örtüsü, havlu ve benzeri kirlilerini eğer kendi bünyesinde yoksa temizlettirmek için kur temizlemeye veriyor. Ben turist olarak kaldığım bir otelde kirli çarşafın üstünde uyumak istemem. Ayrıca yazdığım bu turistik işletmeler vergi mükellefi olup devlete vergi vermek zorunda, bunun içinde bir muhasebeciye ihtiyaç var. Muhasebecinin A1 veya A2 seviyesinde yabancı dil bilse yeterli, sonuçta turistle değil vergi dairesindeki memurla muhatap olacak.

    Sana 2 tane iş fikri verdim, yeterli olur mu?

    3. iş fikri de terzilik, ben hayatım boyunca sokakta çıplak dolaşan insan görmedim. Bir dikiş makinesi alıp evden bile terzilik yapabilirsin.. Ayrıca yabancı dil bilme zorunluluğu da yok..
  • Ülke şuan batık halde ve kimse bunu görmek istemiyor, onlara sorsan her şey yolunda. Bugün bir markete gittim iki üç parça kıytırık kahvaltı malzemesine 70 tl ödedim çıktım eve geldik elde yine bişey yok. Bu gidiş nereye kadar bilmem ama kafayı sağlam tutman için biraz daha dayan kardo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu siteler bilgi havuzu oluşturmak için var. Bazen işe yaeıyor ama şu kriz günlerinde maalesef yalan dolan. İş falan yok piyasada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalıştığım şirketin ofisi şehir dışına taşınacağı için iş arayışı içine girdim.
    ITU Makina Müh. mezunuyum. Yüksek lisans yaptım. Aynı iş yerinde 22 senedir çalışıyorum. Linkedin, kariyer, yenibiriş, headhunter kanalı ile 100 den fazla başvuru yapmışımdır. Bir firma ile skype üzerinden iş görüşmesi yapabildim. Hiç bir firma aramadı. Gerçekten durum vahim
  • emrz kullanıcısına yanıt
    Ahaha tipik ODTUluler sidik yaristiriyor .
  • Burada o kadar çok yetenekli insan var ki yaptığı yapacağı yazılımı vereceği hizmeti yurtdışına satar hem ülkeye hem de kendisine katkı sağlayabilir ayrıca hayallarine kavşurdu Ama anadolu köylüleri tarafındam yönetilen liyakatın sıfır olduğu yerde paypal s.tir ederek herkesin önünü kestiler.devlet beni işe alsın demiyorum devlet önüme engel koymasın. Paypal para karteli olmuş kimse onsuz çalışmıyor. (Övdüğümden değil sistemi kullandım içinde olan bilir zaten) stripe gelmedi.
    Sabrım kalmadı sinirden ağlamaklı oldum memuriyette gözümüz kalmadı yolumuzu açın iş yapalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 15 Ocak 2020; 15:56:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dream Machine kullanıcısına yanıt
    Patent, teklif ,marka hakkı alanına yonelebilirsin hocam danışmanlık hizmeti sayesinde para kazanırsın. İngilizcen iyi ise madrid protokulunu araştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nashjohn N kullanıcısına yanıt
    daha dun youtube de eleman faturalı ispatli almanyadaki market alışverişine 70 euroya tum suv aracin bagajini doldurdu.ickisi eti hersey vardi.burda 70 tl ye dedigin gibi bi poset dolmuyor hatta poset istemeden bile kucaginda tasirsin..Lanet olsun bu ulkenin pahaliligina fais vergisine..

    ulke bitmis okeye dönüyor.....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Alim

    Yıllarımızı okumaya değil de bir iş peşinde harcasaydık şu an emin olun ülke olarak daha iyi konumlarda olurduk.
    Kuzenimle aynı bölümü bitirdik.Elektrik teknikerliği.Bunun yanında ben lisan işletme bitirdim örgün ingilizce.
    Kuzenim Almanya'da yaşıyor.Aynı yaştayız ve ben lise 3 e giderken ( eml-elektrik ) o da aynı bölüme gidiyor. Ben okul+staj yapmaya başladım 2.dönem. Ama o okul+iş yapmaya başladı. Ben 3 gün staj yaparken o da 3 gün çalışıyordu. O bu çalışma karşılığında sağlam maaş alırken ben aylık 100 tl gibi bir şey alıyordum staj yaptığım okuldan. O para da yalan oldu sonra.

    Lise bitti üniversiteye başladık.O evine en yakın üniversiteye başladı yine aynı bölüm elektrik. Bende taa anasının nikahında son tercihlerimde bir yere başladım.O zaman kat sayı denen illet vardı 2004-2005 yıllarında bilen bilir.Mühendislik istiyordum ama buna takıldım.O 1 sene okudu sonra mühendislik okumaya başladı.Nasıl oldu bilmiyorum.Ben okurken ygs ye tekrar girdim.Sayısalda Mühendislik puanım tuttu tercih yaptım ama çıkmadı.Olmadı.O mühendisliğe devam etti ben ise 2 yıllık üniversiteden mezun oldum.O 4 sene okurken daha önce lisede çalıştığı iş yeri onu kadrosuna kattı.Bak okurken.O hem okudu hem çalıştı.Tüm işleyişi proje okumayı yüksek gerilimi ıvırı zıvırı her şeyi yerinde uygulamalı öğrendi. Ben ise mezun oldum sap gibi kaldım.

    İş başvurularım ve mülakatlarım tamamen faciadır. Hala sinir kat sayım tavan yapar. Başvurduğum fabrikaların hepsi tecrübesiz maaşı verdi. Yani asgari ücret. Birine başladım.6 ay oldu hala asgari ücret ama fabrikanın tüm elektrik işlerine ben bakıyordum.Hatta öyle bir şey oldu ki makinelerin bakım onarım yağlama işlerin de bana kilitlemeye başladılar. Sektiri çekip bıraktım o gün. Ben bunları yaşarken kuzenim son senesinde ve Opel'in sınavlarına mülakatlarına girmeye başladı. Hepsinden geçti ve 6 aylık eğitim ardından kadrolu Opel çalışanı oldu. Hala da çalışıyor.

    Peki ben ? Kendi işimi kurdum. Çiftlik kurdum 2 sene üzerinde çok çalıştım. Ahırda kendime oda yaptım yattım. Ama 2019'un sonunda tamamen devrettim. Devralan kişi de tüm hayvanları sattı çiftliği imalathaneyi kapattı çekti gitti.

    Şu an ne yapsam bilmiyorum.

    Dediğin gibi iş ilanlarına bakıyorum ama yok. Kendi işimi kursam diyorum yine batacak. İstediğiniz kadar devlet desteği alın ama müşteri sana zamanında ücretini ödemezse batıyorsun.

    Bakın size 2 örnek gösterdim. Ben ve Kuzenim. Kuzenim şu an kendini geliştirmek için Avrupa'da koşturuyor. Altında son model arabası evi arsası her şeyi var ve işi de sağlam. Peki çok mu becerikli.Hayır.Bunu kendisi de söylüyor. Sadece kader diyoruz.Coğrafya diyoruz.Doğduğumuz coğrafya bizim kaderimiz diyoruz.
    Kuzenin nasıl avrupaya gitti onu biraz açıklarmısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    Gitmedi orada doğdu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayni durumdayım 6 aydır bostayim o sitelerden kesinlikle iş çıkmıyor çıksa da binde bir çıkıyor her gün guncellendigine bakmayın ilanlarin. Adam depo elemanı alacak binbir şart koşuyor iş bulmak gerçekten çok zor bu dönemde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.