Şimdi Ara

Neden golf (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Golf nasıl her kalemde üstün değilse diğerleri de üstün.

    Focus mesela. En net örnek. Yeni kasası totalde golften iyidir.

    Honda civic hb artılarını topla mesela, çok daha iyi çıkar. İç hacim, bagaj, donanım, motor, şanzıman, sürüş, yol tutuş, güvenlik.

    Renault megane hb aynı şekilde. Astra, 308 fena değil. Kia ceed fena değil. 1.0 golf parasına daha donanımlı daha güçlü daha yeni seçenekler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salliyo işte çok da takmamak lazım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nacila -- 14 Ocak 2020; 7:31:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vosvos fanboyları ayin konusu
  • İkinci eli var başka açıklaması yoktur. iPhone gibi yani. Türkiye'de insanlar alıp öldürene kadar kullanırım mantığıyla araba alsa çok farklı arabalar satılır Türkiye'de. Adam bugün bunu alıyorum ama yarın satmam gerekirse ne olacak mantığıyla alıyor.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Objektif bakıyorum. Sonuçta para = araba

    Wv dizel motorunda bugüne kdr sorun yaşamadım ben. Ailede de 2 wv 1 seat eskittik daha kaza harici bir arıza almadık çok şükür. Yağ ve ağır bakım yeterli.

    Tsi motorlara birşey diyemeyeceğim. Ama turbo benzinli birçok motor yağ yakar, hatta atmosferiklerde de olur. Birçok üretici bunu belirtiyor kitapçıkta zaten.

    Forddaki güç ve şanzuman konusunda haklısınız. Bu konuda iyi olduğu ortada.

    Ama yol tutus konusunda sedan focuslar gerçekten kötü, arkadan savurma oluyor, motor freniyle bile kopuyor arkası arabanın. Hb focusla golf ü karşılaştırmak daha doğru olacaktır. O noktada dediğinize katılırım. Çünkü golfün bu kasası hantal.


    Fakat bu araçta sürüş hissi farklı. Bi taunusla bide tofaşla tümsekten geçmek gibi aradaki fark. Seatlar ve hondalar gibi facası da boxulmuyor kaportanın. Güvenliği tartışılır ama yrdum insanına güven hissi veriyor.

    Focusta mondeodaki sürüş keyfi olsa tek geçilir. Ama ne yazıkki bu şekliyle bana keyif vermedi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Golf nasıl her kalemde üstün değilse diğerleri de üstün.

    Focus mesela. En net örnek. Yeni kasası totalde golften iyidir.

    Honda civic hb artılarını topla mesela, çok daha iyi çıkar. İç hacim, bagaj, donanım, motor, şanzıman, sürüş, yol tutuş, güvenlik.

    Renault megane hb aynı şekilde. Astra, 308 fena değil. Kia ceed fena değil. 1.0 golf parasına daha donanımlı daha güçlü daha yeni seçenekler var.
    Civic HB nasıl her şeyde üstün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Sedan focus yol tutuşta kotu mü? Burada yazsanda bunu muhabbet arasında başkasına soylemeyin adama gülerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Kötü dostum. Denemesi bedava. Hergün bindiğim araba olmasa ben senin dediğini yiyecem de öyle değil o işler.

    Gülecek olan adamın önce ikisini de aynı yerde aynı hızda denemiş olması gerekiyor. Boş muhabbete gerek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

    1974’den bu yana efsane olduğu İçin

    Yarım yüzyıldır C lideri...
    olaya bak 1974 doğumluyum emi..)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zed

    Şurda Golf'e ne bok atsam diye dolaşamları gördükçe acıyorum. Yok şans faktörü yok diğer rakiplerinin beceriksizliği... Diğer rakipleri becerikli olsa zaten daha iyisini yapacak haberin yok.
    Çok mu zor "yapmış adamlar helal olsun" demek?
    Bak yeni Focus'a, 508'e yapmış adamlar helal olsun.
    doğru yazmışlar bunlar bir ürünün parlaması ve batması arasındaki seçenekler..

    nokia sony ve ericson gibi firmaların kominikasyon işindeki çöküşü gibi...

    aralardan çıkan apple olayı götürdü..

    ve samsung

    golf un olayıda aynen öyle millet doğru yazmış

    bazı ürünler çok tutulu sebebi ihtitaca cevap verebilmesi ve albenisidir

    opel vectra nın ilk kasası megan 2, 508 ,3008, QQ gibi modeller aklıma ilk gelenler

    bu ürünler direkt herkese hitap etmiştir sebebi belirli bir ihtiyaç kitlesi zaten ürüne endekslidir

    ve piyasada muadil ürün yoksa

    iktisadi tabirlerle piyasanın kaymağı yenir..

    golf te bu segmentteki piyasanın kaymağını hala yemektedir

    tahminen elektrik ve hibrit olayı ile bu pastadaki payını kaybedecek.




  • 2012 de araba arayışına başladığımda şirket aracı olarak kullandığım Focus'un yol tutuşu ve dönemin araçlarına göre başarılı grafiği ile Focus için aramaya başladım. Golf pahalı diye yanaşmıyordum bile. Sonra bi arkadaş focusu test ederken göğüsteki sert plastiğin yarattığı trim sesini gösterdi, hele daha 3 aylık arabanın arka taraftan gelen gıcırtı sesleri ise beni arabadan soğuttu. Aynı gün WV bayiine gidip Golfü test ettim. 1.4 TSI motorun atikliği ne astrada ne focus ta ne de civite yanına bile yanaşamazdı. Zaten araba çok sessiz, kalite algısı yüksek, koltukları çok rahat, yakıtı da normal kullanımda gayet tatminkar (benzinliler arasında). Arabadan etkilendim ve ulaşamam dediğim arabayı 6binlik indirim kampanyası ile Focustan, Astradan ve Civicten bile ucuza alarak hayalimi gerçekleştirdim. 2 sene keyifle gezdim. 2 yıl sonra satıp yeniden araba arayışına girdim. Yine galerileri dolandım, Alfa, Astra, Focus, Auris.. dolandım durdum. Değerlendirmelerim sonucu döndüm yine golf aldım. Bu sefer 2014 Highline 1.4 TSI. yol tutuş çok daha iyi olmuş, kabin tasarımı premium a yaklaşmış, konforu daha da artmış, tasarımı da göreceli ama bence başarılı bir araç sahibi oldum. 5.5 sene kullandım. Bu arada babam da araba arayışına girdiğinde döndük dolaştık kıyaslamalarımızdan yine Golf çıktı, babam da Golf istedi ve ona da çekmez gitmez denilen 1.0 motorlu 2017 Comfortline aldık ve nasıl gittiğini lafla değil tecrübeyle gördüm. 190 gördü ibre, hiç de zorlanmadı, yakıt ise 750km yolda ortalama 4.4 ile gözlerime inanmamama sebep oldu. Denemeden binmeden yorum yapanlar önce binsin derim. babam da çok memnun. 8 senelik kullanımım boyunca konfor keyif anlamında tatmin oldum, 2012 modelde yakıt borusu yalıtımı yaptırdım, 2014 modelde de kavrama değiştirdim garantiden, aslında çok problem yaratmıyordu, ama son zamanlarda arada bir gece sessizliğinde duyulan sesi kaydedip servise götürdüm, uzattığım garanti bitmeden kafam rahat binerim daha uzun süre diye. sıkıntı çıkarmadan değiştirdiler. yakıtı 6.9 ortalamam vardı, bence gayet makul bir ortalama benzinli için. bu süre zarfında ilgim olduğu için türlü türlü araba denedim, her bindiğim arabada Golf teki alışkanlıklarımı aradım. sözüm premium lara değil, kendi rakipleri ile kıyasladğımda Golf altın oranları bulmuş bir araç bence.
    Evet daha donanımlıları var, daha iyi yol tutanı, daha az yakanı, daha şık görüneni. Ama tüm disiplinlerde ilk 3 e girer kesin ve toplamda en iyi puanı Golf toplar.
    ve yine heyecanlanıp başka bir araba almak için 5.5 yıl severek bindiğim arabamı sattım. beklediğim araç pahalı geldi (508 :D ) . tekrar araba arayışına girdim, bilin bakalım neye karar verdim?




  • Eski golf fanatikleri kalmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaridere

    2012 de araba arayışına başladığımda şirket aracı olarak kullandığım Focus'un yol tutuşu ve dönemin araçlarına göre başarılı grafiği ile Focus için aramaya başladım. Golf pahalı diye yanaşmıyordum bile. Sonra bi arkadaş focusu test ederken göğüsteki sert plastiğin yarattığı trim sesini gösterdi, hele daha 3 aylık arabanın arka taraftan gelen gıcırtı sesleri ise beni arabadan soğuttu. Aynı gün WV bayiine gidip Golfü test ettim. 1.4 TSI motorun atikliği ne astrada ne focus ta ne de civite yanına bile yanaşamazdı. Zaten araba çok sessiz, kalite algısı yüksek, koltukları çok rahat, yakıtı da normal kullanımda gayet tatminkar (benzinliler arasında). Arabadan etkilendim ve ulaşamam dediğim arabayı 6binlik indirim kampanyası ile Focustan, Astradan ve Civicten bile ucuza alarak hayalimi gerçekleştirdim. 2 sene keyifle gezdim. 2 yıl sonra satıp yeniden araba arayışına girdim. Yine galerileri dolandım, Alfa, Astra, Focus, Auris.. dolandım durdum. Değerlendirmelerim sonucu döndüm yine golf aldım. Bu sefer 2014 Highline 1.4 TSI. yol tutuş çok daha iyi olmuş, kabin tasarımı premium a yaklaşmış, konforu daha da artmış, tasarımı da göreceli ama bence başarılı bir araç sahibi oldum. 5.5 sene kullandım. Bu arada babam da araba arayışına girdiğinde döndük dolaştık kıyaslamalarımızdan yine Golf çıktı, babam da Golf istedi ve ona da çekmez gitmez denilen 1.0 motorlu 2017 Comfortline aldık ve nasıl gittiğini lafla değil tecrübeyle gördüm. 190 gördü ibre, hiç de zorlanmadı, yakıt ise 750km yolda ortalama 4.4 ile gözlerime inanmamama sebep oldu. Denemeden binmeden yorum yapanlar önce binsin derim. babam da çok memnun. 8 senelik kullanımım boyunca konfor keyif anlamında tatmin oldum, 2012 modelde yakıt borusu yalıtımı yaptırdım, 2014 modelde de kavrama değiştirdim garantiden, aslında çok problem yaratmıyordu, ama son zamanlarda arada bir gece sessizliğinde duyulan sesi kaydedip servise götürdüm, uzattığım garanti bitmeden kafam rahat binerim daha uzun süre diye. sıkıntı çıkarmadan değiştirdiler. yakıtı 6.9 ortalamam vardı, bence gayet makul bir ortalama benzinli için. bu süre zarfında ilgim olduğu için türlü türlü araba denedim, her bindiğim arabada Golf teki alışkanlıklarımı aradım. sözüm premium lara değil, kendi rakipleri ile kıyasladğımda Golf altın oranları bulmuş bir araç bence.
    Evet daha donanımlıları var, daha iyi yol tutanı, daha az yakanı, daha şık görüneni. Ama tüm disiplinlerde ilk 3 e girer kesin ve toplamda en iyi puanı Golf toplar.
    ve yine heyecanlanıp başka bir araba almak için 5.5 yıl severek bindiğim arabamı sattım. beklediğim araç pahalı geldi (508 :D ) . tekrar araba arayışına girdim, bilin bakalım neye karar verdim?
    1.5 TSI highline golfe karar verdiniz bende 3 kasadir Passat kullanıyorum hocam suan b8 kasa var b9 bekliyorum değiştirmek için :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bencede kesinlikle rakiplerin başarısızlığı. Focus-astra-mazda3-auris-308 bu modeller daha doğrusu markaları herkese hitap eden araç yapmıyorlar. Mesela ben asla kalkıp bi opel bayisine gitmem çünkü araçta kendime hitap eden bir şey bulamıyorum, aynı şekilde 308 de geçerli. Ama mazda3 dedin mi alırım diyorum hoşuma giden şeyler var. Vw öyle bir araç tasarlıyor ki herkes arabada kendine ait bir şeyler bulabiliyor. Mesela vw de donanım kullanma kolaylığı ve iç mekandaki o düzen veyahut şanzımanın ani tepkileri almaya sevk ediyor. Ya da auris, Japon olmasından ötürü tasarımsal olarak alasım geliyor. Gibi gibi şeyler yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep soylerim bu forumda vw kullananlar araclarindan memnundur kullanmayanlar memnun degildir .. Benim icin golf a serisi , 1 serisi ve a3 kadar kaliteli bir aractir tek eksisi dsg sanzimanin kavramayi cabuk bitirmesidir ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl golf 7 kasayı kullanmış biri olarak söylüyorum golf sınıfının açık ara öncüsüdür 5 yılda bir defa bile arıza yapmadı konfor sürüş var yol tutuş çok iyiydi keyifle kullandım hb arabaya dönmeyi düşünsem ilk alacağım arabadır hb dönmesem dahi tadı damağımda kaldı diyebilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.