Şimdi Ara

Hydraloop ile evinizde atık su dönüşümü başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün dünya üzerinde kaliteli suya erişmekte zorlanan büyük bir insan topluluğu var. Bununla birlikte suya erişim imkanı olan toplumlarda da aşırı bir israfın olduğu gözlerden kaçmıyor. Sayısız uyarı yapılmasına rağmen insanlar suyu hiç bitmeyecekmiş gibi hoyratça kullanıyor. Pek çok girişim insanların suyu tasarruflu kullanabilmesi için yöntemler geliştiriyor. Hydraloop bunlardan birisi.



    Hydraloop özellikleri ve fiyatı



    CES 2020 fuarında sergilenen Hydraloop bir buzdolabı boyutlarında atık su dönüşüm cihazı. Evinizdeki atık su giderine monte edilen Hydraloop sofistike teknolojiler kullanarak gri suyu belirli ölçüde temiz bir hale getiriyor.



    Ayrıca Bkz.Sennheiser aktif gürültü engellemeyi biraz daha uygun fiyata sunacak



    Cihaz içerisinde katmanlar atık suyu çökeltme, ayrıştırma, sıvı ayrıştırma, bölümleme gibi işlemlerden geçiriyor. Son olarak kalan suya nem uygulanıyor ve son olarak ultra viyole ışın ile dezenfekte ediliyor. Elbette içilebilir sudan bahsetmiyoruz ancak tuvalette, çamaşır makinelerinde, bahçelerde veya havuzlarda rahatça kullanılabiliyor. Bu işleme süreci dev atık su işleme tesislerindekiler ile aynı.



    Firma yetkilileri 4 kişilik bir ailede Hydraloop kullanarak yılda 80 bin litre su tasarruf edilebileceğini hesaplamış. Sadece ev için değil ülkenin su kaynakları için de oldukça önemli bir rakam. Hydraloop sistemi 4000$ fiyat etiketine sahip ve bugüne kadar 100 adet satılmış durumda.








  • Peki bu cihazla su tasarrufu yaparken, bu cihazın yakacağı elektrik israfını karşılayabilmek içinde artan suyla mini baraj mı kuracağız eve. Onu da çıkartırlar yakında. Daha çok kendi elektriklerini üretebilen, hatta fazlasını devlete satabilen gelişmiş, bizi kıskanan ülkelere yarar bu cihaz.

  • Sehirlerdeki devasa sistemin portatifi olmus :) . Gerci Turkiye gibi Muslumanlarin daha dogrusu 5 vakit namaz kilanlarin su tuketimini ele alirsa bu tur cihazlardan once Musluman bireylerin yapmasi gereken cok seyler vardir ... Gunde 5 vakit abdest alinmasi su israfidir. Damlaya damlaya gol olur misali. Oyle boyle basit birsey degil. Israf haramdir ... Atik su kullanan bu tur cihazlarin yapilmasindaki gerekce malum kuresel iklim bozuklugu isinma su kitliklari ... Boyle bir ortamda bu cihazi alip ayni anda 5 kere abset her gun alimi ile kisi basina bunu bir de aile fertlerini de katarsak su israfini da gormeniz gerekir. Kimse o su israf olmadi demesin sonucta israf olmustur! Kendimiz dini inanclar kaygisi ile israf degildir diyemeziz dini mantik dini inanisa da sirktir kufurdur keza ...

  • Bahçe sulamak, tuvalette kullanmak için güzel çözüm ancak sebep olacağı sera gazı salımını düşünce çok çevreci olduğuda söylenemez.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bence abdest iyi bir şey. Yani en azından bir şekilde insanlar temizleniyor. Aksi taktirde oluşacak mikrobu, kokuyu düşünemiyorum. Örneğin güneyde tatil falan yaparken o kadar çok denk geliyorum ki, hemen hemen yabancıların hiç birisi tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorlar. Bence çok iğrenç. Rusu, almanı, ingilizi hemen hemen hepsinde denk geldim. Zaten taharet musluğu alışkanlıkları da yok. Yani bana iğrenç geliyor.
  • Urun alıcı bulabılırmı bılemeıyorum ama bızım gıbı evlerın metrekaresı ortalama maxımum 100m2 kare olan ulkelerde yer ısrafı olarak gorulecek ayrıca fıyatının yukseklıgını ve tuketecegı elektrıgı hıc hesaba katmıyorum ıslem sırasında cıkaracagı ses yayacagı ısı uretecegı atık madde ve onun ne olacagı aynızamanda bakım sıkılıgı ve masrafı ve mevcut tesısatın ona gore sekıllendırılmesının malıyetlerı ve arıza yaptıgında eskı sısteme donus ııcn bır bypass sıstemının gereklılıgı gıbı konulara degınılmemıs bıle. Diyeceksınız kı bunu zaten fotograftakı gıbı koyunde kasabasında yasayan ınsan lar alır hem havuzunu doldurur hemde camasırını yıkar aynı suyla. suyu denızden arıtmak varken bana hala bu tıp yontemlerı kullanmak gereksız ve verımsız gelıyor. Bunun yerıne fızıksel arıtmayla kum tas cakıl (quartz) konulup fızıksel kırlerı ve partıkullerı tuttuktan sonra sonra buyuk bır tankın ıcıerısıne (1000.000.000 lt.) tuzlu denız suyu koyup onuda gunes enerjısı ıle kaynatıp buharından enerjı uretıldıkten sonra yogunlasmıs buharınıda bu uretılen enerjıyle temızlenmıs partıkullerınden arıtılmıs hava ıle oksıjenlendırılıp bıyolojık arıtma saglayıp yanızamanda yıne gunesın uv sıne maruz bırakıp tam temızlık saglamak varken ve bunu devlet projesı olarak dusunmek varkjen nıye ınsanalar suyumu ben temızlıcem dıye ugrasırlar anlamıyorum. bu cıhazın mızleyecegı su mıktarı ıcın yakacagı elektrıgın kac lıtre suyu kırletecegının farkındamı acaba kullanacak olanlar onu merak edıyorum.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Musluman olmayanlari hepsinde milyarca insanda koku ve mikrop var diyorsun ?

    Demek istedigim sonuctur. Sonuc olarak 5 kere abdest gunde bir de banyo/tus fasillari da vardir neyine yetmiyor ?


    Arap iklimin disarda yasayan Bedevilerin kurallaridir . Surekli denize giren bir kisi icin gereksizdir o ayak mikrobu kokusu filan :) . Zaten tedavisi iin ilclar olsa gerek. Deri ve pamuk harici kullanilmamali ayaklar icin.


    Sadece ayaklar mi el ve kafa kulak bolgesi ve agiz burun da var . Gorende sanki coldeki kumlardan arinmak icin cabalaniyor. Kisi temizse gerek yoktur.

    Zaten bazi Islami kesim abdest olayini Hristiyanliktaki vaftizden esinlenme bir tur psikolojik on hazirlik ibadet arefesi ... Yani Yahudilerin Domuz Eti yememesi Yahudlerin sunneti Hristiyanlarin vaftiz kulturunde esinlenme abdest olayi ve sonralari Hz. PEygamber i kandillerle anmalar da yine Hristiyan inanisindaki kulturel ozentilerindendir ...

    Sahi Arap kulturu cografyasi yoksa onu ayikla bunu ayikla geriye ne kaliyor ? Sirat koprusu bile Zerdust Inancindan gelme ... Bircok olaylar baska dinlerden hatta Sumerlerdeki hikayelerde de gormekteyiz... Nuh Tufanina kadar ... Sonraki medeniyetlerden Misir Uygarliginda da benzer detaylar ...


    Kisacasi haberdeki cihazi Musluman birey kullanabilmesi icin abdest gibi bircok dogal kaynaklairn futursuzca tuketimi veya geri donusumsuz seylere odaklanmamasi gerekir . Yani hem suyu israf et dini ritueller icin hem de su aritma icmelik olmasa da bu tur cihazlari almak tam bir celiskidir ...

    Temizligin eksik oldugu yetersiz oldugu Musluman olmayan ulkelerdeki insanlara bir ima yargiya varmadan once temizlik noksanligindan kaynakli turlu turlu hastaliklara var midir orantili o gayrimuslimlerde bakmak lazim :) . Yani ortalik hastalik kaynamiyor diye biliyorum :) ... Ama Turkiye genelinde uyuz artisi da son zamanlarda artti. Sence ithal gavurlar vatandas mi oldu acaba ? :) . Sanmam ...




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Müslümanlığın getirdiği abdestinde ekstra katkısı olmuştur muhtemelen diyorum. Türkiye'deki insanlar, genel olarak diğer ülkelerdeki insanlara göre daha temiz diyorum. Yani gözlemlerim bu yönde oldu hep. Bu belki örf adetten, belki biraz dinden, belki Türklerin geçmişten beri gelen yaşam tarzındandır bilemiyorum ama wc den çıkıpta el yıkamamak nedir yani. Küçük büyükte fark etmiyor maşallah, sözde peçete işlerini görüyor. İğrenç. Ha tarihe bakarsak, avrupada saraylarda herkes ortalara mıçıyormuş. Yani o heriflerinde demekki yapılarında bu tarz pislik var. Sözde avrupa. Hindistana bakıyorsun, hala daha aman kumsallara zıçmasınlar diye binbir türlü numara deniyorlar. Neredeyse wc kullanandan para almak yerine üste para ödülü falan başlatıyorlardı. Onlarda da adet o şekilde. Baya ulu orta, kumsallara çömüp mıçmak normal geliyor.

    Sen müslime gayri müslime takmışsın, anladım anti müslümansın bende deistim ve objektif olarak gözlemim bu yönde yani. Ha araplara da her oraya giden, tanıyan, pis, leş gibi insanlar diyor. Demek ki müslümanlıkla da çok alakası yok zaten.




  • Atık su dönüşümü başlıyor çok iddialı bri cümle olmuş. Koca belediyelerin, ko firmaların atıklarını dereye arıtmadan saldığı gerçeğini görmezden gelmemek gerekiyor.

  • Hail hydra

  • hanımların en başta ve derhal terketmesi gereken yoğun kimyasal kullanımları,

    çamaşır suyu, deterjan, yumuşatıcı, yüzey temizleyici, cam temizleyici, adını bile hatırlamadığım vs.vs.vs o kadar çok ki..!

    halbuki karbonat, sirke, arap sabunu gibi çok çok daha doğal alternatifler kullanabilecekken,

    bunlardan gelen gri su pekala arıtılabilir,

    siyah su içinse en yeni karavan modellerinde görmeye başladığımız, 500 derecede yakmak veya kompost tuvalet sistemi dışkının doğaya salınmadan kül olması veya bakteriler tarafından yok edilmesi hijyenik olarak en ideal çözüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.