Şimdi Ara

Mercedes'den Vazgeçemedim. 1988 300D ve 1998 200e Avangarde... Sevenler buyursun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir aradan sonra tekrar selamlar.


    w123 240 d hakkunda inceleme kısmını zaten ''Ucuz arabayla mutlu olmak'' konusunda yazmıştım. Üzülerek de olsa ilk Mercedesimi güzel bir insana , yanına kadar götürerek (900 km) satmak zorunda kaldım.

    İyilik yap İyilik bul dedikleri bu olsa gerek. aynı hafta önüme bir tane 1985 model W124 kasa 300D (otomatik+ klima+ sunroof+ havayastığı+kadife döşeme+ ABS+ kilitli diferansiyel) araç çıktı. denk geldiğim en dolu 124 kasaydı diyebilirim. Araç türkiyede dededen toruna geçmiş. aile dışına çıkmamış bir araç. sahibiyle görüşüp aracı (işimin yoğunluğundan ötürü) görmeden aldım. Nasip işte aracı aldım sadece birkaç yerinde boya olan tamamen orjinal bir araba çıktı.

    Vakit bulup arabayı almaya gittim. baktım geç çalışıyor. deli gibi duman atıyor. rölantide titreme vs. birsürü derdi var gibi görünen bir araç. ankaradan kayseriye kadar geldim. Kayseride Merkay Mehmet diye bir adama sadece avans ayarı yaptıraraık sorunların %95 inden kurtuldum. Kalan %5 ise arabanın geç çalışşıyor olması idi. 3 marş yapmadan araba çalışmıyordu ve kimse neden olduğunu bulamadı. sebep olaccak herşey kontrol edilmesine rağmen hiçbir çözüm bulamadım.

    Araba çalışınca o OM603 motorun sesi - gidişi herşeyi mükemmel. Gmğsümü gere gere 6 ay bindikten sonra bu geç çalışma olayını kafaya takmaya başladım. van da birkaç ustaya gittim. son gittiğim ustanın kapısında baktım 300d var bana üst kapağı söküp hataya göndermesi gerektiğini söyleyince biraz homurdandım ve arabayı satacağım bu dert yüzünden dedim. Usta da duyar duymaz ben aldım ne kadar istiyorsun dedi ve hiç pazarlık yapmadan paramı gönderim aldı arabamı :) Hayrını görsün.

    Yine işim sebebi ile bu taraftan bi 1998 w210 kasa aldım. Bu arada elimdeki 2011 corollayı da satıp arabayı teke düşürdüm. (hanım da artık mercedes ci oldu :)) Bu da güzel ama W124 gerçekten bambaşkaydı. Bu da temiz bir araç ama o Mercedes havası yok sanki. Neyse bu da gönlümü avutmaya yetiyor artık..

    Yazıyı yazmamdaki amaca gelirsek : Araba modeli düşürmek zorunda kalan arkadaşlarım (umarım öyle birşey olmaz ama) Mercedes tarafına yönelin. Gerçekten fakir arabası. arabanın 500 arızazsı olsa da tekeri dönmeye devam ediyor. Ben dizel motorları daha sorunsuz buluyorum. Kimisi de lpg li olmassa olmaz diyor. Tercih meselesi.

    Bu araçlar hakkında sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. keza dizel mercedeslerle çok haşir neşir olmuş bulunmaktayım ve internette bu konuda düzgün bilgi bulamıyorum.

    Selamlar Saygılar.

    Kusurumuz olduysa affola.



  • Aynennn. Ben 92 201 kasaya bindim. bu ne dedim. ki karbüratörlü. ofofo. tümsek çukur hissedilmiyor. fakat 300D başka bence. Acaba 300D mi 300 TD mi almak lazım? nedir doğrusu?
  • w 124 ve w 210 kasa mercedesleri kullandım efsane diyebilirim sürüş ve aracın genel durumları için.

    w 124 1992 modeldi

    w 210 da 2000 model di..kompresör
  • Biz de seviyoruz ama eski araba almaktan çekiniyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de bu aralar 2014 meganedan w124e geçmeyi düşünüyorum konu iyice gaza getirdi beni
  • RCRICOS kullanıcısına yanıt
    300td temizini bulmak zor ve temizini tek fiyatı var 50 bin TL.

    300d makul ama motor sonradan koyma olmamalı. Bu aracın manuel vitesi olmaz mesela internettekilerin çoğu manuel :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kristallklar kullanıcısına yanıt
    Ben 2011 Toyota kullanıyordum. Buna geçtim. 1984 e geçtim. Gerçekten dünyaya 1 kere geliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanKkner -- 10 Ocak 2020; 7:15:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanı , ustası ve bilgisi olanın işi bana göre.
    Bende az parayla eski modelde olsa günümüz araçlarından belki de daha kaliteli olan böyle bir araca binmek isterim fakat yaşından ötürü ortaya çıkabilecek arızaları ile uğraşmaya mecalim olmaz. Benim gibi hafta sonu olsa da biraz dinlensem ya da gezsem diyen adamın sanayiye gitme düşüncesi bile korkunç geliyor
  • w210'ların facelift olmayanlarında paslanma sorunu var ciddi bir derecede 1999'da fl'den itibaren bu sorunlar düzeltilmiş.

    ben yine de w210'un tasarımını çok seviyorum. hele çıktığı 1995 yılına göre efsane bir tasarımdı. yerine gelen w211 bu tasarımın zirve noktası olmuştu. hala w211 gözüme eski bir mercedesmiş gibi gelmiyor. w210'a da çok eski diyemiyorum.
  • Ben de Van'dayım. Burada Mercedes'ten anlayan usta var mı? Yakın bir arkadaşımda C200 vardı 96 model. USta bulmakta zorluk çekiyordu. Parçaları Gürcistan'dan filan getiriyordu. O yüzden aklımda olumlu izlenimler yok. Van'da zaten kaçak mazot kullanımı vs derken Mercedes almaya sıcak bakamadım bir türlü. Ancak dediğiniz gibi dünyaya bir kere geliyoruz ve ben de çocukluktan beri Mercedes 190 E hayranıyım. Almayı ve kullanmayı çok istiyorum.
  • Cook iyi 2 usta var. Benle iletişime geçerse yardımcı olurum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu araçların fotoğrafları ile şenlendirebilirdiniz hocam aslında

    Bende benim yıldızı hemen aşağı bırakıyorum.

    Not: Ulan bir foto ekleyemedim. Senin forum gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 10 Ocak 2020; 8:58:26 >
  • Bu mevzu birçok kullanıcının aklını çelen bir mevzu. Ben de ileride günlük tüketim malzemesi arabalardan vazgeçip makyajlı kasa bir w211 almak istiyorum. Bunun için öncelikle arabayı aldıktan sonra problemsiz hale getirebileceğim parayı da ayarlamam lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babamda 123 kasa 300d vardı 4 vites 5 silindir, full yaylı deri koltuk falan

    efsaneydi gerçekten ama klima yoktu. klimasız araç ciddi çekilmiyor. bi de çürüme falan yapmıştı baya başımız ağrımıştı. hurda teşviği yeni çıkmıştı çıkar çıkmaz vermiştik.
  • Mercedes'e binen bir daha başka arabaya zor biner. Bende w123 300d ile başladım, sonrasında i20'ye geçtim fakat dayanamadım sattım. Şimdi w204 c180 ile devam.
  • Ben de daha önce 2 tane w124 200E kullandım,sonradan farklı kasa ve nispeten güncel Mercedeslerle de haşır neşir oldum sayılır.Şu an mevcut araçlarımız içinde 1 tane 91 model 300E mevcut,orijinal 240.000'de almıştım ve ilk satıştaki Otomarsan faturalarına kadar duruyor;sunroff,ısıtmalı elektrikli deri koltuklardan,airbag,far yıkama ve klimasına,iki taraflı ışıklı aynalarına kadar oldukça dolu.Arka camı da w124 500E'lerde kullanılan özel bir cam bu modelin.Fabrika çıkışı buzdolabı da vardı ancak arka koltuk kısmında yer açması için geçmişte söktürülmüş.

    Ortalama 10 bin tl mekanik & kozmetik anlamında keyfe keder harcamışızdır şu ana kadar,o da minimum.

    Mercedes'den Vazgeçemedim. 1988 300D ve 1998 200e Avangarde... Sevenler buyursun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 10 Ocak 2020; 10:7:43 >
  • faho kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın 300 benzinli motoru çok merak ediyorum. Biraz bahsederseniz sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinanKkner

    Güle güle kullanın 300 benzinli motoru çok merak ediyorum. Biraz bahsederseniz sevinirim.
    yazdıklarınızı büyük bir keyifle okuyorum. w140 kasa 300td ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
  • En sevdiğim Mercedes kasalarından bakımlı bir om603 gerçekten çok iyi motordur.

    190D olanlar da ayrı ilgimi çekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Hocam olduğu gibi çelikten 320 motor varken çok mantıklı gelmiyor bana. 3.2 motorlar Mercedes'in en büyük hacimli çelik motorlari diye biliyorum. Sonra ağırlık sebebi ile aliminyum parçalara geçiliyor. Çok temiz olmadıkça tadını alamazsınız gibime geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.