Şimdi Ara

Trafik sigortası iptali ve yeniden teklif alma hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    30 Aralık tarihinde eski aracımı sattım, 31 Aralıkta 2015 model bir araç aldım. 1 ocak günü kendi sigortacıma ulaşamadığım için acilen yola çıkmam nedeniyle İnternet üzerinden teklif alıp sigorta mnet firmasına 1250tl ye zorunlu trafik sigortasını yaptırdım. Fakat daha sonra kendi sigortacım önceki hasarsızlık indiriminizi almamışsınız, keşke önce sattığınız aracın sigortasını iptal edip hasarsızlık indirimini devam ettirseydiniz, böylelikle daha az çıkardı tahminen 700tl civarı olurdu dedi. Sigorta mnet firmasının temsilcisinin bize araç alıp sattığımız durumu sorması gerekirdi (önceki sigortam otomatik iptal ediliyor diye biliyordum, hayatımda ilk araç satışım ancak sigortası temsilcisi sürekli bu işi yapıyor).
    Neyse sigorta iptali yaparsam zararım olur mu, yeniden düşük teklif alabilir miyim? Arada 400,500tl fark var. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.



  • Satış temsilcisi her müşteriye soramaz. İki arabası olsa bile düşüncesini anlamak için sohbet etmesi gerekir. O kadar süre verilmez.

    Zorunlu sigorta iptali için satış, mükerree poliçe veya hurdaya ayırma sebepleri aranır
  • Aynısı benim de başıma geldi, ama şu şekilde: ilk aracımı satmam uzun sürdü, aynı anda üzerimde iki araç olduğu için yeni aracın sigortası yüksek fiyatla başladı. Eskiyi sattıktan sonra yeni aracın ilk sigorta yenilemesinde durum düzeldi. Bir yıl beklemeniz gerekecek. Kaskoda bu olmadı, direkt transfer ettiler. Şimdi kasko ile trafik sigortam arasında altı aylık bir fark var 😀.

    Yine önceki yıllarda devlet müdahalesi ile büyük bir trafik sigortası indirimi olmuştu. Ondan bir hafta önce yaptırdığım sigortayı iptal edip yenileyim istedim, yapmadılar. Dedim keşke birkaç gün sigortasız kalsaydım, o zaman da hasarsızlık indirimi yanardı ve cezaya düşerdi dediler.

    Çok da kafaya takmamak lazım, hayırlı olsun sigortaya ihtiyacınız olmasın hiç inşallah.

    K.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 5 Ocak 2020; 10:16:57 >
  • Peki zeyilname ile düzeltilebilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.