Şimdi Ara

SAMSUNG IMEI SAHTEKARLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Samsung'dan şuana kadar iki adet telefon aldım kullandım. İlki Wave serisiydi 2010-2011 yıllarında almışımdır. Telefon iki kere resmi servise gitti, en son servise gitmesinden bir kaç yıl sonra IMEI klonlandı mesajı geldi. Telefon hiçbir şekilde tamirci vs. yüzü görmedi. En son dönemlerinde abim kullanıyordu. Bu olay olduğunda nasıl klonlandığını anlamadım. Aklımda soru işareti kaldı.

    Diğer aldığım Samsung telefon 2012 yıllarında almıştım, tuşlu telefon. Yedekte dursun diye almıştım, Samsung Wave'in dokunmatiği bozulunca. Bu telefonu sadece birkaç gün kullandım. Yıllardır kutusunda duran, IMEI yazan faturası, kutusu, kendisi hep benim elimde olan cihaz. Bir kaç ay önce IMEI sorgulaması yaptım ve IMEI klonlanmış yazıyor.

    Zaten yıllardır Samsung telefon almıyorum ama bundan sonra da kesinlikle Samsung almam. Samsung IMEI'ler bir şekilde telefoncularda dolaşıyor galiba.

    Sizin de Samsung telefonunuz anlam veremediğiniz şekilde IMEI klonlandığı mesajı alırsa sıkıntı kesinlikle Samsung'da.

    Yıllar öncesinden kalan diğer marka telefonlarım duruyor hiç birşey olmadı. Ama yaklaşık olarak 2010-2013 yıllarında aldığım Samsung telefonlar klonlandı. Ki tuşlu telefonun IMEI'si birden fazla telefona atılmış olacak ki ben hiç kullanmadığım halde klona düşmüş.

    Samsung'un şuanki durumunu bilmiyorum ama o dönemlerde aldığım iki telefonda çöp oldu.



  • O kadar samsung kullandim oyle bisey olmadi, 2000 yilinda alinan ve hic sim kart takilmayan sadece 3 aydan aya sarja takilan ericsson R380 telefonumunda gecenlerde imei kopyalandi iyi ki faturasini filan atmamisimda geri kayit edildi. Simdi ben kalkip ericsson imei sahtekarligi yapiyor diyemem.. Olay su sekilde oluyor bazi imei isi yapanlar e devletten rastgele imei sorguluyorlar senin gibi tuslu telefon kullananlar denk gelince hemen o imei bir kenara not ediyorlar olay bundan ibaret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura ile geri kayıt yapılsa da sürekli hattını tanımlamak zorunda kalıyorsun, rahat rahat kullanamıyorsun hat değiştirdiğin zaman. Belki onların suçu yok ama kısaca ben gıcık oldum.
  • elinizde imei numarası yazan faturası duruyorsa cihazın, servise başvurup sorununu çözmelerini isteyebilirsin. zira ülkemizdeki cihazlar için garanti süresi dolmuş bile olsa, cihazın imei numarası kopyalandıysa servis imei sorununu çözmek zorunda diye biliyorum.

    öncelikle bu dediğim olayı da soruşturun tabiki, yanlış biliyor da olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura ile beraber sadece belirttiğiniz bir hat üzerinde kullanıma açılabiliyor. Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum şuan için. Aslında kullanmasam da açtırmakta fayda var tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.