Şimdi Ara

Google uygulamaları olmayan Huawei Mate 30, üç ayda 12 milyon adet sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD'nin ticaret yasağına rağmen satışlarını yükselten Huawei şaşırtmaya devam ediyor. Şirket 2019 yılını 230 milyonun üzerinde akıllı telefon satarak kapattı ancak gelen haberler bu iyi gidişatın sürdüğünü gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 10'a ücretli abonelik sistemi getirmeye hazırlanıyor



    ABD'nin hesapları ters tepti



    Bundan yaklaşık üç ay önce piyasaya sürülen Huawei Mate 30 serisi, ABD yasakları nedeniyle Google servis ve uygulamalarından yoksun olarak piyasaya sürülmüştü. Gelen bilgilere göre Mate 30 bu kısa süre içinde 12 milyon satış rakamına ulaşırken, sadece geçen ay 5 milyon adet satarak adeta ABD yasağını yok saydı. Cihazın 5G destekli modelinin de, yeni kablosuz ağ standartının yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.





    Mate 30 serisinin satış grafiğinin yüksek olması, cihazın 20 milyon satış rakamını aşacağı söylentilerini de güçlendirmiş durumda. Birçok kişi Huawei'nin ABD yasakları sonrasında kan kaybedeceğini düşündüyse de, gelen haber ve satış rakamları durumun tam tersi olduğunu gösteriyor. Şirketin 2020 yılı tahminlerinde de, 2019 yılındaki satış rakamlarını aşacağı öngörülmüştü. Durum böyleyken Çinli telekomünikasyon devini köşeye sıkıştırma planları suya düşen ABD'nin nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu olmuş durumda.








  • 12 milyonun %80’i ya da üzeri Çin’de satıldıysa bu rakamın benim nazarımda hiçbir anlamı yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki insanlar Google'dan da bıktı artık. Onu da gösteriyor.

  • Çinli markaların en büyük avantajı,herhangi bir ambargo vs durumlarda kendi ana vatanlarında (nüfus yoğunluğu sayesinde) finansal olarak koza durumuna girebilmeleridir.1 sene daha ambargo koysalar Huawei yoluna devam edebilir.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    yüzde kaçı Çin dışına satılırsa sizin nazarınızda bir anlamı olur. satış istatistiklerini ben görmedim. bir yerde gören varsa bizi bilgilendirir mi

  • Zaten bir çok Google uygulaması Çin’de yasak doğrudan veya dolaylı olarak! Satışların ne kadarı Çin’de ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıldıysa dedim zaten. Satıldı gibi kesin yargı içeren bir kelime kullanmadım. Neden bunu söyledim çünkü Çin’de Google hizmetlerine gerek yok. Tüm muadilleri var ama gel gelelim global dünyada durum böyle değil. Google hizmetlerinin olmadığı bir Android telefon global piyasada hiçbir işe yaramaz. Ayrıca sadece ben değil yorumuma gelen artılara bakarsak birçok kişi benle aynı görüşte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taraflı, hiçbir detay bilgi içermeyen saçma bir haber olmuş.
  • Sadece Cin de Iphone 11 ler kac tane satmistir acaba ? :) ... Huawei kendi ulkesinde kendi ekosisteminde olmasi yani Google dan zaten arindirilmis olmasi ile Cin de hic etkilenmemistir ama bu satislar gercekten de hayal kirikligi Yaklasik 1.5 milyarlik Cindeki Cinli nufusa sahip ulkede 12 milyon satis denizde dalmadir...

  • Hani Google ve Rekabet Kurumu arasındaki çekişmeden sonra modeli getirmeye karar verdiler ya :) pazarlama çalışmaları başladı sanırım.
    Telefon Çin dışında, ilk olarak sadece İspanya'da, o da bildiğim kadarıyla sadece fiziki mağazalarda satışa çıktı.
    Onun dışında satıldığı ülke sayısı üçü geçmez.
    12 milyon adet içinde, Çin dışı satış oranının toplam satışa oranı nedir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 30 Aralık 2019; 14:11:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Satıldıysa dedim zaten. Satıldı gibi kesin yargı içeren bir kelime kullanmadım. Neden bunu söyledim çünkü Çin’de Google hizmetlerine gerek yok. Tüm muadilleri var ama gel gelelim global dünyada durum böyle değil. Google hizmetlerinin olmadığı bir Android telefon global piyasada hiçbir işe yaramaz. Ayrıca sadece ben değil yorumuma gelen artılara bakarsak birçok kişi benle aynı görüşte.
    Biliyosun Google, Türkiye lisanslarını iptal etti. Yani bundan sonra çıkacak modellerde Türkiye de Huawei ile başka marka bir telefon arasında fark yok.
  • Çin dışı satışlar onemli zaten google uygulamalari cinde sikintili cinliler icin google appslerin olup olmamasi belkide farketmiyor bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın 3 de 1 i çinde yaşıyor zaten 12 milyon çokmu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde satılıyor mu ?

  • google ürünü olmayan cihaz bazısına daha iyi adamın işi yok ki güncelleme ile , kamera yada diğer şeylere bakıyor onlarda apk ile de oluyor
  • İkisi aynı şeyler değil yalnız. Birisi doğrudan ABD tarafından casusluk suçlaması, diğeri ülkemizde kurallara uymaması. Ben çözüleceğini düşünüyorum bizim açımızdan olayın.
  • Çok güzel abi tekel sistemden kurtulmamız lazım bu yüzden rekabete bence 3. 4. İşletim sistemleri lazım çinlilerin yanında rusya yandex bizimde pardus üzerine düşmemiz lazım google apple harici windows un da bu konuda el altından çekirdeği linux tabanlı yapıp bu tür android tabanlı uygulamalara bir arka kapı açık bırakıp bireysel yazılımcılara teşvik gösterse bu gün ne google ne apple kafasına göre kesip biçebilir win10 ile güzel bi açık kapı bıraktılar aslında apk yüklenebiliyor işletim sisteminin fişini çekmezlerse bide üzerine kaynak kodlarını açık bırakırsa destek vermesede olur ileri düzey de kullanıcıları takip ederek ilham alabilirler bence biraz düşünülmeli :)

  • İyi oldu bence, Google tekel olmayı abarttı. İnsanlar artık Google'dan ciddi ciddi rahatsız olmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    İkisi aynı şeyler değil yalnız. Birisi doğrudan ABD tarafından casusluk suçlaması, diğeri ülkemizde kurallara uymaması. Ben çözüleceğini düşünüyorum bizim açımızdan olayın.
    aynı şey olamasa da benzer sonuçlar doğurabilir. ABD nin bu yaptırımları en çok ABD ye zarar verecek. çünkü tüm teknoloji şirketleri ABD bağımlılığını azaltmak için eskisine oran ile çok daha fazla kafa yoracakları kesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 30 Aralık 2019; 17:54:45 >
  • google uygulamalarını kullanmayan biri olarak söyleyebilirim ki eğer yarı fiyata satılırsa ben de alırım bu telefondan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.