Şimdi Ara

Kitap Okuma Kültürü [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gündemde kitapla ilgili birkaç konu var ama herkesin birşeylere ulaşabileceği bir konu açmak istiyorum. Forumda yeniyim ama pek aktif kullanmıyorum. Sadece ara sıra bir iki konuya bakıp çıkıyorum. Benim gibi veya başka insanların düşüncelerini öğrenmek hoşuma gidiyor.



    Pek çok arkadaş da bu durumdan muzdarip ki o da romanın insana katıp katmayacaklarıtla ilgili. Kısmen de olsa bana da bu tür bir film veya dizi gibi geliyor. Bir hikayeyi öğrenmek sadece o hikayeyi öğrenmene yarıyor. Kısmen de olsa katılıyorum. Kült romanlar ve gerçekten edebi değeri yüksek romanlar istisna ve bunlar asıl insana birşey katar, bunları yazmıyorum ki zaten hemen hemen biliyoruz.

    Peki ya çizgi romanlar?
    Cidden keyif veriyor bana. Düşünmemi, o sahnelerin kafamda canlanması bambaşka bir duygu. Ben internet okuyuculuğuna karşıyım. O çizimlere dokunmak, renkleri görmek gerek. Bu işin gurmeliği kendini çizgi romanda gösteriyor. Çerezlik hoş vakit geçirilebilecek ve pek zamanı olmayanlar için birebir.

    Tarih kitapları hakkında mı ne düşünüyorum?
    Tarafsız tarihin olmayacağına inananlardanım. Pek çok eseri tüketip, kendine alabileceklerini alıp, yoluna devam etmenizi öneririm. Ama bu böyle yazmış, şu şöyle demiş olmaz. Kimisi olmasını istediği gibi yazar, kimisi iyi ki bitmiş diye yazar. Maalesef ki yapıcak birşey yok. Ortak noktaları birleştirip, düşünce tarzından birşeyler katıcak ve hazineye koyucaksın. Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez.

    Diğer türleri kendini isteklerinize göre, nedenleriyle beraber size bırakmak isterim. Bunlar kendi düşüncelerim. Hangi kitabı neden okuyorsunuz? Gerçek şu ki Türkiye gerçekten okumuyor. Az da olsa birşeyler yazıp bu kültüre katkı sağlayalım. Öne çıkarmayı unutmayalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.