Şimdi Ara

Ecc ram vs DDR4 ram

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır toplamayı düşündüğüm sistemi topluyorum ama yüksek bir sistem oldu bu yüzden oyun sunucusu kurup bir şeyler kazanmak istiyorum. Kurmayı planladığım sunucu silkroad üzerine olacak. Donanımdan anlarım genel olarak ama sunucu tarafındaki işleyişe pek hakim değilim. Ecc ram şart mı yoksa bir avantaj mı ? DDR4 bellekler ile bu sunucuyu kurmaya çalışırken veya sonrasında bir sorun çıkar mı acaba ? Aklımdaki şuanlık bellekler le ilgili sorular var sadece. Deneyimi olanlar yardımcı olur veya tavsiye verebilirse çok sevinirim.

    Kurmayı aşamasında olduğum sistem:https://pcpartpicker.com/user/shatteredthings/saved/fmHykL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shatteredthings -- 29 Aralık 2019; 16:47:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eğer bütcen yetiyorsa, çalışma istayonu toplamalısın, istemci bilgisayarları bu işler için uygun değillerdir, sana bu işi örnek olması acısında video atayim.

  • Sunucu işleri çok zor ve maliyetli, profesyonel olacaksa tabi.

    ECC vs DDR4 gibi kıyaslama çok yanlış. Öncelikle bir hata düzeltmeli bellekte DDR4 olabilir, orayı anlamak lazım. ECC leri daha çok veri kaybetme olasılığımız olan yerlerde kullanıyoruz ayrıca 7/24 çalışacak sistemlerde. ECC lerde ayrı bir yonga var ve bütün bileşenleri en üst kalitede. Onu geçtim ECC ler inanılmaz pahalı Türkiye de.

    Sunucu kuracağım dediniz, upload ınız kaç? Silkroad ın sitesinde oyuncu başına gereksinim tablosu vardır bir kontrol edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ecc hakkında biraz bilgim var gibi ama öğrenmek istediğim şey daha çok ddr4 bellekler 7/24 çalışmaya uygun mudur ? Zaten dediğiniz gibi ecc bellekler çok pahalı ve bulmasıda zor oluyor bazen. Ve anakartımda x570 yongasetli olduğu için ecc bellek desteklemiyor. Aklımdaki gibi olursa yapmak istediğim bu iş 3960x bir sistem toplarım herhalde hem ecc bellek hemde 256 GB'a destekliyor. Upload hızı içinde en az 50 mbps upload veren bir fiber paketi almayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla fiberde böyle yüksek upload hızları mümkün oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shatteredthings -- 15 Ocak 2020; 10:54:40 >
  • Sunucu sistemi A dan Z ye özel ekipmanlar gerektirir. Sunucu anakartında, sunucu bileşenlerinde kullanılan lehimler dahi farklıdır.

    7/24 çalışabilir evet ancak elektrik kesintisinde veya arıza durumunda veri kaybedebilir.

    50MBps sadece fiberde değil Turknet in YAPA bölgelerinde verdiği VDSL de de var. Şahsen ben şans eseri 35MBps upload kullanıyorum, oda santralin dibinde olduğum için.

    Bir sunucu söz konusu olduğundan yedekli simetrik metro hat kullanmak zorundasınız. 50/50 simetrik hatlar aylık 3 ila 4 bin lira arasında değişmekte. Şahsınıza özel hat döşendiğinden taahhüt öncesi iptal durumunda çok yüklü miktarda fatura ödeyeceğinizi belirtmek isterim. (Kırılan asfalttan çekilen fibere, çalıştırılan işçinin sigortasını bile sizden keserler. En yakın hat için en az 30 bin lira!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam metro hat dışında atıyorum 100 mbps indirme ve 50 mbps indirme hızlı bir internet aldım diyelim bununla yapamaz mıyım sunucu işini ? Donanım konusunda az çok bilgim var hocam. Sıvı soğutma ve sürekli hava akışı olan bir sistem kullanmayı düşünüyorum. Yani gerekirse ramler ısınırsa onlar için bile soğutma alabilirim. Burada elektrik kesintisi çok nadir oluyor ama ona rağmen bile elektrik kesintiside dediğiniz gibi olacağından onun için başta ups sonrasında 5 6 saat idare edecek bir jeneratör almayı düşünüyordum. Tabi internet işi dediğiniz gibi olursa hiçbirini yapamicam gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shatteredthings -- 15 Ocak 2020; 18:11:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • codered1983 kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Size cevap yazmıştım ancak mobil uygulamadan gönderince bir sorun olmuş herhalde. Şuan bende böyle eski yüksek bellek girişi olan bir sunucu bakıyorum ama aşağıdaki abiminde söylediği gibi normal bir internet ile yapamazsam normal sistemimi toplamaya devam edicem sanırım. Aklımda olan şuydu aslında 12 çekirdekli 3900x işlemcisi ve 64 veya128 gb ram alıp oyun sunucusunu kurup o arka planda devam ederken ben bilgisayar üzerinde basit işler yapmayı planlıyordum kodlama vs gibi. Tabi bu her şeyi, ihtimali düşünüpde kurduğum bir plan değil açıkçası . Yani sistemin ve internetin kararlılığı, elektrik kesintisinin olmaması, uygun interneti bulabilmem vs gibi birçok etmen var. Sistemi zaten her şekilde kuracaktım aslında ama kurmuşken çekirdek sayısını ve bellek kapasitesini arttırıp aklımdaki işide yaparım diye düşünmüştüm aslında .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shatteredthings S kullanıcısına yanıt
    Hocam sunucu işi bireysel internetle olmaz, yedekli olması şart. 100/50 sadece TurkNet ye var ancak YAPA da olup santralin dibinde olmanız ve altyapının çok yeni olması gerekiyor. YAPA nın henüz stabil olmadığını belirterek kurumsal simetrik internet kullanmanız gerektiğini tekrarlıyorum.

    100/100 yedekli simetrik TurkNet te dahi 5 bin Türk lirası. Sunucu işi normal tek kişinin altından kalkabileceği birşey değil

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaman ayırıp cevapladığınız için tekrar teşekkür ederim. O zaman sistemi topladıkdan sonra datacentera koymayı düşünebilirim. Aslında bilgisayar üzerinde yapmak istediğim iş aklımdaki gibi olursa yüksek internet ücretini sorunsuz ödeyebilirim. Öyle olursa zaten eve jeneratör ve fiziksel bir sunucu dahi alabilirim. Şuanlık zaten yapacağım şeyi öğrenmekle geçiricem zamanımı. Sonrasında garanti bir kitle oluşturabilirsem yukarıda söylediğim şeyleri yapabilirim herhalde.
  • ECC:Error Correction Code, hata düzeltme kodu.

    Non ECC ramlerde 8 adet 8 bit genişlikte ya da 16 adet 4 bit genişlikte yonga bulunur. Bu sayede 64 bitlik veriyolunu besleyebilir.
    EEC ramler veriyi 8+1 byte yapısında tutar. İlave bir biti tutmak için bir yonga(16 ciplilerde 2) daha eklenir. Bu eklenen yonga ECC bitleri için ilave kapasite sunar. sol ve sağdaki çiplerden aşık veriler okunurken, ortadaki cipten ECC bitleri okunur. Bu parite biti ile verinin bütünlüğü kontrol edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 8 Şubat 2021; 15:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.