Şimdi Ara

Bilim insanları 2050'ye kadar tamamen temiz enerjiye geçişi sağlayabilecek yöntem geliştirdiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyanın tamamında gerçekleşen iklim değişiklikleri, birçok canlı türünün yok olmasına ve özellikle insan sağlığı üzerinde oldukça fazla olumsuzluklara sebep olmaktadır. Fosil yakıt kullanımı, yeşil alanları yok etme, filtresiz bacalara sahip fabrikalar gibi sebepler iklim değişikliklerinin başlıca sebeplerindendir. Stanford Üniversitesi araştırmacıları bu iklim değişikliğine karşı durabilmek ve tamamen temiz bir enerji kullanımı için bir plan hazırladı. 



    Ayrıca Bkz.İki aşamalı doğrulama sistemleri tehlikede



    Bilim insanları, mevcut en son verileri kullanarak, dünyadaki 143 ülkenin 2050 yılına kadar %100 temiz enerjiye nasıl geçebileceğini özetlediler. Bu plan sadece tehlikeli şekilde artan küresel sıcaklıklarımızı dengelemeye katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda her yıl kirliliğin neden olduğu 7 milyon ölümü de azaltıyor.



    73 trilyon dolarlık plan



    Bilim insanları geliştirdikleri bu planın yaklaşık 73 trilyon dolarlık ağır bir yatırım gerektireceğini söyülüyor ancak araştırmacıların hesaplamaları, bu plan ile kazanılacak geri dönüşler ve planın sağladığı tasarruflar sayesinde başlangıçtaki ağır yatırımın yedi yıl gibi kısa bir sürede geri kazanılabileceğini gösteriyor.



    Çevre mühendisi profesör Mark Jacobson ScienceAlert'e verdiği demeçte, "Daha önce yaptığımız hesaplamalara dayanarak, bunun 1,5°C küresel ısınmayı önleyeceğine inanıyoruz. 2009 yılından 2030 yılına kadar %100 geçişin teknik ve ekonomik olarak mümkün olduğu sonucuna vardık ancak sosyal ve politik nedenlerle şu an 2050'yi daha olası bir tarih olarak görüyoruz." ifadelerinde bulundu.





    Plan; elektrik, ulaştırma, sanayi, tarım, balıkçılık, ormancılık ve ordu da dahil olmak üzere tüm enerji sektörlerimizin tamamen yenilenebilir enerji ile çalışmasını içeriyor.



    Jacobson, halihazırda ihtiyacımız olan teknolojinin yüzde 95'ine sahip olduğumuza inanıyor, sadece uzun mesafe ve okyanus seyahati için hala çözümler bulamamış durumdalar.



    Jacobson ve meslektaşları 143 ülkenin tamamında sadece rüzgar, su, güneş ve depolama kullanarak talebi karşılamanın ve istikrarlı elektrik şebekelerini sürdürmenin mümkün olduğunu belirtiyor.








  • Dikkat ettiyseniz baya güzel bir yöntemmiş(?)

  • para harcamaya gelince cısss. artık geleceğimizi kurtarmayı yatırım olarak görebilen aptallar dünyasında yaşıyoruz. gelecek la bu gelecek yatırım falan değil. yatırım olarak bile düşünsen kaldıki kendini amorti ediyor. boş beyinliler oldukça iklim bizi öpüp geçecek

  • Gelişmiş ülkeler kendi gelişimleri-çıkarları için dünyanın içine ettiler, geri dönüş için ise maliyeti tüm dünyaya yükleme derdindeler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Dikkat ettiyseniz baya güzel bir yöntemmiş(?)
    Editörlük eskidendi, ne bekliyordunuz ki? Artık bu sitedeki sözde haberlerin başlıklarını okuyup geçiyorum içini açmıyorum. Çünkü içleri bomboş. Tavsiyem sizde öyle yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 29 Aralık 2019; 1:23:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milliyet'in clickbait haberlerinde bile en azindan en son satir - en son sayfada ne oldugu yazar. Bu sayfada (haber diyemedim) o da yok. Yakismadi.

  • Küresel Isınma Dünya' nın manyetik kutuplarını bile etkiler hale geldi. Isınmayı durdurabilirsiniz fakat geri dönüşümsüz bazı değişiklikler olduğu göz ardı edilemez..

  • acaba depolama icin nasil bir cozum planladilar. lityum batarya kullanilsa gezegende o kadar lityum madeni varmidir acaba. elektrigi gunesden ruzgardan uretmek kolay hatta mevcut yontemlerden daha ucuza bile geliyor, olcek artikca dahada ucuzlar, sorun bu kaynaklar surekli stabil enerji vermezler, enerjinin depolanma sekli esas kritik nokta.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.