Şimdi Ara

Monitör Hız Aşırtması Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese.
    Bildiğiniz gibi özellikle FPS oyunlarında saniyede gördüğümüz kare sayısının hızı oyunda sergilediğimiz performansı ciddi derecede etkilemekte.
    Bunun için piyasada 144hz, 240hz monitörler mevcut.
    Ancak benim gibi hali hazırda 60hz veya 75hz bir monitörünüz varsa tıpkı işlemcilerde de olduğu gibi monitörünüze de hız aşırtma işlemini yapabilirsiniz.
    Nasıl yapılacağını anlatmadan önce şunu belirtmeliyim, bu işlem de işlemciye yapılan hız aşırtma işlemi gibidir. Donanıma zarar vermeniz durumunda ürününüzü garanti dışı bırakabilirsiniz.
    Hiçbir şeye zarar vermeseniz dahi monitörün besleme ünitesi tasarım kapasitesinin üstünde olacağından ömründe kısalmalar görülebilir.


    AMD'nin ve NVidia'nın kendi arayüzlerinde bu işlem için ayrılmış bir bölüm var ancak ben bir AMD kullanıcısı olarak CRU kullanmayı daha pratik ve rahat buluyorum. O yüzden size de CRU üzerinden yapımını göstereceğim. Programın indirme linkini aşağıda bulabilirsiniz.

    Monitör Hız Aşırtması Nasıl Yapılır?

    Programı açtığımızda karşımıza çıkacak ekran ve açıklamaları fotoğrafta bulunmakta.
    Detailed resolutions kısmının altındaki "Add" kısmına tıklayarak aşağıdaki ekrana geçiş yapacağız.

    Monitör Hız Aşırtması Nasıl Yapılır?

    Bu ekranda eğer benim gibi rekabetçi oyunlarda çözünürlük düşürüyorsanız (örneğin ben CS:GO'da 1280x1024 oynuyorum) çözünürlüğü ayarlayın. Bu kısımda oynayacağınız her çözünürlük için ayrı ayar yapmanız gerekmekte olduğunu unutmayın.
    Refresh rate kısmına ise yine hız aşırtma işleminde olduğu gibi hedeflediğiniz hz değerine ulaşana kadar ara değerler deneyin. 65 - 70 - 71 - 72 - 73 gibi giderseniz büyük ihtimalle panelinizin tıkandığı noktayı bulacaksınızdır.
    Benim K555 serisi laptopum 60 hz'den 85hz'e kadar sorunsuz çıkmıştı.

    Konuyla ilgili bir youtube videom da mevcut. Kanalımda bu tarz rehberlere elimden geldiğince yer vermeye çalışacağım, ürün geldiğinde ürün incelemesi de çekiyorum. Takiplerseniz sevinirim :)





    CRU indirme linki:https://www.monitortests.com/download/cru/cru-1.4.2.zip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 27 Aralık 2019; 19:14:55 >







  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.