Şimdi Ara

Audi firması yardımcı iskelet kullanımına başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •  



    Exoskeleton olarak adlandırılan ve otomotiv sektöründe kullanılması planlanan yeni eksternal iskelet destekleyicileri sayesinde işçilerin zorlu ve yorucu işleri çok daha az fiziksel kuvvet uygulayarak yerine getirebileceği düşünülüyor. Audi firması ise yeni exoskeleton iskeletlerini üretim hatlarında kullanmayı planlıyor.



     



    Audi’nin Ingolstadt tesisinde yaklaşık 60 işçi Ottobock ve Skelex firmalarının ürettiği iskeletleri; boya, montaj ve ekipman üretme tesislerine kullanıyor. İşçilerin yardımcı iskeletleri fren hatlarını inşa ederken, arabaların altındaki panelleri tamir ederken ve korozyon ile sızdırmazlık koruması testlerini uygularken kullandığı belirtiliyor.



     



    Paxeo ve Skelex 360





     



    Paxeo ( Ottobock firmasına ait ) ve Skelex 360 ( Skelex firmasına ait ) olarak adlandırılan mekanik yardımcı iskeletler aynı sırt çantası gibi taşıyıcının omuzlarının üzerinden giyiliyor ve taşıyıcının belinden dolanan kemer ile sabitleniyor. Buradaki ana mantığı ise taşıyıcının kollarındaki ağırlığı taşıyıcının kalçasına aktarma olayı oluşturuyor böylece taşıyıcının kollarındaki kas gerginliği ve omuz eklemi çevresindeki yük miktarı azalmış oluyor.



     



    Yukarıda bahsi geçen iskeletler ise Audi’nin ilk projesi değil. Ünlü otomobil firması daha önceki pilot uygulamalarında da benzer iskeletleri kullanmıştı. Eksternal iskelet üreticileri ise pazarda daha fazla müşteri aramakla birlikte firmaların gözünü Ford ve Hyundai gibi büyük firmalara çevirdiği belirtiliyor.



     



    Ayrıca Bkz.Ağaç dikme projesi hedeflenen bütçeye ulaştı



     



    Audi firması yetkilisi Peter Kössler; işçilerin firmanın en değerli varlıkları olduğunu belirtiyor ve işçilerin iş yüklerinin azaltılması sayesinde işçilerin sağlıklarının ve refahının iyileştirilebileceğini söylüyor.



     



    Yeni geliştirilen yardımcı iskeletler özellikle ağır sanayi başta olmak üzere birçok kolda işçilerin iş yüklerine olumlu yönde katkı sağlayacak gibi görünüyor.



     










  • Bişe diyicektimde neyse.

  • Bizimkiler bırakın yardımı nasıl fazla düzüp az para veririz derdinde. Devletmi dün bugünden iyi olacak diye kekliyor insanları.

  • Mastertranslatorr kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam doğru diyorsun ama şu konuyuda göz ardı etmemek lazım. İşçi ve işveren arasında çıkan uyuşmazlıkların sonucu %90 işçi lehine sonuçlanıyor, mesai ücretlerinin ödenmemesi, tazminat, mobbing v.s bir çok konuda kanunlar işçiyi koruyor.

    Bizim insanımızın bir çoğu sesini çıkarmaktan hakkını aramaktan maalesef aciz ve ne verilirse yetinmeye alışmış. Her şeyden şikayet ederiz ama gerekli mercilere değil ya kendi kendimize ya da aramızda söylenir dururuz denetim mekanizmasına fırsat bile vermeyiz yaptırım uygulanması için.

    Ben Almanyada öğrenim gördükten sonra biraz para kazanmak için işe girdim taşeron firmaya yazılıp, orada inanılmaz yaygındır taşeronlar işçi gönderir firmalara. 1 senede bel fıtığı oldum aylarca tedavi gördüm, gönderdikleri firmalarda insan insana yaptırmaz o ağır işleri ama para kazanmak istiyorsanız mecbur yapmak zorundasınız.

    O yüzden dış ülkelerde çokta muhteşem koşullarda insanların çalıştığını düşünmek bana göre yanlış.

    Biz en iyisimi önce dönüp kendimize bakalım, batının insanlığından feyz almak yerine müslümanlığın gerektirdiği özveriyi hayata geçirelim sonrada batının teknolojisinden faydalanmak adına neler yapabiliriz daha ileri seviyede nasıl geliştiririz ona bakalım.




  • Çalışanına değer veren firma başka tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bize lazım olmaz iman gücü var
  • uzaylılar aynı tasvir edildiği gibi bizde onlara doğru evrimleşiyoruz. ince uzun güçsüz bir vücut, koca kafa, büyük gözler, küçük ağız ve çene . tabi 10 bin yıla anca :)

  • daha fazla çalış köle ! :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mastertranslatorr

    Bu mesaj silindi.
    Dostum iscilerin sagci oldugu bir ulkede isciler gram hak kazanamaz. Sen bunlari goruyorsun ben de stajlarimi fabrikalarda yaptim su an baska sektordeyim fabrikalardaki durumdan baska dunyalar kadar farkli ve o isciler icin sen savasirsin ama o isciye sorsan cok sukur der.

    Sukur olayi oldugu surece sen anca sinir oldugunla kalirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle dibine kadar haklısın bu durum eğitimle ve sosyal devlet anlayaşıyla anca düzelir. vatandaşına da en iyi şartları vermek öncelik olmalı. ne yazık gibi bu islam ülkelerinin değişmez gerçeği. eşitlik adalet temel ihtiyaçlar vs vs

  • Batı'nın modası, yaşam tarzı, hal ve hareketleri yerine şu tarz kafa yapısını örnek alsak belki bizde 1 adım ileri gidebiliriz.

    Yukarıda bir arkadaş güzel bir cevap yazmış. Bizim insanımız anca kendi derdini kendisine yanıyor. Halbuki işçi hakları diye bir şey var bu ülkede ve ben eminim bir çok ülkeden daha güzel uygulanıyor.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını görünce aklıma (siken yarar) lafı geldi.
  • güzel işler.inşallah ülkemizde de görebiliriz, zor ama ümit işte.

  • Mastertranslatorr kullanıcısına yanıt
    net soylediginiz dogru 10 un ustunde yerde calıştım isveren alehine soyledikleriniz cıldırmamak elde degil
    dahada kotuye gitmeye başladı bakalım neler olucak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.