Şimdi Ara

Araç Karaborsacılığı'na Tepki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu saçma sapan araç fiyatları ikini el artışını protesto etmek için şöyle bir yazıyı cimere yazmayı planlıyorum. Belki bir faydası olur adımıza



    Dünyada eşi benzeri olamayacak güçte Merkez Bankamız milletin refahı için faizleri cesaretle indirmiştir.Hurda indiriminin sonlandırılacağı haberleri üzerine bir çok insan araç almak istemiş ancak Ancak bazı fırsatçılar talep artmasına kullanmaya çalışmaktadır. Bayiler sınırlı stok tutmuş elindeki araçları yüksek karlarla distiribütör fiyatlarının üzerinde satmaya çalışmıştır. Ellerinde uzun süredir araç bulunmadığını belirtmişlerdir. Sonkullanıcı veya bayi olmadığı halde galericilik adı altında faaliyet gösteren kanuni faaliyet gösterdiği dahi açık olmayan al satçı tabir ettiğimiz kimseler araçları kendi yakınları adına başkaları adına alıp resmi bayilerin elinde araç olmadığını fırsat bilip çok kısa bir süre içinde vatandaşlarımızın uzun sürece çalışıp döktüğü alınterinin kaldıramayacağı ölçüde fiyatı artırmışlardır.Neredeyse üretici bir firma kadar kar elde etmektedir. Tüm bu olanlar bayilerin araç stoğunun az olup talep çokluğuyla ilgili gözüksede ihtiyaç olmadığı gerçek işi araç alım satım ile ilgili olmadığı halde fırsatçılıkla hareket edip karaborsa gibi bir piyasa yaratmasından kaynaklanmaktadır.Gerek internet sitesindeki ilanlarda gerek bayi fiyatlarında ,galerici fiyatlarında fırsatçılık belirtileri açıktır.Bu asla düzgün bir ticaret anlayışı ile bağdaşmayacak bir durumdadır. Son kullanıcı olan faize bulaşmak istemeyen parasını gıdım gıdım biriktiren vatandaşlarımız bu gelişmeler karşısında son üç ayda yüzde 10 artan ikinci el ve stokta olmayan sıfır araç fiyatlarına karşı öfke duymaktadır.
    Milletimiz için bu piyasadaki oluşan ani fiyat artışına karşın hurda indirim desteğinin devam etmesi veya ötv oranlarının tekrar değerlendirilmesi fırsatçılık ,karaborsacılık yapan insanlara karşı durmak için ,milletimizin emeğini korumak için siz değerli Cumhurbaşkanımız'a bir vatandaş olarak ihtiyaç oluştuğunu arz ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReisülKüttap -- 21 Aralık 2019; 13:50:39 >



  • arkadaşlar aynı görüşte kimse yokmu herkesmi alsatçı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.