Şimdi Ara

Nvidia Ray Tracing’le gelecek 6 yeni oyun duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nvidia Ray Tracing teknolojisiyle oyunlardaki gerçekçiliği yeni bir seviyeye yükseltse de geçtiğimiz 2 yıl içerisinde ışın izleme desteğiyle gelen yapımların sayısı sınırlı kaldı. Buna karşın firma yeni teknolojisini yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.



    Ray Tracing destekli 6 yeni oyun



     



    Şu günlerde düzenlenen GTC 2019 etkinlğinde duyurulan yeni oyunlar da bu çalışmaların meyvelerinden. Minecraft’ın başı çektiği 6 yapım önümüzdeki dönemde oyuncuların beğenisine sunulacak.



     



    Minecraft’la başlayacak olursak, uzun süredir sevilerek oynanılan oyun önümüzdeki yıl içerisinde Ray Tracing desteği ile güncellenecek. Bright Memory Infinite’ı Remake formatında yenileyen FYQD-Studio da bu sene başlarında Steam üzerinden indirmeye sunduğu oyunun ilk bölümünü ışın izleme teknolojisiyle uyumlu hale getirecek.



     



    Anime oyun geliştiricisi Mihoyo da anime tarzında görsellere sahip Project X’i 2021’in ortalarında Ray Tracing desteğiyle satışa sunacak. Son yılların popüler oyun tarzı Battle Royal tarzı oyun severlere yönelik geliştirilen bağımsız yapımcı oyunu Convallaria da 2020 yılında çıkış bir diğer oyun.



     



    Tencent’in yine Battle Royal modunda hazırladığı nişancı oyunu Ring of Elysium ise hali hazırda Steam’den indirilebilir durumda olan ancak ışın izleme ile güncellenecek bir diğer yapım olarak karşımıza çıkıyor.



    Ayrıca Bkz.280Hz tazeleme hızlarına ulaşan Asus TUF Gaming VG279QM monitör tanıtıldı





    Son olarak uzay ortamında geçecek Boundry, bir robotu kontrol eden tavşan olarak yer alacağınız F.I.S.T ve Xuan-Yuan Sword VII de yeşil ekibin Ray Tracing destekleyen kartlarını kullanan oyuncuların yeni teknolojiyi deneyimleyebileceği diğer oyunlar olacak.



     








  • Arkadaş yaptır mirror edge'in yenisini, daya ray tracing'i, ondan sonra da satışları artır. Ne diye ıkınıyorsun. Tabi muhtemelen mirror edge gibi bir oyuna ray tracing'i eklemek, 2080ti gibi bir kartı bile süründürebileceği için de bu işe girişmiyor olabilirler.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Alien İsolotoin 2 de şahane olurudr ilk oyun korku gerilimde bir başyapıt. Alien tepende gezinirken yerde su züerinde canlı yansımasında görmek .Oyunda alien sese duyarlı bir şekilde random gezmekte çok sınırlı script içermekte. Ray tracingin krku gizlilik türü oyunlarda oyannaışı gelişteribleceğini düşünüyorum.
  • Cidden rtx 2080 e falan sahip olup 4k da oynamak varken ray tracing acip 1080p oynayan var midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 19 Aralık 2019; 14:7:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih edilebilir, garip bir şey değil. Bunu sadece ray tracing getirileri için söylemiyorum, daha kaliteli grafikler daha düşük çözünürlükte kabul edilebilinir. Mesela bana filmlerdeki cgi kalitesi 720p'de sunulsa günümüz oyunlarının 8k'sına tercih ederim. Tabi panel boyutu da önemli çok büyük panelde zevki kaçırabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68060 -- 19 Aralık 2019; 14:30:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 68060

    Tercih edilebilir, garip bir şey değil. Bunu sadece ray tracing getirileri için söylemiyorum, daha kaliteli grafikler daha düşük çözünürlükte kabul edilebilinir. Mesela bana filmlerdeki cgi kalitesi 720p'de sunulsa günümüz oyunlarının 8k'sına tercih ederim. Tabi panel boyutu da önemli çok büyük panelde zevki kaçırabilir.
    2080ti a sahip olan birinin genel olarak 27-32 inch monitor kullandigini dusunursek 1080p cidden yetersiz. Ben bile 24inch 1080p monitorumde yeri gelince keşke 2k olsaymis diyorum. 32inc de falan dusunemiyorum yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Çevik bir ara ray tracing övüp duruyordu hatta bir videosunda oyunlar gelecek falan diyordu. Hani kardeş oyunlar nerede? İnsanlara bu kartları aldırttınız peki içerik sağladınız mı? Niye şimdi sessizliğe büründünüz? Biz demedik mi Amd bu işe girmeden bu ray tracing yaygınlaşmaz, şimdi Amd ray tracing destekli ürünlerini çıkartır, yeni nesil konsollar da bu desteği verir, kartlar da alınabilir seviyelerde olursa o zaman yapımcılar oyunlarına eklerler.

    Ha bu arada mesela Ubisoft yeni nesil için oyun geliştiriyorsa ilk çıkardığı oyunlarda bu ray tracing yarım yamalak olacak, çünkü oyun geliştirme süreleri baya uzun gelecek nesle çoktan başlamışlardır. Sonra ki parti oyunlarında gerçek ray tracing teknolojisini göreceğiz diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Aralık 2019; 17:21:9 >
  • keremec kullanıcısına yanıt
    Ekran ın 2k ama Metro Exodus'u 1080p'de full Ray Trace ile bitirdim. Çünkü bu oyunda Ray trace çok başka hava katıyor atmosfere. Diğer oyunlarda aynı şeyi tercih etmeyebilirim.
  • RTX yeni Konsollarla hayat bulacak yeni konsollar çıkana kadar çok fazla birşey beklemeyin.

  • Benim için en önemlisi dokular onu ultra yapıp rt kapatıyorum oyunlarda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RTX 2000 serisi ile en rezil beta sürecini geçirdi çıkışını yeni seride doğru düzgün yaparsa ne ala.
  • Ülkedeki zengin elit tayfa 2080tilere atladı hemen. Eksik olmasınlar bu seride kobay olarak kullanıldilar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 20 Aralık 2019; 1:59:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray tracing dedikleri olay ağır atmosferi ve güçlü hikayesi olan oyunlarda işe yarar. Ağır derken çevreyi saniyede bir değiştirmeyen, çevreyi analiz ederek oynanacak oyunlarda.

    Ciddi anlamda Sony'nin kendi oyunlarında ciddi anlamda fark yaratır. Muhakkak bunu bildikleri için iyi reklam yaparlar.

    Fps oyunlarda etkisi olur. Ama sürekli olarak çatışmaya girip çıkılan, çok hızlı konum değişen oyunlarda istenilen etkiyi yaratmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Arkadaş yaptır mirror edge'in yenisini, daya ray tracing'i, ondan sonra da satışları artır. Ne diye ıkınıyorsun. Tabi muhtemelen mirror edge gibi bir oyuna ray tracing'i eklemek, 2080ti gibi bir kartı bile süründürebileceği için de bu işe girişmiyor olabilirler.
    Mirror edge benim için efsane bir oyundu.mirror edge 2 bir o kadarda çöptü. Remaster yapılsa çok güzel olur aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ray tracing i arada kullanirim acar bakarim diye rtx 2060 li laptop aldim. 500 dolar fazla para verdim 1660 ti si yerine. sonuc, shadow of the tomb raider da sadece golgeleri acinca 80 fps oluyor 30. helal sana nvdidia! bu arada 1660ti lada 77 fps aliyosun yani 500 dolar havaya saldim resmen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.