Şimdi Ara

Kart arızalı mı yoksa sürücü problemi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Rx5700 referans kartımı 1 aydan fazladır kullanıyorum. Bir sürü oyun oynadım, test yaptım bugün ilk defa Bf1 multiplayer oynarken ekran dondu ve videodaki gibi oldu. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeldi. Furmark testi yapayım dedim (bu arada kartı 950mv undervoltlu şekilde kullanıyorum) test başladıktan yaklaşık 2dk sonra ekran siyah oldu ve no signal yazısı geldi(Sanırım uv yüzünden), bilgisayarı tekrar başlatıp undervolt yapmadan teste soktum 10-15dk kadar devam ettikten sonra durdurup unvervolt uygulayarak tekrar yaptım ve bir sorun olmadı. Gpu sıcaklığı 71c yi hot spot sıcaklığı ise 80c yi geçmedi. Sizce bu kart arızalı mı yoksa sürücü problemi mi ? teşekkür ederim.

    -Epileptik olanlar bakmasın-
    https://www.youtube.com/watch?v=KH7PEPMav3c

    Stok voltajda yarım saat furmark testi yaptım bir sorun olmadı;

    Kart arızalı mı yoksa sürücü problemi mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVBACK -- 18 Aralık 2019; 11:22:24 >







  • Fikri olan yok galiba
  • Bf v multi ye mi ilk defa girdiniz yoksa sorun mu ilk defa oldu? Eğer oyunu ilk oynamanız da bu sorunu verdiyse büyük ihtimalle sadece voltaj kaynaklıdır. Voltajı yine düşürüp oyunda hata verecek mi diye bakabilirsiniz. Oyundan oyuna göre undervolting böyle hatalara sebep olabiliyor. Misal ben -131 mv ile apex pubg oynarken sorun yaşamıyorum ama cs go da ( gpu kullanımı %50 olmadığı halde) -131 mv crashlere sebep oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun ilk defa oldu. Kartı 1 aydan fazladır kullanıyorum undervoltu şekilde ilk defa böyle bir sorun yaşadım, voltaj ilk defa az gelmiş olabilir tabi ama az voltaj böyle bir sapıtmaya sebep olur mu ?
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    Az voltaj verince bende olan sorun ekran gidiyor (siyah oluyor yani) biraz bekleyince geri geliyor. Bazen de görüntü donup kalıyor reset atınca kendine geliyor. Kartım rx570 uv yi afterburnerdan yapıyorum. Sizinki gibi bir ekran görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • undervolt için voltajı gerekenden daha fazla düşürüyorsunuz. msi afterburner ile asıl voltaj değerinden 50 birimlik değerler ile azaltarak deneme yapmak gerekiyor. ben asus rx5700xt kullandım ama hiç undervolt yapmadım benim ısı gibi bir problemim olmadı.

    diğer konu bir bileşene ihtiyaç duyduğundan fazla gerilim vermek gibi daha az gerilim vermek te cihazın arıza yapmasına sebep olabilir. günümüz elektronik cihazlarında düşük voltaj korumalarının dikkatle yapılandırılmalarının sebebi budur.

    üretici 2 yada 3 yıl garanti veriyor. çip üreticisi Amd ise 110 dereceye kadar ürün sorunsuz çalışır diyor. undervolt gibi sağlıksız uygulamaları bırakın.

    herkese terapi niyetine bir tavsiyede bulunayım, oyun oynarken msi afterburner açmayın !!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C034FACC7 -- 18 Aralık 2019; 13:41:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim.Kartın stok voltajı 996mv ben 950mv da kullanıyordum bu aşırı bir undervolt değil ama benim kartıma fazla geldi. Sizin bahsettiğiniz düşük voltaj koruması başka bir şey, ekran kartının gpu suna verilen voltajı kısmak zarar vermez.

    @2019daDHyekatilmak Teşekkür ederim hocam sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVBACK -- 18 Aralık 2019; 14:28:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.