Şimdi Ara

KONU SİLİNEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. babama ait bir dükkan var. yaklaşık 14 yıldır duran kiracı çıktı. elektrik sayacı dükkanın içerisindeydi, dükkan da depo olarak kullanıldığı için çoğunlukla kilitli oluyordu. kiracı aboneliği üzerine almadı. yıllardır babam ve kiracı arasında elektrik aboneliği ve borcu yüzünden tartışmalar oluyordu. zaten kiracı da bu yüzden çıktı. bu zamana kadar sayaç okunmadığı için borç çıkmadı,borç çıkmadığı için abonelikte otomatik olarak iptal edilmiş.
    kiracı çıkmadan önce ck boğaziçine 2-3 defa gidip durumu anlattık. gelin sayaca bakın, borcu çıkarın dedik. kimse ilgilenmedi. kirac çıkınca sayacı apartman boşluğuna taşıdık, yetkililer gelip sayacı bağladı ve mühürledi. aradan 1 ay geçti, abone kısmı boş olan 9478 TL bir fatura geldi. kiracıya bilgi verdik. tamam biz hallederiz diyorlar ama pek inandırıcı gelmiyor. itiraz ettik, önce ödeme yapın diyorlar. bu kadar parayı şuan bulup da ödeyecek durum yok. bir arkadaş kira kontratı ile gidilince faturanın kiracıya mahsup edildiğini söylemişti, bugün babam gitmiş. böyle bir uygulama yok demişler. konu hakkında bilgisi yada tecrübesi olan forumdaşlar var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.isson76 -- 20 Aralık 2019; 10:56:19 >







  • soguksu.jpg
  • quote:

    kirac çıkınca sayacı apartman boşluğuna taşıdık

    madem taşıyorsun, marmara denizine taşı.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsunuz, bu ülkede dürüst vatandaş olmak da suç. kurnazlık yapıp, eski sayacı çöpe atmak lazımdı. madem abonelik görünmüyor sıfırdan abonelik ve sayaç talebi yapmak gerekirdi. güneydoğu da kimse elektrik faturası ödemiyormuş, bir kerede bizim borcumuza kalem çeksinler. :)
  • Eisenmate E kullanıcısına yanıt
    yani kiracı kendi rızası ile ödemezse bir şey yapamaz mıyız?
    kira kontratı var,gerekirse mahkeme süreci başlatırız. ben süreci uzatmadan farklı bir yöntem var mıdır diye buraya yazdım. konu dışı çok sulak bir bölge galiba. deniz,soğuk su gibi güzel mesajlar geliyor.
  • hocam o kiracı güzellikle o parayı ödemez. o belli yani..

    avukata gideceksin, avukat sana diycekki, 9 yıldır o adamın kiracın olduğunu kanıtlayabilir misin?
    kiraları elden mi aldın? bankaya mı yatırdı? kira kontratı var mı ? vergisini verdin mi ? tınısının tınısı bi ton şey soracak.
    sende eğer evet 9 yıldır kiracım ve bunu kanıtlayabilirim dersen, ordan yürü. sayaç mühürlü kalsın kullanma. yalnız dava uzun sürer, borca faiz biner ve eninde sonunda o faizli borcu sana da ödettirebilirler. eğer kira kontratında elektrik faturasını kiracı öder diye bi seçenek yoksa, kiracı ordan girip cazgırlık yapar. bakın kontratta bile yazmıyo, elektrik faturası mülk sahibine aitti biz öyle anlaştık diyebilir.

    yani bu işin sonu buzlu kızılcahamam sodası gibi bişey..
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    kiralar banka hesabına yatıyor,hepsinin dekontu mevcut.
    kontrat var. vergiler düzenli veriliyor. kiracı çıkarken babam kağıt imzalattı. elektrik yada başka bir abonelikten borç çıkarda ödeyeceğim diye ibare var.şuan için kiracı itiraz etmiyor. kurumsal firma olduğu için süreç biraz yavaş işliyor. ben olumsuz düşünerek araştırma yapıyorum.
    işin ilginç tarafı gelen faturada abone adı boş,tanımsız abone yazıyor. bu borcu ödemekle yükümlü olan kim oluyor,muallakta.
    bilgiler için teşekkürler.
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    o imzalalı kağıt hayat kurtarır hocam.
    bi de kira sözleşmesinde elektrik faturasını kiracı öder dediyseniz o arkadaşa icra gider diye tahmin ediyorum ama avukata danışmakta fayda var.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    firma müşavirlik firması,arşiv olarak kullanıyordu.bütün kanunları bizden iyi biliyordur.
    bugün babam tekrar firmaya gidecek, bakalım İnşallah sorunsuz hallolur. babam stres yapıyor, yaşlı adam o kadar parayı nereden bulalım da ödeyelim.
    hayırlı günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.