Şimdi Ara

New World (Amazon Games MMORPG) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
745
Cevap
19
Favori
48.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • New World (Amazon Games MMORPG) [ANA KONU]


    Steam Linki:



    Resmi Twitter Hesabı:



    Resmi YouTube Hesabı:





    Amazon Games'in geliştirdiği yeni MMO oyunu.

    - Oyun 17. YY’da Kuzey Amerika’nın lanetli ve vahşi doğasında geçecek.
    - Tek seferlik ücret ödenerek sahip olabileceğimiz oyunda şans kutusu, extra güç veren item/iksir gibi şeyler satılmayacak. Markette parayla satın alabileceklerimiz tamamen görünüşü güzelleştirecek tarzda olacak.
    - Oyunu dilediğiniz gibi oynayabileceksiniz, ister kendini mesleklere adayın, isterseniz sağlam bir savaşçı olun bu tamamen sizin seçiminiz.
    - Değişken hava koşulları ve mevsimler ve gece gündüz döngüsü olacak.
    - Kendinize veya klanınıza ait bölge alabileceksiniz.
    - Oyunu Amazon Game Studios’un çıkartacak olması sebebiyle Twitch Prime ile entegrasyonu olacak.




    MİNİMUM:
    64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    İşletim Sistemi: Windows® 10 64-bit
    İşlemci: Intel® Core™ i5-2400 / AMD CPU with 4 physical cores @ 3Ghz
    Bellek: 8 GB RAM
    Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB / AMD Radeon R9 280 or better
    DirectX: Sürüm 12
    Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
    Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
    İlave Notlar: Internet connection required to play, offers in-game purchases


    ÖNERİLEN:
    64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    İşletim Sistemi: Windows® 10 64-bit
    İşlemci: Intel® Core™ i7-2600K / AMD Ryzen 5 1400
    Bellek: 16 GB RAM
    Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 970 / AMD Radeon R9 390X or better
    DirectX: Sürüm 12
    Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
    Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
    İlave Notlar: Internet connection required to play, offers in-game purchases



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 28 Eylül 2021; 12:53:56 >







  • Oyunda yaklaşık 500 saatim var 580+ gsye ulaştım ancak bu oyundan bir halt olmaz. Dün öğrendiklerimden sonra oyunu bırakma kararı aldım.

    Bu gold dupe olayı bildiğiniz gibi son 1 haftada çıkan bir sorun değilmiş oyunun ilk çıktığı günden beri varmış hatta redditte onlarca gönderide bu sorunun alfa testinden beri var olduğu söyleniyor. Küçük gruplar ve büyük çaplı klanlar oyun çıktıktan birkaç gün sonra yani 60 levela ulaşınca fullenmeye başlıyorlar. Benim oynadığım abaton sunucusu mesela en yoğun sunuculardan biri ancak oyunun 3. Gününden tüm crafting skilleri 200 level yapan adamlar vardı. 1 hafta içerisinde 600 gs takı armor vs. Craftlayanlarla doldu oyun. Günde 15 saatten fazla try hard grind yapmış biri olarak bunun imkansız olduğunu söylemeyelim.

    Çünkü basit bir crafting skilli 200 level yapmak için bile minimum 40-50k iron ingot isteyecektir. Bu kadar yoğun bir sunucuda ilk bir haftada tüm crafting skilleri 200 level yapamazsınız en azından bir şeyleri abuselamadan...

    Bu dupe olayını ilk günden beri kullanan adamlar onlarca alt klan kurdular ve aralarında dupe dönmeye başladılar günde 1000 dolar kazandığını söyleyen insanlar var(Gold satın alan kişilere ve sitelere satarak. Başlangıçta 1k gold 7-10 dolar arasındaydı. Siteler toplu olarak 100k 200k 300k gold alıyordu) haliyle banlamaları bir şeyi değiştirmeyecek adamlar yüzlerce hesap alacak parayı kastılar zaten.

    Bir de bu dupe paralarını aklayan adamlar var. Trade post aracılığıyla hem suçsuz hem birlikte çalıştığı adamlardan yüzbinlerce goldluk materyal vs. Alımı yapıyorlar. Hem paranın bir kısmını aklıyorlar hem de takip edilememesi için masum oyuncuları kullanarak goldu yayıyorlar.

    Bu saatten sonra istediklerini yapsınlar bu oyun bitmiştir. Anlık oyuncu sayıları 900klardan 350klara kadar inmişti bugün anlık aktif oyuncu sayısı 180k ya kadar düşmüş.

    Alın teriyle farm yapan adamların emekleri heba oldu ve oyuna karşı olan sevgilerini yitirdiler. Çünkü craft odaklı bir oyunda emeğinin değerli olduğunu bilirsen oyunu oynama isteğini devam ettirebilirsin. Bu kadar abuselamadan sonra içimde bu oyuna dair zerre kadar oynama isteği kalmadı. Ben 500 saatte 3 tane 200 level crafting skill yaparken adamlar 3 günde çarı fullemiş anlaşılmasın diye 1 2 hafta sonra full 600 gs setleri çekmişler.

    Hatchet bugı, ölümsüzlük bugı, farm botları, lag sorunu, end game içerik olmaması, mob çeşitliliginin leş olması vs. Gibi sorunları göz ardı ettim ama bu olay artık yeter dedirtti. Yeni başlayacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum.

    Hatchet bugı oyunun çıktığı günlerde yoktu mesela ama bir sorunu düzeltirken 10 tane farklı bug ortaya çıkıyor. 2 kişi tüm elite yerleri hatchet ile rahatlıkla dönebiliyordu. Oyunun neresinden tutsan elde kalır.

    Html kodla başka oyuncuları oyundan attırabiliyordun mesela onu da fixlediler. Hack forumlarında insanlar new world buglarını bulmaya çalışıyor. 500 euroya yeni gold dupe taktikleri satanlar var. Gold dupe için binlerce kişilik discord sunucusu oluşturup yeni yöntemleri tartısan adamlar var. Cünkü biliyorlar ki bu oyunun kodları baştan aşağı bozuk ve bu dupe olayını düzeltseler bile başka bir şekilde yeni bir dupe yöntemi çıkacak.

    Son olarak ban bir çözüm değil. Oyunun tamamen sıfırlanması ya da o gold ve itemların silinmesi lazım. Bilmeyen arkadaşlar için bir not düşeyim dupe ile sadece gold kasılmıyor aynı zamanda değerli materyalleri binlerce olacak şekilde kopyalayabiliyorsun.
    Örnek video:https://vimeo.com/640887386
    Binlerce asmodeum runic leather, voidbent ingot kopyaladı bu adamlar :) ahh ahh nerden tutsan elde kalır.

    Maalesef oyunu sıfırlamak için geç kaldılar. Alın teriyle crafting skilleri 200 yapan veya legendary armor seti dizen insanlar var. Eğer oyun resetlenirse bir daha asla bu oyunu oynamazlar. Düşünsenize oyun sıfırlanıyor ve sunucular tekrar açılıyor iron veinlerin başında yüzlerce oyuncu olur yani alın terinle 4 haftada birkaç tane 200 crafting skill yaptıysan o saatten sonra 10 15 20 haftada anca yaparsın. Kısacası işkence gibi bir şey olur. Bunu öğrendikleri gün sıfırlama kararı alsalardı durum değişirdi tabi ancak çok geç kaldılar. Hile yazılımı kısmına gelince oyunun kodları baştan aşağı bozuk hocam yani herhangi bir 3. parti yazılıma gerek kalmadan bugları abuselamak yeterli oluyor. Bu dupe olayından silah buglarına kadar her şey 3. parti yazılımsız sadece oyun içi buglardan yararlanarak yapıldı.


    Bakın mesela size bir video daha atayım. 1 level adam 400k gold kopyalıyor :D

    redditsave.com_game_is_done-uajrhxaid0x71.mp4vimeo
    redditsave.com_game_is_done-uajrhxaid0x71.mp4
    https://vimeo.com/641211668

    Bu şekilde onlarca yüzlerce kişi dc sunucularında buluşup birbirlerine dupe öğretti ve bunu abuselayarak aralarında gold kopyalama işlemi yaptılar. Bu goldlar aynı zamanda her sunucudaki ekonomiyi baştan aşağı bozdu emek değersiz hale geldi. New world alfa aşamasında olan bir oyundur. Bu ve bundan sonraki süreçte kesinlikle bir düzelme olacağını düşünmüyorum dediğim gibi oyunun kaynak kodları baştan aşağı bozuk ve abuselanmaya müsait bundan dolayı bu olayların sonu gelmeyecek.

    Merhaba yıllarını oyun sektörü içinde geçirmiş bir veteran olarak "Umarım Türkçe dilde gelmez" diyen istemezükçü zihniyetleri kınıyorum.


    Bu bir mmorpg oyunu ve zibilyon tane server var. TR dil desteği gelsin ama siz Tr serverda oynamayın sorun çözülür bence.


    TR dil desteği gelmesin dediğiniz firma " AMAZON" ve bu firma TR pazarına güvenip steam aracılığı ile local price uygulamış bir dev. Amazon gibi bir firmanın TR dil desteği sunmasının dünya oyun sektöründe nasıl bir referans olduğu veya olacağı hakkında bir fikriniz varmı?


    İstediğiniz kadar toxic olmakla suçlayın ama local price uygulandığında türk oyuncuların nasıl tepkiler verebileceğinin en büyük kanıtlarından biri oldu new world. Rakamlar henüz açıklanmış değil tabi ama bazı tahminler var ve rus pazarından daha iyi tepkiler verdiğimiz söyleniyor. Bakın bunlar sektör için hep bir referans. Gelecek sağlam firmaların oyunları için bunlar hep referans. Bırak mmorpg oyunlarını herhangi bir single player oyunda " Türkçe yama " peşinde koşmayacaksınız demek bunlar ama sizler çıkıp çok rahat bir şekilde " bizim millet çok toxic türkçe dil desteği gelmesin " gibi saçma argümanlar sunabiliyorsunuz.


    Hayır efendim Türkçe dil desteği mutlaka gelmeli, her mmo ya gelmeli, her oyuna gelmeli. Türkçe dil desteği her oyun firmasının standart dilleri arasında yer almalı.


    Bu sebeple Kendi dilimizde oyun oynayabilmek için bu tip şeyleri destekleyin. Kendi vatandaşını toxic buluyorsanız sizi kimse zorla TR serverın da tutamaz.

  • Bakalım nasıl bir şey olacak. Takip
  • Zamanın yaklaşmasıyla videolar da ortaya çıkıyor. Bu oyun tutmayacak. Çok karanlık bir teması var. Kozmetik olarak çok gerçekçi olmuş oyuncular daha çok kozmetiğe önem verir. Silah parlatma üzerindeki armorun fiyakalı olması gibi. Fakat bu oyunun grafik yapısıyla ve temasına bakınca çok ilerisine gidemeyecek izlenimi veriyor.
  • Başlığı ve ilk mesajı güncelleyiverdim. Konu RPG bölümüne taşındı.
  • ben oynarım bunu çoğu mmo parıl parıl parlayan saçma sapan skiller yapıyor noldugunu anlayamıyorsun bile gördüğüm kadarıyla skiller görünür anlaşılır şekilde skill olarak silkroad çok güzeldir çok severim skillerini.
  • Şu an Lirik oynuyor;

    https://www.twitch.tv/lirik
  • twitchde 350k izleyici var şuan. Streamerlar oynuyor
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    sanırım streamerlar dışında Pre Order yapanlar da girebiliyor.

    EDIT: evet, pre order yapanlarda oynayabiliyor şuan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 25 Ağustos 2020; 21:7:37 >
  • Maç bi yandan bu yayın bi yandan .Grafikler net ve güzel.En azından çoğu mmolarda olan bulanıklık bu oyunda yok gibi.Yalnız oyun sanki kamera açısından mıdır nedir single RPG gibi duruyor.Grafiklerini beğendim zindan pvp vs de iyiyse alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Prometheus- -- 25 Ağustos 2020; 21:6:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaara34

    sanırım streamerlar dışında Pre Order yapanlar da girebiliyor.

    EDIT: evet, pre order yapanlarda oynayabiliyor şuan.
    Steamde 109 TL.

    Ne kadar sürecek beta dönemi? Çıkış 2021 de olacakmış
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    steamde şöyle yazıyor;


    This Preview event will begin August 25, 2020 at 9:00 AM PT (12:00 PM ET) and end September 4, 2020 at 11:59 PM PT (September 5, 2020 at 2:59 AM ET).
  • forumdan oynayan yok mu ya? Optimizasyon nasıl acaba?
  • New World Preview - News | New World
    https://www.newworld.com/en-us/news/articles/new-world-preview

    New World (Amazon Games MMORPG) [ANA KONU]

    Steam New World Preview community sayfası:
    https://steamcommunity.com/app/1205550/




  • Selamlar kapalı alfa başlamış şuradan key için kayıt olabilirsinizhttps://www.newworld.com/en-us/beta-sign-up

    ayrıca bazı yayıncıların yayınlarında 10-15 dk da bir çekiliş oluyor
  • Oyunu alıp almana arasında kaldım ya acaba ne sıklıkla acılacak fiyat artma durumuda söz konusu tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pre-order satın alıp direkt preview'a erişim sağlayabiliyorsunuz. Daha sonrasında isterseniz rahatlıkla refund edebiliyorsunuz bilginize.

    Edit: ben bugün aldım, download bitmek üzere yeni deneyeceğim, yayınlardan gördüğüm kadarıyla eğlenceli duruyor ve yeni bir şeyer denemek istiyorum zaten, sonrasında da refund atacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcyTea Lemon -- 26 Ağustos 2020; 16:29:36 >
  • https://www.twitch.tv/asmongold

    oyun güzel gibi ama yorumlar kötü redditte
  • var mı oyun ile ilgili yorum yapacak ?
  • İzlediğim kadarıyla oyun pek eğlenceli değil

    WoW'da çok bozdu fakat kur farkı olmasaydi en azından gametime alir oynardim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.