Şimdi Ara

Samsung Galaxy A51 tanıtıldı: 6.5 inç ekran, 4.000 mAh pil, Android 10, dört arka kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung bugün ilk yeni nesil Galaxy A serisi akıllı telefonlarından biri olan Galaxy A51'i tanıttı. Popüler Galaxy A50 modelinin devamı niteliğinde piyasaya sürülen cihaz gelişmiş özellikler ve iyi bir fiyat etiketi ile geliyor.



    Samsung Galaxy A51, Full HD+ çözünürlükte 6.5 inç AMOLED ekrana sahip. Ekranının üst kısmında ise Galaxy Note 10 gibi merkeze yerleştirilmiş bir delik bulunuyor.





    Samsung Galaxy A51 Teknik Özellikleri



    Gücünü Exynos 9611 yonga setinden alan telefonun 4 ve 6 GB RAM'li versiyonları var. Ayrıca 64 ve 128 GB depolama seçenekleri ile sunuluyor. Cihazın hafızasının micro SD kart aracılığıyla 512 GB'a kadar genişletilebildiğini de ekleyelim.



    Ayrıca Bkz.Yüzbinlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili BKM'den açıklama



    Samsung Galaxy A51, 15W hızlı şarjı destekleyen 4.000 mAh kapasiteli bir pil içeriyor. Kutudan Android 10 tabanlı Samsung One UI 2.0 arayüzü ile çıkan cihazda dörtlü arka kamera sistemi mevcut.





    Arka panelin sol üst köşesine yerleştirilmiş dikdörtgen şeklindeki kamera modülü 48 megapiksel ana sensör, 123 derecelik görüş açısına sahip 12 megapiksel ultra geniş açılı lens, 5 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörüne ev sahipliği yapıyor.



    Samsung Galaxy A51 Fiyatı ve Çıkış Tarihi



    Akıllı telefonun ön tarafında 32 megapiksel çözünürlükte bir selfie kamerasına yer verilmiş. NFC modülü hakkında bilgi yok ancak muhtemelen cihazda yer alıyor. Samsung Galaxy A51'de ayrıca ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı var.





    Akıllı telefon Siyah, Beyaz, Mavi ve Pembe renk seçenekleri ile sunulacak. 6 GB RAM + 128 GB depolama alanı ile donatılmış versiyonu için belirlenen fiyat 350 dolar. 27 Aralık'ta Vietnam'da satışa sunulacak cihazın diğer pazarlarda ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir bilgi yok.








  • Cop kameralari toplamislar bir anlam ifade edeceklerini sanmislar... Rezalet...

    Zaten islemcisinden belli ... Nedir bu vasat cihazlara bol kamera isi ?

    Apple gibi koysana her biri 4K 60 FPS ( 120 FPS icerde isleniyor gerci ) es zamanli kayit gibi imkanlari olsa . Yani tum kameralar ayni anda 4K 60 FPS li Iphone 11 lerde .

    Buna Samsung akli sira 4 kamera diye one filan gectigini mi saniyor ? Komik :) ...
  • Cop kameralari toplamislar bir anlam ifade edeceklerini sanmislar... Rezalet...

    Zaten islemcisinden belli ... Nedir bu vasat cihazlara bol kamera isi ?

    Apple gibi koysana her biri 4K 60 FPS ( 120 FPS icerde isleniyor gerci ) es zamanli kayit gibi imkanlari olsa . Yani tum kameralar ayni anda 4K 60 FPS li Iphone 11 lerde .

    Buna Samsung akli sira 4 kamera diye one filan gectigini mi saniyor ? Komik :) ...

  • L şeklinde sıralanmış kameralar. Harika düşünce.
  • ilk 50 tanesi hangi ara çıktı bunun ya?

    a51'miş piiiii

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Asıl senin bu yorumun komik. Orta segment cihazını ayfor 11 ile karşılaştırmak nedir? Ha bu fiyata 4k 60 fps ana kamerada olabilirdi. A50 den sonra a50 2019 versiyonu mu ne çıkmıştı buda 2020 versiyonu olmuş. Aynı işlemci daha çirkin kamera tasarımı ile öne çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper telefon süper fiyat. Bütçesi düşük olanların Çin hurdalarını bulaşmadan uzun zaman sorunsuz kullanabileceği güzel bir model.

  • HAYIR orta segmente 4 kameranin kalitesiz olusu ve 4 tane kalitesiz toplasan 1 tane Pixel kamerasi gibi kaliteli olmaz. Hani eskimis destegi sonlanmis Pixel 1 den bahsediyorum .


    Fiyat olarak zaten kazik olacaktir merak etme . Yani yurtdisinda :) . Turkiye de zaten vergiler dolayi fiyatini devlet premium cihaz segmentine cikartiyor o da ayri bir ciddiyet. Komik filan degil....
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Sanki telefonu test etmişsin gibi ne saçmalayıp duruyorsun?, nerden biliyorsun kameralarının kalitesini, nasıl çektiğini biraz sabır gösterip önce bi baksak olmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera bölmesi dışında tasarımını sevdim. Donanımsal oalrak tek eksisi benim için Exynos kullanıyor olması. 9610 ile 9611 arasında ahım şahım bir fark yok neredeyse aynı işlemciler ama neyse izim ülkede 2500 civarına düşünce güzel bir alternatif olur.

  • Sen satin al ve oyle savun o halde. Kendi mantiginla celisiyorsun.



    Benim mantigima gore ben sanirim celismiyorum kanimca ...


    Kamera teknik ozellikleri ortada ve nasil bir beklentin var merak ettim. EK olarak islemci pakedi de ortada .

    Hersey kabak gibi ortada ...


    Hicbirsey bilmese bile bu cihaz dedigim gibi ucuz bir cihaz. Ucuz cihazlarda bol kamera kaliteli olmaz....


    Sen simdi kameralarin hepsinde OIS var dersin :) ... Dusuk isik performansi, renk dogrulugu, kontrast, texture vs hepsini pesinen umut ediyorsun sans veriyorsun demek :) .


    Komiksin boceksavar :)
  • DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Ama islemci gpu vs pakedine bakiyoruz yani Exynos 9611 ile kamerasi 4K cozunurlukte 120 FPS kayit yapma ve oynatma destekliyormus .

    https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/exynos/products/mobileprocessor/exynos-9611/

    Yoksa kamerasi vasat diye mi yapamayacak ?




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı iyi oku kimseyi savunmadım fiyatına göre iyi telefon dedim. 350 dolarlık telefonu 700 dolarlık telefonla karşılaştırmadım. 10 yıldır samsung kullanıyorum piyasayı takip ediyorum hiçbir zaman samsung telefonlar kamera konusunda hayal kırıklığı yapmamıştır. Bunu yıllarca bütün editörlerde söyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oo dediklerin üst sekment telefonlarda var. ıphone 11 kaç para bu kaç para

  • Ben Samsung telefonlarini 10 yildan daha fazla kullanmaktayimdir. Hatta Symbian donemindeki cihazlarini da kullanmistim ve oncesinde akilsiz donemlerinde de Samsung telefonlarini kullandim hatta ilk Samsung cihazim hediye gelmisti yurtidisinda Turkiye de satisi da hic olmadi...

    Samsung kameralarini bilecek kadar deneyimleyen daha da otesinde baska markalari da es zamanli alan ve kullanan biri olarak sadece Samsung uzerinden senin gibi iiy kotu herhnagi birsey dahi yapmiyorum. Otesini yapiyorum ovunmek gibi olmasin.

    Yetmedi baskalarinin incelemelerini de kaynakli paylasiyorum...

    Yetmedi hatali da olsa hatalarin icinden dogru ifadeleri de vurgulatmasini bilirim malum farkli kaynaklar da her zaman isini duzgun vey aobjektif yapamayabilir...


    Yillar once gozu kapali aldiigm cihazlari bile ovmekteydim bir tur Samsung fanligi vardi bende sonra bunu astim :) ... Neyse onu ifade ediyorum ...


    Elbette kararlarimiz begenileriz bir butun uzerine kurulu uygunluk kampanya ozellikler ve en onemlisi emsalsiz ozellikler bilhassa donanimda ...

    Bazilari yadirgayabilir kismi elestirilerim bir veya birden fazla detayda olmakta ama genel ifademi bunlar belirlemez .


    Benim anlamadigim bol kamera icin sadece guclu islemciler tercin edilmesinin ideal olacagi yonundedir.

    Fiyatlandirma da zaten yine yuksek ...


    Editorler bunca yildir senin dediklerin aksine soyler :)


    Inanmazsan paylasimlarimdaki kaynaklara bakabilirsin ...


    Birseyi kiyaslayabilmek icin farkli marka cihazlara da sahip olmak gerekir ozellikle ayni anda :) . Samsung son yillarda esasli bir yeniligi olmamistir :) ...


    Eskimis seyleri toplamis cop misali ... Stoklari eritme derdindeler boceksavar :) ...




  • Günahı yoksa bende Huawei Mate X ile karşılaştırıp çöp demek istiyorum. Katlanamayan telefon mu olur, bunu katlasak ekranı kırılır kesin.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bol kamera ama ici kalitesi bos susma payi da Iphone 11 den ucuz olmasi mi ?


    Iphone 11 Pro ve 11 Pro Max alacagina giderler Iphone 11 alirlar en uyguna hem de guncelleme destegi performansi ile Iphone 11 Pro Max ile ayni islemci GPU ve AI donanimina sahipken. Guncellemesi muamma Samsung cihazlarinda bilhassa boyle orta seviye cihazlarin aylik guncellemeleri dahi alamayacak olmasi yani basit bir Google Guvenlik Guncellemeleri de alamayacak olmasi guncel isletim sistemli olamayacak kisa surede malum Android 11 cikisi Agustos 2020 ortasi olacakken kim gider Galaxy A51 alir :) .


    Yillara vurunca aslinda A51 cok pahaliya geliyor Iphone 11 cok ucuza geliyor :)
  • snowtger kullanıcısına yanıt
    Disa dogru katlanmasini anlamiyorum korunmasiz oluyor malum ekrani cam degil yirtilabilir plastikten legen ekranli :) ....

    Motorola katlanmayan ama katlaniyor gibi gorunen telefonu cikartmistir o daha idealdir gerci ilk safha Amerikan operatorlerinde satilacak sonra dunyaya .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Disa dogru katlanmasini anlamiyorum korunmasiz oluyor malum ekrani cam degil yirtilabilir plastikten legen ekranli :) ....

    Motorola katlanmayan ama katlaniyor gibi gorunen telefonu cikartmistir o daha idealdir gerci ilk safha Amerikan operatorlerinde satilacak sonra dunyaya .
    Katılıyorum. Huawei Mate X katlandığında çok hoş bir telefon oluyor ama çok korunmasız. Samsung Galaxy Fold içe katlanıyor ama katlandığında çok tipsiz görünüyor.
    Motorola Razr şu an en alınabilir katlanabilir telefon gibi geliyor yabancı yurtdaşlar için. Bizim için de 5 sene sonra felan alınabilir seviyede olur.
  • Burada en önemli nokta atlanıyor.
    Google tüm Android cihaz üreticilerini sıkıştırmakta ne kadar haklıymış. Eğer Google'a kalmasa
    ("31 Ocak'dan itibaren eski sürüme sahip bir Android cihaz tanıtılması durumunda bahsi geçen üreticinin lisansı elinden alınacaktır." ihtarı) Samsung bütün A ve M serisi cihazlarını yılın bu zamanlarında Android 9.0 Pie ile çıkarırdı. Bu sayede cihazın hakkı olan 2 major güncelleme sözü de yere düşerdi ve bir güncelleme ile kaderine terk edilirdi. En azından Android 12'yi görebilecek bu cihazlar.
    Ayrıca Samsung'un bu duruma ne kadar hazırlıksız yakalandığı serinin sadece 2 cihazını tanıtmasıyla ve Android 10 ile sunması ile görünüyor.
  • DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    350 dolar euro dan çıkarsa 2500 den gelmesi veya o fiyata düşmesi aylar alır. 2500 düşse bile mi 9t gibi bir cihaz varken a51 almak mantıksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.