Şimdi Ara

İşe Yaramaz Oyuncu Donanımları (10 yıllık tecrübe içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullandığım ürünler logitech markasına ait. Ancak razer, stellseries, corsair gibi markalarda da sorunun yaşandığını hem aynı switch lerin kullanılmasından hem de kullanıcı yorumlarından biliyorum. Ben de uzun zamandır bilgisayarımda kullandığım çevre birimlerinde genelde logitech markasını kullanıyordum. Tasarım ve işlevsellik olarak ürünlerini beğenmem sebebiyle tercih sebebim oldu. Ancak son zamanlardaki ürünlerinin dayanıklılığının düşük olması sebebiyle güvenimi tamamen kaybetti. Özellikle 3 yıl önce aldığım klavyenin birden fazla tuşunda aynı anda çift basma sorunu ortaya çıkması benim için bardağı taşıran son damla oldu ve bu konuyu açmaya karar verdim.

    Bugüne kadar aldığım logitech klavye-fare ürünlerinin hepsi, hem de HEPSİ 2-3 yıl içinde bozuldu. Bunların bir kısmı garantiden değiştirildi. Garanti konusunda haklarını yemeyelim olması gereken hizmeti veriyorlar.(Artık uluslararası destek de vermiyorlar. Aldığınız yerle görüşünün diyorlar) Ancak ürünler hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İnternet kafelerde, iş yerlerinde günün 10-15 saati kullanılan ucuz ürünlerde yıllarca böyle sorunlar çıkmazken kendilerinden 10 kat yüksek fiyata satılan başta logitech olmak üzere razer, steelseries, corsair gibi ürünler onun onda biri kadar dayanıklılık gösteremiyor. Bugüne kadar A4 tech fare için çift tıklıyor diyen birini görmedim.

    Bu sorunu yaşayan sadece ben değilim. Yerli - yabancı forumlarda, youtube da bu sorunları yaşayan çok sayıda kişi görebilirsiniz. Sadece bu forumdan yakın zamanda açılmış birkaç örnek koyuyorum. Ancak "logitech çift tıklama", "çift basma", "double click", "keyboard double tapping" gibi aramalar yaptığınızda hem logitech hem diğer markalar için sayısız sonuca ulaşabilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/double-click-cift-tiklama-sorunu-olmayan-mouse--140973162#140973162

    https://forum.donanimhaber.com/oyuncu-fareleri-karsitlari-birligi-protesto--140312896

    https://forum.donanimhaber.com/logitech-g910-cift-basma-problemi--133008943

    Bunların tek bir açıklaması var o da planlı eskitme. 4 haneli fiyata bir fare alıyorsunuz. Şanslıysanız 3 yıl ömrü var. Sonra çöp. Anlamı şu: Ürünü aslında satın almıyor aylık yaklaşık 20-30 liraya kiralıyorsunuz.(Satın alma fiyatınızı kullandığınız ay sayısına bölünce çıkan sonuç) Ürün özelliklerinde 50 60 milyon tıklama ömrü diye uydurma sayılar var ancak günde 1000 kere bassan 50 bin gün dayanması gerekirken bir iki yıl içimde bozuluyorlar.

    Bunlar da şimdiye kadar kullandığım logitech ürünleri ve başlarına gelenler.

    G15 V1 klavye: Bazı tuşlar bozuldu. Garantiden V2 ile değişti. Elden çıkarıp yerine G510 aldım.
    G510 Klavye: Garanti süresi dolduktan sonra yine bazı tuşlar basmamaya başladı.
    G500 Fare: Garanti dolduktan sonra switch ler de çift tıklama sorunu ortaya çıktı.
    G502 Fare: Bir süre kullandıktan sonra elimde fazlalık olduğu için kuzenime verdim. Bir süre sonra onda da yine tuşlarda sorun çıkmış.
    Anyware mx fare: Sol tuşta çift tıklama, sağ tuşta hiç basmama sorunu ortaya çıktı ve garantiden değişti. Yerine verilende de aynı sorun yaşandı. Switch leri kendim değiştirdim.
    G900 Fare: 2 yıl dolmadan kablolu bağlantı çalışmamaya başladı, garantiden yenisi geldi. Yenisi gelene kadar G903 almıştım. Garantiden gelen G900 boşa çıktı ve elden çıkardım.
    G903 Fare: 1 yılı doldurdu. Şimdilik sorun yok ancak bunun da 2 yıl içinde bozulacağına eminim. (Ekleme: konuyu açtıktan birkaç ay sonra bu da gitti.)
    G810 Klavye: 3 yıl sonra çok sayıda tuşta çift hatta üç kez basma sorunu ortaya çıktı. Sorunlu tuşlar sürekli değişiyor. Bu klavyenin switchlerinin 70 milyon tıklama ömrüne sahip olduğu iddia ediliyor ancak en sık kullanılan tuşlarda bile bunun onda biri kadar basılmış olması mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 9 Mart 2020; 18:17:51 >







  • Ayrıca sormak istediğim bir konu var. Bu tip kronik sorunlarda garanti süresinin kullanım ömrü kadar uzatılması yönünde bir uygulama var mı? Tüketici haklarından bir sonuç alınabilir mi? Bildiğim kadarıyla otomobillerde böyle bir uygulama mevcuttu.
  • Bende logitech g300s almıştım çift tıklama sorunu var, 5 ay sonra çift tıklama sorunu oldu diyorum. Senin kullanma şeklinle alakalıdır Logitech'de olmaz diyorlar. Bu fanboylar insanı çileden çıkaracaklar. Klavyesi 3 yaşını geçti(g105) benim bazı tuşlara basmak için o kadar çok güç harcamak gerekiyor ki bir kaç saatlik kullanımdan sonra parmaklarım ağrımaya başlıyor. Daha da bir ürününü almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkhes -- 12 Aralık 2019; 16:15:3 >
  • Hocam bana hiçbir mouse dayanmıyor, logitech ten önce a4 tech x7 mouse kullanırdım o da dayanmazdı, logitechte dayanmıyor. Logitechin tek farkı biraz daha uzun dayanması, sonuç çift tıklama, tekerleğin sapıtması. Hani öyle deli gibi oyun oynayan biride değilim. Bozduğum logitech klavyem olmadı hiç, zaten çok kullanmadan eşe dosta verdim genelde. Şu an kullandığım g700s in defalarca switchlerini değiştirdim. Amma velakin 10 seneden fazla bir süredir kullandığım x540 hoparlörler hala taş gibi. Bunu istisna sayarsak, evet logitech verilen fiyata göre dayanıklılık konusunda zayıf kalıyor.
  • çevre birimi üreticileri paray doymadı tabi çoğu ürünlerin kullanım zamanını azaltıyor bilerek fakat genelde ufak bi tamir ile çift tıklama sorunu çözülebiliyor zaten 2 sene içinde olursa garantiden değişirsiniz elimizden bişey gelmiyo firmalara karşı siz bile 10 a yakın hala aynı firmadan ürün almaya devam etmişsiniz
    elimde steelseries 310 ve g403 var şimdiye kadar bir problem yaratmadılar şükür ki yoksa yenisini alamam :D klavyem de logitech k330 sanırım 5 yıldır kullanıyorum uyduruk bi ofis klavyesi biraz da şans işi sanırım ,logitech in yeni switchlerinde sıkıntı var ya da bilerek böyle üretiyorlar
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    Logitech kullanmakta biraz mecbur kaldım. Diğer markaların özellikle önceki yıllarda logitech e göre Türkiye'deki faaliyetleri daha kısıtlıydı. Bazıları hiç gelmiyor. Çoğunda da Türkçe klavye yoktu. Eli yüzü düzgün bir klavye alayım dediğinde alternatif yoktu pek. Bir de diğer çevre birimleri de aynı marka olduğunda uyumlu çalışıyor. Ayrı ayrı yazılım ile falan uğraşmaya gerek kalmıyor. Ürünleri de beğeniyordum ama bu son aldığım klavyenin de bozulması yetti artık dedirtti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 15 Aralık 2019; 21:9:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    haklısınız ama şu an steelseriesin de tr klavyeleri geliyor ve steelseries hep bana daha hoş geldi fakat logitech in kablosuz mouse larda güzel ar ge çalışması var ve kablosuzda çok yol aldılar sadece bu tutumlarını seviyorum cidden yenilik getiriyorlar.
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    Logitech in programıda güzel, uygulamalara özel g700s in butonlarına görev atıyorum. Elimi mouse dan çekmeden birçok işi yapabiliyorum. Hatta önümüzdeki 10 yıl için (ömrüm olursa) mouse ihtiyacımı karşılamak için yedekde bir g700s ve g602 tutuyorum . Yedek switchlerimde var, çift tıkladıkca değiştiriyorum.
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Switchlerini değiştirirken hangisini kullanıyorsunuz? Omron'un bazı switch leri 10 milyon bazılarında 50 milyon. Bir de Kailh buldum. Oldukça iyi görünüyor.

    Omronhttps://www.aliexpress.com/item/32836002676.html

    Kailhhttps://www.aliexpress.com/item/32960677618.html

    Ayrıca swtich değiştirmek fare için çözüm olabilir ama klavyede hangi birini değiştireyim. Zaten anlamadığım bir şekilde birden fazla tuşta birden ortaya çıktı ve sürekli farklı tuşlar yapıyor. Sorun elektronikte ve switchi değiştirsem bile düzelmeyecek gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Aralık 2019; 2:7:1 >




  • Bir de şunu deseler bir şey demeyeceğim. Şu anki teknoloji ile üretilen bütün switchler böyle bunlar da zaman içinde ancak bu kadar dayanabiliyor.

    O zaman internet kafelerde o kadar hor kullanıldığı halde bu niye bozulmuyor. Fiyatı da 25 lira. Neredeyse tamamen ölümsüz.

    İşe Yaramaz Oyuncu Donanımları (10 yıllık tecrübe içerir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Aralık 2019; 2:15:22 >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam omron kullanıyorum. 50m, 20m, 10m (milyon tıklama) üçünüde denedim. Aşağı yukarı üçüde aynı zamanlarda bozuldu (1 yıl kadar dayandı). Muhtemelen aynı switche 10, 20, 50 yazıp (gerçi 50 olanın sesi ve hissi farklı) salıyorlar piyasaya. Kailh hiç kullanmadım yorum yapamam diyecektimki aklıma geldi . Bir ara çift tıklama için servise gönderdiğim g700e kailh switch takmışlardı, yanlış hatırlamıyorsam anca 6 ay dayanmıştı.

    Logitechin chery mx serisine para vermiyim kendi switchimi yapayım mantığıyla yaptığı g rumor mu neydi, sorunlu bildiğim kadarıyla, hiç kullanmadım ama çok şikayet var. Milleti deneme tahtası yaptılar, herkes bildiği işi yapsa böyle olmaz. Kendini ispat etmiş (edecek) bir marka daha çıkıncaya kadar cherry mx ten şaşmamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bunlarıda bozuyorum . Elim küçük ve bileğimi masaya yapıştırarak kullanıyorum. Bu yüzden parmaklarım geride kalıyor ve çok geriden tıklıyorum. Muhtemelen bu yüzden bozuluyor kullandığım mouse lar. Aklıma başka bir neden gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki siz biraz hunharca kullandınız belki de şansınıza denk geldi.

    Ben şimdiye dek;

    Bir logitech g105, bir g502, bir g903, bir g29, bir extreme 3d joystick, iki g710+ ve bir f310 kullandım. Başka kullandığım logitech ürünü vardı ise de hatırlamıyorum.

    G105 hala sağlam (6 yıllık). G502 geçen sene sattım ve hala sağlamdı (4 yıllık), g903 şu an kullanıyorum bir sorunu yok, g29 da taş gibi bir set, extreme 3d joystick hala çalışıyor (4 yıllık), f310 da hala sorunsuz.

    G710+ ilk defa 2013'te aldım, iki seneyi doldurmak üzereyken bir usb çoğaltıcıya yanlış güç adaptörü bağlayınca yandı. Garanti kapsamında logitech ürünü değiştirdi. Değişim için gelen g710+'ı da 3-4 senedir kullanıyorum. Geçen sene üstüne bir şeyler döktüm ve iyice temizlemeyi unuttum; sabah baktığımda tuşların yarısı ve bazı ledler çalışmıyordu. Söküp iyice temizledim ve kendi elektronik becerilerimle mahvolmuş devre kartını ölümden döndürdüm. En son olarak da trace'i kırılmış sağ Windows düğmesinin switch'ini diğer Windows düğmesine bağlayarak tamamen çalışır hale getirdim. Şu an sadece space tuşunun ledi yanmıyor o da çok mesele değil.

    Logitech giriş seviyesi ürünleri genelde kalitesiz oluyor ve fazla dayanmıyor ama benim kullandığım ve nispeten orta üst seviye olan ürünler daha beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 16 Aralık 2019; 4:3:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzunca bir süre g430 kulaklığını kullandım çokta memnun kaldım 6-7 senelik kullanımdan sonra mikrofon açıp kapatma düğmesi arızalandı, bu kadar uzun süre kullandım memnun kaldım bu kadar süre sonra 1 düğmenin bozulması benim için gayet normal, kulaklık hala çalışıyor ses kalitesi, özellikle surround kalitesi hala üst düzey. G502 proteus core faresini kullanıyorum ilk çıktığında almıştım ne kadar süre geçmiş üzerinden siz hesap edin, hala memnuniyet ile kullanıyorum eğer başına bir şey gelirse yine gider aynı fareyi alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde unutmadan yazayım. Son 1 aydır g700s yine çift tıklama yapmaya başlamıştı. Switch değiştirmeden önce denemek için mouse u buzdolabı poşetine koyup 15 20 dk lığına buzluğa koydum. Yalnız çıkardığımda mouse terleme yapıp nemlendi. Ama ertesi gün çift tıklama sorunu hallolmuştu. 10 gündür normal çalışıyor. Nemlenmeden dolayı oksitlenme yapmazsa geçici bir çözüm olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    quote:

    Belki siz biraz hunharca kullandınız belki de şansınıza denk geldi
    .

    Normal tıklıyorum işte. Üzerinde tepinecek halim yok. Hatta oyun bile fazla oynamıyorum. Kod yazma, internette dolaşma vs şeklinde uzun süreler kullanıyorum orası ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Ben g502 aldıktan sonra 3 arkadaşıma daha aldırdım, biri 3 senedir, biri 2 senedir, biri de 1 senedir kullanıyor gayet memnunlar herhangi bir sıkıntı yaşamadılar. Ben kullandığım süre boyunca da g502'yi düzenli olarak söküp temizledim ve sliding pad'lerini değiştirdim, yeniledim. Ona rağmen bana mısın demedi. Benden alan kişinin de hala sorunsuz kullandığına eminim.

    Her ürün bozulabilir ben size üzerinde tepindiniz demedim ama sert kullanmış da olabilirsiniz şanssız da olabilirsiniz bu konuda yapacak bir şey yok önemli olan satış sonrası destek, bunu sağlayabiliyorlarsa ne güzel.

    Bu arada o internet kafedeki "neden bir şey olmuyor" dediğiniz fareleri sürekli değiştirir veya tamir ederler haberiniz olsun :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar odasında tek ve en dayanıklı fare A4 Tech G3 200N oldu. Diğer marka kablolu/kablosuz farelerin hiç biri 6 ayı tamamlayamadı. İçlerinde çift basma sıkıntısıyla meşhur logitechler de var.

    Şimdi bu A4leri kullanıyorum. Neredeyse 1 sene oldu hiç bozulan yok.
  • G700s var 4-5 yıl oldu sanırım alalı. Macro tuşu basmıyordu açtık temizledim çalışıyor. G930 kulaklık almıştım. Senelerdir kullanmıyorum. Geçen taktım çalıştı ama kulaklık süngerinin derileri dökülüyor. Bunun birde bluetooth alıcısı var. Üstüne basmıştım düzelttim hala çalışıyor. F710 var mesela iki tane. Birinin r1 tuşu zor basıyor. Diğerinin sol analığu sağ alta tepki vermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıldır steelseries rival mouse kullanıyorum [140tl'ye falan almıştım] banamısın demiyor sadece biraz soyuldu yan tarafları.
    2yıldırda IşıkLı mekanimsi piranha klavye kullanıyorum 25-30tl'ye bimden aldım şuana kadar bir sorunu yok tahminen 2yıl daha gider.

    Ben logitech'i iyi bilirdim aslında çok memnun kullananlar ama anladığım kadarıyla siz logitech'in en pahalı ürünlerini kullanıyorsunuz onlar biraz narin ve siz conquistador gibi hor kullanıyorsunuz.

    Nasıl kullanıyorsunuz bilemem ama porsche'niz varsa ona toyota gibi davranmamak gerekir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 16 Aralık 2019; 10:28:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.