Şimdi Ara

Herkes Al-Satçı Olmuş!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha birkaç gün önce arkadaşım arabasını ilana koydu. Bikaç gün içinde biçok kişi aradı ama en son aynı şehirden biriyle anlaştı. Adliyede memurmuş arkadaş. Bizim bulunduğumuz yerdeki adliyede işi varmış gelmişken arabayı gördü. Aile babasıyım 1.2 Clio’m vardı artık yeterli gelmiyordu motoru da cansız geliyordu diyerek sağına soluna her şeyine kusur bula bula arkadaşa zor bela pazarlık yaparak en sonunda 72.500₺ ye anlaşarak aldığı 2015 model 1.6 Megane Touch Plus aracı bugün 77.900₺’den sahibinden hatasız sevilerek binilmiştir sürekli kullandığımdan km artmaktadırdiye ilana koymuş.

    2.el piyasasının neden yüksek olduğunun sebebini uzakta aramayın. Karşı komşunuz, altınızdaki bakkal, okulunuzdaki öğretmen, yan marketin reyon görevlisi, adliyedeki memur, emekli polis, emekli öğretmen teyze, pazarda yeşillik satan amca, yan okulun müdürü, falancanın kardeşi, orda bi köy var uzaktaki köyün imamı....

    Kısacası arkadaşlar bu devirde herkes al-satçı olmuş. Ve piyasa bu fırsatçı kan emiciler yüzünden böyle. Aracınızı satmak istediğiniz anda başlıyor piyasanın İĞRENÇLİĞİNİ fark etmeniz. Tavsiyem aracınıza bir fiyat belirlediğinizde kafanızda maksimum bir pazarlık payı belirleyip öyle satmanız. Kimsenin uyduruk bahaneleriyle aracınızın değerini kırıp kendini acındırıp ailemle bineceğim mavralarına inanmayıp ederinde satın. Sonra ilanda 5.000₺ konmuş satılmaya çalışılan haliyle karşılaşırsınız.

    Serbest piyasa isteyen istediğini istediği fiyata alır istediği fiyata satar diyebilirsiniz ama böyle çakallık ve hile hurdayla alacaksa eğer o aradaki haksız vergisiz gelirin hesabını verecek.

    Devlet bu al-satçılara bir an önce bir çare bulmalı. İlla ki bir formül bulunur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Devlet al-satçıya da, galericiye de, komşuya da çare bulamaz. Yıllık 2.000.000 ikinci el, 500 bine yakın sıfır aracın satıldığı gayet derinlikli bir piyasamız var. Ben, efendim o 100 yazmış, bu onu görmüş 105 yazmış argümanına da katılmıyorum.

    Şu andaki abuk durum firmaların faiz düşüşüne hazırlıksız yakalanıp otomobil arzını sağlayamamalarından kaynaklanıyor. Sıfırlar olmayınca ikinci el de dolayısıyla artıyor. Bu komşunuzun al-satçı olmasından kaynaklanmıyor, bu durum sebebiyle komşunuz al-satçı oluyor.

    Ertelenmiş talebin, hurda indirimi ile birleşip arzı bitirmesi ile ender görülen bir durumdayız. Bayilerin seneye daha fazla araç talep etmesi ve talebin dengelenmesi ile bir kaç ay içerisinde piyasa kendi dengesini kuracaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 10 Aralık 2019; 23:44:28 >
  • bir malın sahibinin onu satma fikri neden sizi çıldırtıyor.
    ben bir laptop aldım kullanışlı bulmadım. %10 yüksek bir fiyata sattım.
    buna da mı bir sınırlama getirelim.

    şu piyasa kanunlarına ülkece alışamadık. isteyen istediği malı istediği fiyata alır.
    isteyen istediği malı istediği fiyata satar.
    rekabet kurulu var kanunlar var.

    sonuçta kişilerin vergisiz alış satış limit var.
    geçen hafta dolar bugune göre %3 arttı. bu adam tl ile almayacağı için yeni aracını tabiki fiyatını güncelleyecek.

    2. el araçları pahalı. bunun sebebi al satcılar degiil

    KUR VE VERGİLER.
  • Daha almadan satmayı düşünen milletiz.
  • Ee yeni alacak olan ruhsata bakmayacak mı ooo bayağı binmişsin hem de severek Ha ne ara sevdin derler adama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.