Şimdi Ara

Hangi aynasız daha iyi bir seçenek olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Kısa süre içinde kompakt yapıda genelde portre tarzında ya da ev içinde pozlamalarda kullanmak üzere bir makina almayı istiyorum. Sıfıra para vermek yerine ikinci ele yönelesim var ama neredeyse herkes iddaalı makineleri sıfır fiyatına satıyor.

    Dolayısı ile kafam biraz karıştı.

    Lensi değişebilen, vizörü bulunan ve DSLR'lara göre daha ufak boyutlarda almak istiyorum. 2010-2017 yılları arası Canon Eos 500D kullandım ve seyahatlerde bile birkaç lens ve çanta ile taşıması zahmetli geliyordu. 20K shutter da ucuz bir fiyata sattım forum üzerinden bir arkadaşa. O sıralar A6000 ler revaçtaydı ama hayyam pasajında gözüme kesitremedim bir türlü almadım. Şimdi hem sıfır hem ikinci el fiyatları almış başını gitmiş. Sonrasında da 550D yi sattığıma baya pişman olmuştum. Malum cep telefonu ile turistik gezilerde çekilen fotoğraflarda derinlik hissi olmadığı gibi loş ışıklarda çamur görüntüler elde ediyor insan.

    Kafamı kurcalayan Sony A6000, Fuji X-E2(s) ve X100T modelleri. X100T aslında sabit lensli ama çok hoş tasarımı. Fiyat olarak daha uygun. Diğer iki model ise benzer özelliklerde. ama ikinci elde bile çok pahalı. Açıkçası 2K ikinci elde verene kadar 3K taksitli sıfır alma taraftarıyım. Bütçe olmadığından da değil ama eskisi kadar çok gezmesemde dikkatli kullanarak uzun süre idare edecek pozlarda ayrıntıları ile amatör birini tatmin edecek bir cihaza ihtiyacım var.

    Birde diğer tarafta nedense bedavaya Samsung NX300, NX3000 serileri var lens ile beraber bile 1K nın altında fiyatları. Bunlardan birini alsam ne kaybederim bir tek vizör olmaması mı acaba?
    Vizör neden önemli, ben ekranı sadece poz değerlerini görmek için kullanmaya alışık olduğum için önemsiyorum. Yoksa ekrana bakarak çekim yapmak o hissi yaşatmıyor bana.

    Ama yinede F/P oranı tutarsa neden bu NX serileri bu kadar ucuz kafama yatarsa belki de en iyisi Samsung NX serisidir.

    Ara ara bazı konularda yorumlarımla sorularım oluyor ama iş ciddiye binerken konu açmam gerekir artık diye düşündüm. Üstadların değerli yorumlarını okumak isterim.







  • Hocam Nx serisi bittiği için ucuz yoksa bu kadar ucuza olmazdı. Bir de kronik sıkıntıları var. Nx300 mode tekeri sıfır üründe bile sıkıntılı(aparture modunda deklanşöre basacağınız anda birden Manuel mode'a ya da farklı bir mode a geçiyor kendi kendine), Nx mini de 9-27mm lensin ömrü 2 seneden az. Bunlar benim yaşadıklarım, forumda samsung nx konusuna da bakarsınız sorunları görürsünüz. Lenslerini sıfır bulmak imkansız aynı şekilde body de. Ama f/p olayında tartışmasız en önde gelir. Ben alır mıydım? Kesinlikle almazdım, onun yerine daha mantıklı markalara yönelirdim. Fujifilm veya Olympus olabilirdi. Compact makine de almazdım, niyetim makineye full müdahale etmekse eğer compact makineler yetersiz kalır. Kendim fujifilm xt1 kullanıyorum fakat olympus makinelere ayrı bir sempatim var. Sony de de A6000 tercih edilebilir. Daha bilgili abilerimiz tavsiye konusunda yardımcı olacaktır. Bol şans.
  • Olympus ve Panasonic makinelerin sensörü APSC den biraz daha küçük olduğu için lensleri de küçük oluyor, isterseniz olympus makinelere bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iwd35

    Hocam Nx serisi bittiği için ucuz yoksa bu kadar ucuza olmazdı. Bir de kronik sıkıntıları var. Nx300 mode tekeri sıfır üründe bile sıkıntılı(aparture modunda deklanşöre basacağınız anda birden Manuel mode'a ya da farklı bir mode a geçiyor kendi kendine), Nx mini de 9-27mm lensin ömrü 2 seneden az. Bunlar benim yaşadıklarım, forumda samsung nx konusuna da bakarsınız sorunları görürsünüz. Lenslerini sıfır bulmak imkansız aynı şekilde body de. Ama f/p olayında tartışmasız en önde gelir. Ben alır mıydım? Kesinlikle almazdım, onun yerine daha mantıklı markalara yönelirdim. Fujifilm veya Olympus olabilirdi. Compact makine de almazdım, niyetim makineye full müdahale etmekse eğer compact makineler yetersiz kalır. Kendim fujifilm xt1 kullanıyorum fakat olympus makinelere ayrı bir sempatim var. Sony de de A6000 tercih edilebilir. Daha bilgili abilerimiz tavsiye konusunda yardımcı olacaktır. Bol şans.
    Zamanında bunları Samsung NX başlığında söyledin mi adamı "Marka düşmanı" ilan ediyorlardı ! Hey gidi FORUM hey !.. Acaba O insanlar bugün satın aldıkları MAL yüzünden ellerindeki MAL'ın eleştirisini yapmayıp sırf övdükleri ve övülmesini istedikleri istedikleri günler hakkında ne düşünüyorlardır ? Yıllardır fotoğraf makinası ve ekipmanları inceleyen yabancı sitelerden kaynak paylaşıyorsunuz size hakaretler ediyorlardı !.. Bizde ne çok olmuş hep kraldan çok kralcı.




  • Hafta sonu Hayyam pasajı ve Sirkecide bilimum mağazaları gezdim. Fuji serisi ikinci elde yada sıfır olarak pek bir yerde yok. Sony a6000 cihazlarda 20K shutter dedikler sıfırına yakın rakamlarla satmaya çalışıyorlar, pazarlığa yanaşmıyorlar. 3200 e garantili taksitli alabilecekken 2500 nakit verip 3 ay garanti almak mantıklı gelmiyor. Sadece body sıfır alırım lens 2. elde alınır işte o zaman para cepte kalır dedim ama sadece body de 3000 den aşağı yok. Dolayısı le TR garantili 3200-3300 e 16-50 kit lens ile almak ilk seçenek gibi.

    Bir umut Fuji X serisi bulurum incelerim diye Karaköy'de sahilde bulunan Fuji workshop mağazaya gittim. orada en uygun olarak sadece XE-3 vardı body 3000 lens 15-45 ile birlikte 3600 kampanya fiyatı dediler. Buda 6 taksit kredi kartına. ucuz olma sebebi teşhir ürün outlet ama 3 yıl garantili satıyor. Yalnız ellerinde son outlet olduğunu belirterek sanki almak zorundaymışsınız dünyanın en iyi fırsatıymış gibi bir his yaratıyor satıcı.

    Samsung NX serisi için dürüst yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

    Peki Sony a6000 serisi ve Fuji X-E3 serisi ile ilgili negatif kullanmayanların pek bilemeyeceği neler olabilir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nohackmove

    Hafta sonu Hayyam pasajı ve Sirkecide bilimum mağazaları gezdim. Fuji serisi ikinci elde yada sıfır olarak pek bir yerde yok. Sony a6000 cihazlarda 20K shutter dedikler sıfırına yakın rakamlarla satmaya çalışıyorlar, pazarlığa yanaşmıyorlar. 3200 e garantili taksitli alabilecekken 2500 nakit verip 3 ay garanti almak mantıklı gelmiyor. Sadece body sıfır alırım lens 2. elde alınır işte o zaman para cepte kalır dedim ama sadece body de 3000 den aşağı yok. Dolayısı le TR garantili 3200-3300 e 16-50 kit lens ile almak ilk seçenek gibi.

    Bir umut Fuji X serisi bulurum incelerim diye Karaköy'de sahilde bulunan Fuji workshop mağazaya gittim. orada en uygun olarak sadece XE-3 vardı body 3000 lens 15-45 ile birlikte 3600 kampanya fiyatı dediler. Buda 6 taksit kredi kartına. ucuz olma sebebi teşhir ürün outlet ama 3 yıl garantili satıyor. Yalnız ellerinde son outlet olduğunu belirterek sanki almak zorundaymışsınız dünyanın en iyi fırsatıymış gibi bir his yaratıyor satıcı.

    Samsung NX serisi için dürüst yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

    Peki Sony a6000 serisi ve Fuji X-E3 serisi ile ilgili negatif kullanmayanların pek bilemeyeceği neler olabilir?
    Hiçbir makina birbirinden öyle "Off bunu kaçırma" denecek kadar farklı üstün değil, şu son 2 yıl içinde çıkmış olanlar.

    Bakın mesela :https://www.flickr.com/photos/cokbilmis/

    Hangi makina bundan çok daha üstün ne veriyomuş ? Fark sadece ebat, hacim, fiyatı vs. detaylar. Bugün misal Nikon D3500 + şunun gibi bir tak-gez lens alın en uygun fiyatlı en çok foto üretebileceğiniz bir ekipmanınız olur. Fujifilm'in X-A7'si de süper aslında. Bizim foto üretmekten çok ürünün detayındaki garip özellikleri ile "daha iyisini" alayım hastalığımız var tabi. Ben de mesela o da şu da bu da olsun diye Olympus'un su-toz yalıtımlı ve donmaya karşı korumalı gövdesini aldım. Birkaç ay sonra gördüm ki bunların bana zerre faydası yok, sattım !.. Üretmene katkı vermeyecek şeye para vermemek lazım. Bu sebeple 1 şarj ile 1.500 foto çekebilen ve 18-105, 18-140 gibi bir tak-gez lens ile bence müthiş işler çıkartılır. Bunun benzeri bir kit olarak başka markanın modellerine bakılabilir.

    Şu başlığa da bakmanızı öneririm ki hani ben ne diyorum , ne yapmış insanlar kendiniz görün -https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-90 , iyi günler...




  • Bence Fuji X100T'yi ciddi ciddi düşünebilirsiniz.

    Yakın zamanda çok sevdiğim Nikon P300 artık bozulunca objektifli makina almak istedim. Sensör kalitesi ve renk derinliği için X-T20 tercih ettim. X100T'de aynı sensör var objektif olanakları kısıtlı ama Fuji'nin kendi dönüştürücüleri var. Eğer vizör kullanmayı seviyorsanız (ki portre çekmek konusunda bunu gayet iyi anladığımı sanıyorum) bunun avantajı vizörün direkt gerçek görüntüyü vermesi. Hareketli durumlarda, doğal portrelerde en iyi sekansı yakalamak mümkün olabilir. İstenirse dijital görüntü de verebiliyor. Tabii, vizör doğru yerde, yani kenarda. Göze sıfır olabiliyor. Zaten bu yüzden objektif olanakları kısıtlı. Uzun objektif bu durumda vizörün görüntüsüne giriyor. Bu bir "designation" konusu. Ama portre için bence en güçlü taşınabilir alternatiflerden birisi.

    Bütün özelliklere bakacak olursak insan fonksiyon listeleriyle kategori çorbası içinde kayboluyor.

    Bilindik markalardan Canon mekatronik altyapılı, en sorunsuz, en iyi odaklayan, tuşları en iyi makina galiba. Bozuk Canon hatırlamıyorum. 90'lardaki ultrasonik odaklamalı filmli SLR Canon şimdiye kadar gördüğüm en kararlı netlemeye sahipti. Ama lensleri karanlık (bence).

    Sony elektronik / video altyapılı. Arayüzü başarılı, menüleri iyi oluşturulmuş. Leica/Zeiss lensleriyle Sony Panasonic gayet iyi detay alabilir.

    Nikon optik geçmişli bir firma. Objektifleri harika ışık alıyor. Çok ışık almak bir şey ama bir de ışığı iyi almak, renkleri yaşatabilmek, nesneler arasındaki yansımaları öldürmemek, ışıktaki mekansallığı vermek... bunlar başka. İnternetteki ciddi testlerin çok faydası var ama renk soğurma, renk kaybı gibi detay konulara girilmiyor. Bu kaliteler de bence Nikon, Zeiss/Leica ve Voigtlander'da var, ki bazıları netlik yönünden zaaflı olsalar da. Eski Yashica/Mamiya ve Pentax'ı da ekleyebilirim (ama artık bunlar kimi ilgilendirir bilmiyorum). Fotografla bir zaman geçirince bu lensleri EXIF dataya bakmadan da sezebiliyor insan. Nikon'un bir avantajı da hafif olması, yeni objektifleri de hafif. Cep makinalarında bile aynı karakteristik ışık kalitesi var. Portre için bu da bir avantaj bence. Benim P300 bozuldu ama sekiz yılda onikibinden fazla poz çekti, bir yerde artık 12 Mp ile vakit öldürme dedi galiba. Sanırım tamir etmeyeceğim. Küçük ve printe elverişsiz bir makinaydı ama "en iyi makina yanınızdaki makinadır", sırf bu sebeple çok kareler yakalayabildim.

    Fuji de film altyapılı firma. 90'lardan beri uğraşıyorlar, bilim dergilerinden takip ediyordum... en sonunda bir şey çıkarmalarına sevinmiştim. Renk ve tonal derinlikte şu anda benzeri yok (full format, tabak kadar objektifli el kadar sensörü olan stüdyo makinalarından bahsetmiyoruz tabii.) Bence, SLR dahil taşınabilir makinalar arasında renk ayırımında şu anda en başarılısı. Fuji X-CMOS'un özelliği daha çok yeşil pikseli olması. Tanıtımlarda piksel deseninden daha çok bahsedilir ama Fuji'nin farklı desene geçmesindeki asıl neden daha çok yeşil sensör istemesiydi. Renk derinliği, renk kütüphaneleri, gamut teorileri... bunlar ayrıca yazılması gereken uzun konular tabii, kısaca Fuji'nin kendine özgü renkleri olacaktır.

    Fuji'nin bütün objektifleri bence iyi değil ama iyi objektifleri var.

    ....

    Neticede büyük bir netlik benim yazdıklarımda da yok... Zaten böyle olmasa fotografı biz çekmiş olmazdık, makinalar çekerdi. Nikon'un harika ışığını ve püskül piksellerini bir süre bıraktım, karanlık objektif ve yeşil sensörle takılacağım biraz... değişiklik olsun. Yeni şeyler çekelim. Siz Nikkor objektiflerini de deneyebilirsiniz, bunlar zevkli kararsızlıklar.




  • Merhaba,


    Bu araştırmalarım sonucunda 1 yıl önce XE-3 model 15-45 lens ile beraber aldım. Açıkçası Pandemi dolayısı ile gezi vb pek çok plan altüst oldu. ev ortamında ve yakın çevrede çok az kullanma şansım oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.