Şimdi Ara

TeleDünya Mozaiklenme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 5 ay önce yeni eve taşındık ve taşındığımızdan beri TV'de mozaiklenme sorunu oluyor. Televizyon izlenemez bir duruma geliyor. Sanırım 5. kez teknik ekip geldi ve her gelen farklı bir yorum yapıyor. Ci modülü sıkıntılı, apartmandan gelen kablo oksitlenmiş, daire içi kablo problemli, splitter bozuk, bölgede altyapı çalışması var... Her seferinde farklı bir nedene bağlıyorlar ama sonuç olarak 5 aydır şifreli yayın izlermişcesine mozaiklenme yaşıyorum.


    Durum hakında tespit edebildiğim bilgileri de paylaşayım:

    - LG TV'de Dark Conax modülü kullanıyorum. Kutuyla denediğimde de aynı sıkıntı yaşanıyor. Dolayısıla ne Ci modülü ne de anten girişi arızalı.
    - İnternette herhangi bir sıkıntı yok, aksine çok memnunum. Model sinyal seviyeleri ise ideal aralıkta (yaklaşık 2 dBmV - 41.4 dB downstream | 43 dBmV upstream).
    - Daire önünde kadar gelen ve daire içi kabloyla birleşen kabloyu; başka kablo ile birleştirerek denedim ancak sorun aynı şekilde devam etti. Yani daire içi kabloyla alakalı bir sıkıntı da değil.
    - Daire içindeki splitterı değiştirerek denedim, sonuç değişmedi.
    - TV sinyal seviyeleri %60, kalite %40-80 arası sürekli değişiyor.
    - TV kullanımının yoğun olduğu saatlerde (özellikle haftaiçi iş dönüşü saatlerinde) mozaiklenme artıyor sanki.


    Bu bulgulardan yola çıkarak benim yapabileceğim pek de birşey kalmadığını düşünüyorum. Benzer sorunu yaşayan ya da konu hakkında fikri olan varsa her türlü öneriye açığım.


    Edit:
    Dün gelen arkadaş sağolsun ilgilendi, aletle ölçüm yaptı kablolamalarda herhangi bir sıkıntı olmadığını, sinyalin de sorunsuz olduğunu belirtti. Ancak TV'deki düşük sinyal kalitesinin nedenini çözemedik hala. Kısaca sorun devam ediyor, en azından sorunun tarafımla ilgili olmadığını netleştirmiş olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 12 Aralık 2019; 9:1:55 >







  • Bu sorundan bende cok çektim. Her gelen baska bisey dedi. Sinyalde sikinti cikmadi. Apt.deki kutuda ayarlama yaptilar yine degismedi. Dark conaxla hic izlenmez hale gelmişti. Modulu garantiye gonderdim degistirdiler ama yinede yayin duzelmedi. Kablotvnin kendi modulunu kiraladim o da etki etmedi. Tekrar kutuya geçtim bi nebze olsun düzeldi. Ama hala hd kanallarda aksam saatlerde kisa kisa mozaiklenme yasaniyor. Yine de modülden cok daha iyi. Bence sorun aliciyla ilgili ama hala emin degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence mozaiklenme sorunun sebebi şifreleme sisteminde kaynaklı olabilir kablotv bunu arastırmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.