Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX XG32VQR Mini İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hemen Eksi Yönlerinden Başlayalım

    1-Gsync Açtığınız Zaman "İnverse Ghosting" Denen İllet Hemen Göze Çarpıyor Anlatmak Ta Güç Bunu Cisimlerin Kenarların da Siyah Cisim Çıkıyor,Gsync Kapattığınız An Düzeliyor Bu Olay, Gsync Kullanmak Yalan Oluyor MalesefAmd Ekran Kartında Freesync 2 Açsak Nasıl Olur Bilmiyorum...Bilen Arkadaşlar Söylesin
    ASUS ROG STRIX XG32VQR Mini İnceleme

    2-Kısıtlı Yan Ve Üstü Görüş Ekrandan 1 Adım Sola Veya Sağa Kayarsanız Hemen Renkler Kontrast,Siyah Seviyesi Düşüyor Buda Kötü Tam Ekranın Ortasından Az Sağ Sol Kafanızı Oynatsanız Renkler Bozulmuyor ,Buda Bozulsa Artık Kaldır At Ciddiyim

    3-Va Glow, Monütörün Sol Kenarı Siyah Sahnelerde Parlıyor Azda Olsa Göze Batıyor Kimisi Işık Kanaması Diyor kimisi Glow Ama Bana Glow Gibi Gözküyor İps deki Glow a Çok Benzer, Bunda da Başınıza Gelebilir "Olmayan Va Panel Curve Monütör Yok Gibiymiş Zaten Az Veya Çok Hepsinde Var" Diyorlar Yurt Dışı Forumlarında, Bendeki Yine Çok İyi Yalan Yok Dikkat Etmessen Görmessin Ama Azda Olsa Köşelerde Belli Bundada Şans Faktörü Artık Google Bakıyorum Kendimle Kıyaslıyorum Yine Çok İyi Bendeki Diyebilirim

    4-Ghosting Benim Gibi Tn Panelden Direk Va Monütöre Geçen Kişilerde Çok Az da Olsa Gözüne Takılabilir Şöyle Diyim Tn Panelde 10/10 Puan Diyelim,Bunda 10/9,5 Diyebilirim Çok Çok Az Oyunlarda Ghosting Görüyorsun Buda Piksel Tepsi Süreklerininin Biraz Yükseliğinden ,Pikselin Kendini Toplama Süresi Tnde 3,0 4,0 ms Bunda 10,11 ms Ortalama, Ghsoting Takıntısı Olanlar Pek Memnun Etmeyebilir Gibi Duruyor Benden Söylemesi Beni Rahatsız Etmedi Kafaya Taılacak Bişey Gibide Durmuyor Baya Baya Çözmüşler Tn Panele Çok Yakın OverDrıve Ayarımda 4 Olarak Kullanıyorum Bu Arada Max 5 Çıkıyor.

    Kardeşim Hiç Mi Güzel Tarafı Yok? Geriye Ne Kaldı Zaten Kaldır At Mönütörü ,Dediğinizi Duyar Gibiyim, Yada Eski Tn Panelim de Devam Ediyim Ben Diyorsunuzdur Ama Bende Gözlemlediğimi Söylüyor Yalandan Övmüyorum Para Verdim Diye Yere Göğe Çıkartacak Halimde Yok.

    Gelelim İyi Yanlarına

    1-Büyük Ekran Ve Curve Artısı Olarak Oyunlar Çok Hoş Oluyor Sizi İçine Alıyor Oyun, Asla Curve Olduğunu Anlamıyorsunuz Bile Çok Tatlı 1 Deneyim.

    2-Ekran Ciddi Derecede Parlak Film Severleri Memnun Edecektir Yada Oyunlarda Parlaklığı Sevenlere

    3-Renk Derinliği Detaylar Çok Çok İyi İnanılmaz 1 Derinlik Algısı Var Zaten Oyun Oynamak Bunda Başka 1 Keyif Diyebilirim


    Fiyat Olarak Pahalı 1 Ürün Genel Olarak Sizi Memnun Edecektir Büyük Panel Arayanlar Sevebilir
    İçinde Kullanılan Panel Samsung Üretim Sva Türü, Şuanlık Başka 1 Şey Diyemiyorum Bu Cihaz Hakkında
    https://www.displayspecifications.com/en/model/a89b15ee



  • ghosting olayı çok kötü bu va panellerin alayında var galiba. kafaya takınca çilesiz birr hal alıyor
  • RivaTurner 143 Fps Kilitlemek İşe Yaramıyor Hocam Aynı şey Devam Ediyor Büyük Kayıp Nvida Ekran Kartı Olanlar İçin
    Akıcılık Çok Hoş, Fresync De Kapatınca Direk Yokluğu Hissediliyor Bu Cihazda
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    En çok korktuğum olaylardan biri g-sync kullanamamak.Çok monitör kullandım dönüp dolaşıp ROG SWIFT PG278Q geri döndüm.Birazda kaşınıyorum sanırım artık bir değişiklik şart gibi sıkıldım desem daha doğru. Curved olayını severim sanırım 32 inç aradığım boyut biraz daha bekleyip direk g-sync çipli bir model mi baksam ben acaba o zamanda fiyat kesin 1-2 bin artacak.

    Şu monitörü bir canlı göremedim gitti vatana bugün tekrar gittim.Getirin şu monitörü parasını vereyim mağazadan çıkarmayalım hatta ben ellemeyim bile siz önümde açın dediğim videoları oynatın.Baktım ben beğenmedim iade edeyim parayı vermeyin başka bir şey alayım çek verin filan.Yok kusur çıkmazsa iade alamayız dediler.Aslında görmediğim bir ürünü sipariş ettiriyorum mantıken 14 gün olayı işe yaraması lazım.Ben bu ürünü 3.415 TL iken sipariş edecektim netten hata ettim.Şuan 4k civarında yıl başında indirim olur mu ona bakacağım.Gerçi indirim beklerken fiyatı artarsa şaşırmam da.
  • Aynı monitörü 2 aydır kullanıyorum ghosting problemine rastlamadım açıkçası. Gsync devamlı açık apex legends devamlı oynadığım bir oyun fps olarakta aşağı yukura 110 120 fps alıyordum. Tn panelden VA ya geçmenin etkisi büyük gibi burada yada ben 60hz ips bir panelden geçtiğim için ben fark edemiyorum ki ilk aldığımda özellikle karanlık sahnelerde özellikle dikkat ettim ghosting olayına. Tepki süresi monitörün büyük olmasıyla alakalı açıkçası 32" bir monitörden tn ile yarışacak tepki sürelerini beklemek pek doğru değil. Sanki monitörü kendi klasmanında değil de genel olarak değerlendirmişsiniz gibi geldi biraz. Işık sızması benim panelde de var fakat dikkat etmezse göremezsin o derece ve sadece belirli bir yerde var tüm ekranda değil film izlerken oyun oynarken fark edilebilecek bir durum değil. Ayrıca şunu da belirtme isterim ekranın ortasında gri nin tonlarında belli olan, ekrana kavis verme işleminde kaynaklı tam orta kısmında renk tonu ortaya çıkıyor.
  • Hocam Ben DisplayPorttan Bağladım ,Anakart Vga Debug Led Yanıyor Biosa Giremiyorum Bu Monütörde
    Eski Monütörde Dp Den Bağlıyorum Sıkınıtısız Debug Vga Led Yanmıyor Varmı Sizde Böyle 1 Olay

    Dp Port Bağlı Şuan Ez Debug Led Vga Işığı Yanıyor Anakartın Sönmüyor Bilenler Varmı Arkadaşlar Hiç Kimseden Duymadım Böyle Sıkıntı

    Monütör Anakartın Vga Işığını AçtıAnakrtım X570 Asus Strıx E, Port Değiştirdim Çözülmüyor Sıkıntı Biosa Giremiyorum Monütörde


    2 Tane Dp Kablo Değiştirdim Yok Biosa Girilmiyor Direk Windowsa Atıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 5 Aralık 2019; 1:42:40 >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Cidden çok garip bir problem benim anakartım da msi x570 Ace açıkçası hiç dikkat etmedim ne yalan söyliyim. Monitörü kullanmaya başladığım günden itibaren herhalde bios a da girmeden yarın eve gidince bakacağım ilk şey anakartta bulunan vga Led i ve bios a girmek olacak. Buradan yazarım durumu. Bu arada bende dp ile kullanıyorum.
  • Sizden Cevap Bekliyorum Hocam

    Eski Monötörde Sıkıntı Yok Hani Kablo Arızalandı Desem Yok
    Bu Monütöre Geçtim Biosa Girmiyor Haydaa Dedim Ne Oluyor Aanakart Vga Işıgı Yanıyor Sürekli
    Hdmı Portunda Denedim Direk Geçti Biosa Girdi Ama Dp Porttan Asla Girmiyor Aldım Başıma Belayı Nasıl Sıkıntı Oldu Gece Gece Bana Bu İş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 5 Aralık 2019; 1:58:1 >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Yabancı kaynaklara göz gezdirme imkanım oldu. Sorun boot önceliği ile akalı, nasıl li boot önceliği hdd>usb>CD rom şeklinde bunda da o şekil. Uefi bioslardan buna benzer display boot priority gibi bi ayar var galiba ve default olarak dvi>hdmi>dp olarak geliyor. Oradan boot önceliği in değiştirilmesi gerekiyor. Eve gidip bostan bir bakmam lazım büyük ihtimalle benim pc de girmeyecek bios a ve ayarı değiştirmem gerekecek. Öğrendiğim zaman buradan yazarım. İsterseniz hdmi kablo ile bios u açıp display boot priority gibi bir ayar olup olmadığına bakabilirsiniz.
  • Bakalım Hocam İnşallah Olur, Olmazsa Yandık Garantilerde
  • Telaş yapmaya gerek olacak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Monitör, kablo yada anakart ile akalı bir sorun değil gibi sadece dp kabloya geçmeden önce biostan ayarları değiştirmek gerekiyor anladığım kadarıyla. Büyük ihtimal eve gittiğimde benim pc de girmeyecek biosa ve ayarları değiştirmem gerekecek.
  • The Compatibility Support Module (CSM) Asus Da Böyle Geçiyor
    Bunu Enable Yaptıktan Sonra
    Altaki Boot Seçenekler "Uefi Only" Alıp Kaydettim
    Sıkıntısız Biosa Girdim Dp Üzerinden Anakarttaki Hata Vga Ledi De Söndü Sıkıntı Bitti Hocam Sağolun
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Bende yeni bir şey öğrenmiş oldum sayenizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro

    The Compatibility Support Module (CSM) Asus Da Böyle Geçiyor
    Bunu Enable Yaptıktan Sonra
    Altaki Boot Seçenekler "Uefi Only" Alıp Kaydettim
    Sıkıntısız Biosa Girdim Dp Üzerinden Anakarttaki Hata Vga Ledi De Söndü Sıkıntı Bitti Hocam Sağolun
    Yeni bir şey öğrendim hocam, teşekkürler.
  • XG32VQR yerine XG35VQ tavsiye eder misiniz? arada 4 fark var benim anladığım. siz neden 35" lik olanı tercih etmediniz?

    XG32VQR 120hz 450cd freesync2
    XG35VQ 100hz 300cd freesync1 , dikey 4cm daha kısa, yanlamasına 12 cm daha uzun.

    yada
    VG32VQ 144hz 400cd freesync1 1ms

    yada
    PG349Q ya mı yönelsem para çıtasını yükseltip bir türlü karar veremedim. çünkü bu ışık sızmasından bende nefret ediyorum. PG serisinde ışık sızması var mı hiç araştırdınız mı?

    MX34VQ yada MX32VQ bunlarda gsync freesync adaptive sync yok öyle mi? bilginiz var mı?
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    XG35VQ Hakkında Hiç 1 Bilgim Yok Hocam

    Alırken İade Hakkınız Olup Olmamasını Bakın En Önemli Bu Beyenmesseniz Sıkıntısız İade Etme Çok Önemli
    MX34VQ yada MX32VQ Varmı freesync Bilmiyorum, Varsada inverse ghosting Vardır Büyük İhtimal ,Dikkate Ederek Almak Lazım
    Işık Sızması+Bulutlanma+Va Glowing+Biraz Ghosting+İnverse ghosting+Beyaz Renklerde Siyah Şeritler Ekranın Belli Kısmaında Az Veya Çok Hepsinde Var Bu Curvelerin Şansınıza Alırsınız Elinizde Patlar Kimsede Sahip Çıkmaz İade Değişim Gibi Benden Söylemesi Kılı 40 Yarmak lazım Ağzı Yanan Olarak Söylüyorum Bu İşlerden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 30 Aralık 2019; 14:32:29 >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    freesync2 diye birşey çıkmış. düşük fps lerde bozulmayı önlüyormuş diye bir yerde izledim. acaba inverse ghosting dediğiniz bu düşük fps bozulması mı? ki MX32VQ ve MX32VQR diye aynı monitörün 2 farklı modeli var. R olanda freesync2 özelliği var.
    .
    genelde pahalı monitörlerde hata çıkma olasılığı daha düşük. kendi gözlemlemem. birde kavislilerde ışık sızması olasılığı daha yüksek diyorlar çünkü kavisli üretimi zormuş. hani kavisli olduğunda mutlaka pahalı ve ucuz arasındaki üretim kalitesi farkına bakıyorum.
    .
    zaten bu sene almayı erteleyeceğim gibi. çünkü uygun fiyatlı her özelliği olanlarda panel üretim kalitesi düşük. panel üretim kalitesi yüksek ve pahalı olanlarda da 10b lira versen bile her özellik olmuyor.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Konunun Başında Açıkladım Zaten İnverse Ghsoting Olayını Resimle Ve Anlatımla
    Işık Sızması 4 milyarlık Panalde Bile Var Her Şeyi Batırıyor Almamanız İsabet Olmuş Diyebilirim
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    peki bu asus xg32vqr alırken samsung 32" CHG70 (C32HG70) modelinede baktınız mı?
    .
    özellikleri asusla aynı gibi ama hani samsung bir tık önde gibi. mesela 400 yerine 600hdr var, 4ms(gray to gray) yerine 1ms(MPRT) gerçi gray to gray olunca 1ms 4ms'e mi çıkıyor sanki, 450cd max yerine 600cd max aydınlatma vs gibi... aynı mala sanki farklı marka etiket basmışlar gibi ama işte samsung asz daha pahalı özellikleride az daha iyi gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.