Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi İş Teklifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
8
Favori
7.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yeni mezun bilgisayar mühendisiyim. Bu hafta Huawei, Aselsan ve OBSS 'den iş teklifi aldım. Üç firmanında maaş tekliflerini yakın arada bin TL oynuyor. Maaş seçim kriterim değildir. 2 kriterim var arkadaşlar çalışırken akademik olarakta kendimi ilerletmek(Aselsan öne çıkıyor). Mesai saatini bitmesini bekleyen bir mühendis olmak istemiyorum. Kendimi sürekli yeni teknolojilerle güncel tutmak nihai hedefim. Şuan kafam çok karışık. Özellikle bu tür firmalarda tecrübe edinmiş meslektaşlarımı konuya bekliyorum.



    Lütfen bilgili arkadaşlar yorum yapsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omerbyk99 -- 5 Aralık 2019; 23:58:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sacmalamissin bence.

    Glassdoor da yaklasik aylik 10.000 lira net gosteriyor yazilimciya, junior diye aratirsan da 1900 e yani asgari altina dusuyor, ikisi de hicbir anlam ifade etmiyor.

    Linkedin de ise cok nadir yabanci firma alimlari disinda hicbir zaman maas yazmiyor ilanda, hatta genelde 2-3 mulakata gittikten sonra teklif aldiginda ogreniyorsun.

    Ben simdiye kadar sadece kendi mulakatlarimdan ve yakin arkadaslarimdan ogrenebildim gercek maas degerleri.

    Kendin daha once yapmadigin seyi onermissin resmen. Normalde sinirlenmem boyle bir seye ama alintiladiginiz uyeye sanki cahilmis gibi davranmissiniz, o kafama takildi.
  • Hocam savunma sanayi biraz da gönül işi. Sayısız vardiyalara kalabilirsiniz ve gık dememeniz lazım. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsten bir arkadas Huawei'den geldi, soyledigine gore pek cok seyden memnun degildi. Cok fazla bos yapiliyormus ve pek gelismiyormus orada.

    Onun disinda cok garip yemekler oldugundan bahsediyordu, ama tabi bu sana guzel bjr nokta olarak da gozukebilir.

    Bence ne yapmak istedigine gore secim yapman en iyisi, hangi dili hangi frameworku kullanacaksin, hangi sektorde olacaksin once ona karar verip ona gore sirket secmek en mantiklisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Net ASELSAN
  • TherafluForte kullanıcısına yanıt
    Yazılım sektöründe bunun tüm firmalarda aynı olduğunu düşünüyorum. Yazılım projeleri dünyanın her yerinde gecikiyor ya da başarısız oluyor bunu engellemek içinde çoğu firma çalışanına mesai bindiriyor. Dolayısıyla mesai hepsinin ortak noktası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Huawei 'de arge ekibiyle mülakat gerçekleştirdim. Java ve Python ağırlıklı TR imzalı projelerinin olduğunu söylediler(2-3 tane proje ismini ve kullandıkları teknolojileri benimle paylaştılar).

    Diğer söylediklerinize gelince firmaların domain' leri belirttiğiniz gibi farklı. Fakat mesleğin ileriki yıllarını düşünerek akademik olarakta ilerlemek istediğim için Aselsan öne çıkıyor. İleriki yıllarda sahip olmak istediğim unvan Software Architect(Java teknolojileri ağırlıklı ya da OOP tabanlı bir dilde ilerlemek daha doğrusu ihtiyaçları hangi dil daha iyi karşılıyor ise o dilde geliştirmeler yapmak. Yani amacım belirli metodolojilere sahip olmak dil sadece araç). Fakat Aselsan'da bunu ne kadar gerçekleştirebilirim belirsiz. Diğer firmalarda gelişim zaten o yönde oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkında hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei genelde proje bazlı iş yapmakta eğer iyi bir projede olursan çok şey öğrenir kendini geliştirirsin proje bitincede seni başka bir projeye alırlar genelde bu şekilde çalışıyorlar. Ama huaweide müşterilerin istekleri peşinde koşmak çok yorucu olabilir aselsanda ise sen müşteri tarafında olursun veya sana atanan bir projeye dahil olursun diye düşünüyorum.Ben olsam aselsan derim. Yeni mezun olduğun için çok şey öğrenmeye hevesli olabilirsin ama işin stabil olması ve birazda kafanın rahat olması önemli bence uzun vadede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende seneye kismetse mezunum nr kadar maas teklif ettiler acava pm atabilir misiniz sektor hakkinda bilgim olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aselsan derim ancak bazi sikintilari var. Sabah cok erken kalkacaksiniz. Ben akyurt yerleskesinde bulunmustum, ankaranin disinda sayilir, sabah 5-6 arasi kalkmaniz lazim ancak guzel tarafi mesainin erken bitmesi. 16 maas veriyorlar. Yemekler guzel. calisma ortami sans isi elbette. Kendinizi gelistirme ihtimaliniz yuksek cunku cevrenizdeki bircok kisi cok yetenekli insanlar.
  • Kullandigimiz her sey arac, ama farkli diller farkli seyler ogretiyor, olay syntax ogrenmek degil zaten. Salliyorum 50 senelik firmaya backendci olarak girip php yazsan bence cok degerli bilgiler ogrenmezsin, ya da 20 senelik yazilimini maintain eden ve hala java 6 kullanan bir bankada calissan modern practicelere uygun yetisemezsin, o yuzden kullanilan dil ve frameworkler onemli.

    İyi ve onemli isler yapan, C ile gelistirme yapan bir yerde ogrendiklerin ileride mobilci olmak istersen bir ise yarar mi? Yaramaz.

    Bizim sirkete mulakata gelenlerden istenenler mesela en az 10 sene javada gelistirme yapmis olmak, git maven ant bilgisi olmak, concurrencyde uzman olmak ve cok iyi ingilizce bilmek. Git maven kendi kendine ogrenirsin, ingilizce de zaten biliyorsundur, ama geri kalanlar icin dogru zamanlarda dogru seylerde calismis olmak lazim, rpg oyunda skill dagitmak gibi.

    Meslegimiz cogu meslege gore flex tabi, baya sektor degistirebiliyorsun, ama yine de atilan adimlar onemli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Aselsani seçmeni tavsiye ederim. Bende savunma sanayi benzer büyük baska bir firmada çalışıyorum. İşi beğenmesen bile cv de önemli bir yeri olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • freemannali F kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize büyük oranda katılıyorum fakat bir mühendisin afası rahat olursa memurdan bir farkı kalmayacağını düşünüyorum. Mühendisin en temel görevi zaten problemlere optimum çözümler üretmek kafası rahat olan bir mühendis ne derece bunu yapabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jahrekimla kullanıcısına yanıt
    Evet bunları biliyorum. Erken kalmak bence avantaj (günü uzatır). Belirttiğiniz gibi yan hakları özel sektörün ilerisinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aselsana gitde bak bakalım herkes hakederekmi gitmiş sonra bizide bilgilendir.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz gibi bir alanda kendini geliştirmek önemli. Ama birçok firma sizin isteklerinize göre sizi projeye atamıyor. Örneğin OBSS genelde kurumsal Java teknolojilerini kullanıyor ama her zaman son teknolojilere göre projeler geliştirmiyor. Kullanılacak teknolojileri genelde müşteriler belirliyor. Size bir proje ataması yaptıklarında ben bu projede çalışmam burda Java 8 kullanılıyor. Ben Java 11 kullanmak istiyorum deme lüksüne sahip değilsiniz. Bu Aselsan için de aynı. C++ bir projeye atama yaparlarsa ben Java 'dan başka dilde proje geliştirmem deme lüksünüz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikji E kullanıcısına yanıt
    İşini iyi yapıyorsan para zaten beraberinde geliyor. En azından yazılım için bunu söyleyebilirim. Öğrencilik dönemimde ben bile freelance iş yaparak aylık ortalama memur maaşı kazandığım zamanlar oldu. IT alanında kendini geliştirmiş donanımlı birçok mühendis maaşını kendi belirliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aselsan aralarında iyi duruyor ama

    çalışma sırasında amerika kanada ya iş başvuruları yap

    nerede ikamet edersen oraya göre vergilendirilirsin !



    dolar 6 tl, araba vergisi %200, benzin vergisi %100

    bunlar son nefesine kadar seninle olacak hususlar
  • Bende maaslari merak ettim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.