Şimdi Ara

Çin'de bir Redmi Note 7 Pro patladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Zaman zaman ortaya çıkan ve üreticileri zor durumda akıllı telefon patlaması haberlerinden en sonuncusu Çinli mobil teknoloji devi Xiaomi'nin yüksek fiyat performans oranıyla bu senenin en çok dikkat çeken modellerinden biri olan Redmi Note 7 Pro'dan geldi.
     
    Çin'in Henan Eyaleti'nde yaşayan Song Yujie isimli bir vatandaş babası için satın aldığı ve yaklaşık 3 aydır kullanılmakta olan Redmi Note 7 Pro'nun kullanım esnasında kendiliğinden alev aldığını iddia etti. Song Yujie, 27 Kasım'da yani bir kaç gün önce telefonu satın almış olduğu yetkili Xiaomi mağazasına tutanak tutturdu.
     
    Tutanakta yer alan detaylara göre, telefonun sahibi olan babası yatarken video izlemek amacıyla telefonu yorganının üzerine koymuştu. O sırada uyuyakalmış olan yaşlı adam cihazdan gelen yanık kokusuyla uykusundan uyanmış ve cihazın alevler içinde olduğunu görmüştü.
    Kısa süre içerisinde alevleri söndürmeyi başaran yaşlı adam neyse ki yaralanmamıştı ancak cihaz çoktan tamamen kullanılamaz hale gelmişti.
     
    Song Yujie, telefonun yandıktan sonraki halini gözler önüne seren görseller de paylaştı.
     
     
     
    Her üreticinin başına gelebilecek bu talihsiz kazanın Xiaomi'nin başını çok ağrıtacağını düşünüyoruz. Zira bu son 1 ay içerisinde patlayan tek Xiaomi marka akıllı telefon değil. Yaklaşık 2 hafta öncesinde Hintli bir kullanıcının yalnızca 1 aydır kullanmakta olduğu Redmi Note 7S'i alev almıştı. Üst üste gelen bu iki olayın Redmi Note 7 serisinin satışlarını büyük oranda zedeleyeceğini ve önümüzdeki günlerde serinin pek çok suçlamaya maruz kalacağını düşünüyoruz.
     
    Üstelik Xiaomi'nin bu krizleri yönetme şekli de hayli başarısız. Bu tarz kazalarda çoğu zaman üretici sorumluluk almayı kabul eder ve kullanıcının isteğine bağlı olarak hızlıca iade veya değişim hizmeti gerçekleştirilir. Ancak Xiaomi yaşanan son iki kazada da problemin kendisinden kaynaklanmadığını, kullanıcı kaynaklı problemlerin söz konusu olduğunu ve bu yüzden de cihazların garanti kapsamına girmediğini iddia etti.







  • İsimden dolayı olabilir.

  • evet yorgan üzerinde unutarak uyumak kullanıcı hatasına giriyor. hatta telefonu kullanmak da kullanıcı hatası. en güzeli kullanmamak.

  • Kutu sağlammış, zarar görmemiş.

  • bu note 7 ismi cidden tehlikeli. önce samsung şimdi xiaomi OQJWKWNSKQNKQ

  • Dayı ne tür bir video izlediyse telefon bile dayanamamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse 1.5 milyar nüfusa sahip bir ülkede muhtemelen 10 milyon adet civarında satmış bir cihazdan 1 adetinde yaşanan bu olayın üzerine Xiaomi'nin başının ağrımayacağını düşünüyoruz. Hindistan'daki olayı da eklersek yaklaşık 3 milyarlık bir nüfusa sahip iki ülkede toplam belki 20.000.000 adet civarında satış yapmış modellerden 2 adetinin başına gelen olay için "milyonda bir" sözünün bile yetersiz kaldığını düşünüyoruz.

    Google'da basit bir arama ile muhtelif markaların popüler modellerinin -örneğin ısırılmış elma logolu şirketin telefonlarının- başına da benzer şeyler gelmiş olduğunu bulmamanızın imkansız olduğunu düşünüyoruz.

    10 milyonda 1 derecesinde nadir rastlanan bir durumu kriz diye tanımlamanın gülünç olduğunu düşünüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 1 Aralık 2019; 11:55:0 >
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    aynılarını yazacaktım hocam zor geldi
    klavyene sağlık

    6 sigma seviyesinden bile habersiz bazı haber kaynakları

  • Samsung bunu beğendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık saçık videolar izleyip telefonla yatmasın. Kullanıcı hatası büyük :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.