Şimdi Ara

TikTok, Uygur Türkleriyle ilgili videoyu önce kaldırdı sonra özür diledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kısa sürede dünyaya yayılan sosyal medya platformu TikTok, Çin’in Uygur Türkleri’ne uyguladığı zulmü eleştiren bir kullanıcının hesabını askıya aldı. Sonrasında hesabı aktif ederek yaşananlardan dolayı özür diledi.





    TikTok’ta @getmefamouspartthree kullanıcı adıyla paylaşım yapan Feroza Aziz ismindeki üye, videosunda önce her zamanki gibi güzellik tavsiyelerinde bulunup ardından Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri’ne Çin’in uyguladığı baskıya vurgu yaptı ve yaşananlara yeterli tepki verilmemesini eleştirdi.



    [instagram=https://www.instagram.com/p/B5Tho5TAXZd]





    Feroza Aziz, paylaştığı videoda masum Müslümanların toplama kamplarına zorla götürülmesi, öldürülmesi, tecavüz edilmesi ve din değiştirmeye zorlanması gibi baskılara maruz kaldığına dikkat çekip bu konunu araştırılması gerektiğini ifade ediyor.



    Ayrıca Bkz.Çin'in yeni nesil 'yapay güneşi' tamamlandı "Sınırsız enerjiye doğru"

    Bu videonun ardından Feroza Aziz'in hesabı askıya alındı. TikTok konuyla ilgili açıklama yaptı. Hesabın kilitlenmesinin sebebinin başka bir nedeni olduğunu duyurdu. Aziz'in farklı bir hesaptan paylaştığı eski bir videosunun bir saniyelik bölümünde Usame Bin Ladin'in görüntüsüne yer veriliyordu. Bu nedenle o hesap kapatıldı. Aziz, yeni bir hesap açıp Uygur Türkleri ile ilgili videoyu paylaştı. TikTok aynı cihazla iki farklı hesabın eşleştiğini farkedince Aziz'in yeni hesabını da kilitledi. TikTok bu yaşananlardan sonra Aziz'in yeni hesabının kilidini kaldırdı ve yaşananlardan dolayı özür diledi.








  • tiktokun sahibi cinli bytedance firmasi. ne bekliyordunuz yani. cogu yerde cin propagandasini yaymakla elestiriliyor. cin karsiti bir videoyu serverinda barindirir mi.

  • Bizim devletten neden bu zulme bir ses çıkmıyor türk kadınının yatağına çinli sokmak nedir. bunu göreceğimize bütün türkler yok olsaydık.

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Çünkü onlar Arap değiller.

  • Çin bir HAYDUT devlet.

    BM'nin önlem alması gerek.
  • getmefamouspartthree kullanıcı adına dikkat, videoda kızın hareketlerine dikkat. Kız meşhur olmak için bu konuyu seçmiş. Yani kullanıyor. Kulanan kim? Türk mü? Müslüman mı? Arap mı? cia mi? yoksa kullanıcı adında dediği gibi meşhu olmak için bu konuyu kullanan kirpiğini ekranda düzelten bu kız mı? !

    Tanımlar çok dikkatli incelenmeli. Türkler mi? Uygur Türkleri mi? Müslüman Uygur Türkleri mi? Müslümanlara karşı mı? Kim kimi ayağa ne için kaldırıyor? ve kimlerin ekmeğine yağ sürüyor? Tüm soruları sormadan cevaplarını bulmadan kimse yargı kuramaz. Orada yazmadığım alt dallanan sorular da var. Onlar kendiliğinden aklına gelmeli gelmiyorsa zaten işine bak.

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    O kızın kimin ekmeğine yağ sürdüğünü bilemem ama sen bu dediklerinle zulmedenlerin ekmeklerine yağ sürmelerini destekliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    Bizim devletten neden bu zulme bir ses çıkmıyor türk kadınının yatağına çinli sokmak nedir. bunu göreceğimize bütün türkler yok olsaydık.
    Bati ile aramız kötü devlet olarak biz de bu yüzden Rusya ve Çin'e yanaşıyoruz. Orayla da sıkıntılı olmayalım diye ses edemiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu 17 yaşındaki kızın getirdiği sesi ülkenizde kimse getiremedi. İngilizlerde bu işi kaşıyor. Ama ülkemizde?

  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    Dediklerimi tekrar oku, yavaş oku, 360 derece düşünerek gel.

    2 çeşit düşünce var.
    ----------------------------
    1. Düşmeden önce düşünmek.
    2. Düştükten sonra düşünmek.


    --------------------------------------------------------------
    Sen hollanda ile ara bozulunca portakal bıçaklayanlardanmısın? Yargı yapmak için tüm doğru bilgiye ihtiyacın var. // Bu arada tarihten notlar; Bu arada çin hala kubilay hanın bastırdığı parayı kullanıyor *yuan para birimi. // Çin şuanda kürtleri veya ermeni yasa tasarısını desteklemiş mi? Cia in orada faaliyetleri var mı? Fetö neden orta asya bölgesinde örgütlenmişti? Suriyeye neden o bölgeden teröristler geliyor? Amerika ile bu konuları ne gibi bağı var? ..... orta asya mit sorumlumuzun Trde hapse atılıp ölmesi kurtlar vadisinde bu konun işlenmesi filmdeki adı.. Kazım Kaşifoğlunun (gerçek ad: kazım kozinoğlu // Savcı Zekeriya Öz’e, 10 Mart 2011 günü verdiği ifadesinde, özgeçmişini şöyle anlatıyor Kozinoğlu: *https://odatv.com/kasif-kozinoglu-kimdir--1411111200.html ) ölümü ile ilgili bir bağ var mı? Portakalı bıçaklama önce doğru bilgileri topla düşün ve hareket et kardeşim. Sen sinirinle bir hareket edersin diğeri bundan faydalanıp 3 ileri geçer. Bindiğin dalı mı kesiyorsun? Başkasının bindiği dalı mı kesiyorsun? Önce anlamayı anlaman lazım. Sen çabuk parlayan sinirli bir tipsin. 2 çeşit düşünceden 2nci kategorisine giriyorsun. Belkide bilinçli olarak böyle yapıyorsun ihtimalide var. Dersini en kısa zamanda alman dileğimle...

    --------------------------------------------------------------

    Bu arada hakkında biraz inceleme yaptım. Millete doktor olduğunu söylemişsin. https://forum.donanimhaber.com/beyin-tumoru-sonuc-aciklamasi-yorum--140272138-12#140295423

    "Efsue@2 ay

    sozde doktor oldugunuz bilgisini vermissiniz fakat sgk kaydiniza baktim doktor degilsiniz, bu suc. bana sarfettiginiz hakareti sineye cekerim fakat kimseyi uzmenize musaade etmem. hadsiz, degil doktor ordinaryus olsa hadsiz. insani acitan sey hayal kirikliklari degil, yasanilmasi mumkunken yasayamadigi mutluluklarken neden bundan vazgecelim? hayaller ve kaderler bizi bir araya getirdi, neden daha fazlasini yapmasin, allah'a sukur ediyorum ki bilincindeyim, hepinize tavsiye ederim, bilhassa aptallara.

    BumberShoot
    Doktor olmuş olmam doktor olarak çalıştığım anlamına gelmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >"


    Nasıl bir insansın sen? Hiç bana cevap verme benle de konuşma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 30 Kasım 2019; 23:53:48 >




  • interwap kullanıcısına yanıt
    Bana şunu Türkçeye çevirirmisin? getmefamouspartthree

    get me famous part three
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    tıkladıkça kızın profili coşuyor getmefamouspartthree----->get me famous part three Türkçeye çevir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    tıkladıkça kızın profili coşuyor getmefamouspartthree----->get me famous part three Türkçeye çevir
    Ne diyorsun kardeşim neyi Türkçeye çevireyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Sen devleti yöneten tayfayı türk mü zannediyorsun. Hele o mhp nin başındakini türk mü zannediyorsun. Bizimkiler yüzde yüzde arap asıllı.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Araştırdıkça neler çıkıyor bak. Zekeriya öz orta asya mit sorumlusunu içeri aldırmış. Kurtlarvadisi filminin sahneyi hatırladınız mı? ayrıca kurtlarvadisidarbe.comda vardı kim kim ile bağıntılı bağlı... hepsi, olasılıklar dökülüyor... Yukarıdaki yazımı bir oku yani.
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Haberde o kızın tiktoktaki nicki buymuş. Türkçeye çevirince ne oluyor? javaprofta portakal bıçaklayanlardan olsa gerek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    Haberde o kızın tiktoktaki nicki buymuş. Türkçeye çevirince ne oluyor? javaprofta portakal bıçaklayanlardan olsa gerek...
    türkcesi: Beni ünlü edin part 3
  • İnamayın böyle haberlere, tamamen planlı bir uygulama. En azılı Komünist Çinliden daha çok tapar Çin'in Atatürk'üne...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 1 Aralık 2019; 1:4:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tik Tok ne lan!?
  • Uygurlu, etnik bolucu teroristlere iyi oluyor. Teroru destekleyenleri katletmeden, okullara gonderiyor ve bir sure yogun dini teror propagandasi kafasindan uzaklastirip rehabilite ediyor. Tum asiri dinciler cihat vs diyerek teroru kabul edip kutsarken, evinde patlayici duzenegi olan eve yapilan baskinin yaniltici goruntuleriyle anti-cin propagandasi yapiliyor. Cin sabikali olunca, burda da mazlumu eziyor gibi gorunuyor bize. Halbuki, etnik dini bolucu teror orgutu uyelerini hedef alan operasyonlar duzenliyor. Istihbahrati cok saglam oldugundan, nokta atisi operasyonlarla teroristleri etkisiz hale getiriyor. Olan bu, aramizdaki islami teror orgutu sempatizanlarinin propagandasina inanmayin.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.