Şimdi Ara

Akdeniz Üni. YDY Dil Kursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Akdeniz Üniversitesinde öğrenciyim. Geçtiğimiz dönemde yabancı dil kursu bakınırken Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun dil kursu olduğunu gördüm. İnternette ufak çaplı bir araştırma yaptım ama bu kursa hakkında herhangi bir bilgi bulamadım. Bunun için bu konuyu açma gereği duydum.
    Öncelikle iki farklı kurs var. Biri genel ingilizce, diğeri YDS-YÖKDİL kursu. Ben genel ingilizce kursuna kaydolmak istemiştim ancak yeterli kayıt olmadığı için kursun açılmayacağını söylediler. Bu sebepten kendi rızamla YDS-YÖKDİL kursuna geçiş yaptım. Kurs öncesinde 9 Eylül 2019 tarihinde seviye tespit sınavı yapıldı. Bu sınava 20 kadar kişi girdi sanırsam. 11-12 Eylül tarihlerinde kesin kayıt işlemi yapıldı. 72 saatlik kurs, haftada 3 gün (pazartesi-çarşamba-cuma), günde 3 saat olmak üzere 2 ay planlanmış. Kurs ücreti üniversite öğrencilerine 1300 liraydı(1350 olmuş). Kurs 23 Eylül - 15 Kasım tarihlerini kapsıyor.
    Kursa kayıt yaptıran 7-8 kişi vardı sanırsam. Ancak düzenli gelmeyenler de olunca ortalama 4-5 kişi dersler işlendi. Ancak şöyle bir sorun var ki yapılan seviye tespit sınavı tamamen boşuna yapılmıştı. Sınıftaki öğrenciler arasında ciddi seviye farkı vardı. Bu da haliyle sorun oldu benim için. Kendi ingilizce seviyem A2-B1 arasında iken hiç ingilizce bilmeyenlerle aynı sınıfta derse girdik. Haliyle be benim için ne de arkadaşlarım için verimli bir kurs oldu.
    Derslerin işleyişinden de bahsedecek olursak; öncelikle face2face kitabıyla çok hızlı bir konu tekrarı yapıldı. Emin olmamakla beraber 4-5 hafta gibi bir sürede 2 tane kitabı bitirdik. Kitapları okul kütüphanesinden temin ettik. Sonrasında Suat Gürcan, Rıdvan Gürbüz'ün Passagework ve Kelime Canavarı kitaplarını kendimiz temin ettik. Bu kitaptan da parçaları okuyarak kursun geri kalanını tamamladık. Bu süreçte de sürekli okul kütüphanesinden okuma kitapları temin edip 10-15 kadar A1-A2 seviyesi kitap okuduk.
    Genel olarak kurs beni tatmin etmedi ve tavsiye etmiyorum. Hocalara ve ya eğitim materyallerine herhangi bir eleştirim yok ancak katılımcının az olması - ciddi seviye farklarının olması- faydalı bir kurs olmasını engelledi.
    Passagework ve Kelime Canavarı kitapları gerçekten güzel hazırlanmış kitaplar. Ancak iki kitap beraber alınmalı. Aynı hocaların bir de YDS Sınav Stratejileri diye bir kitabı var. Sınav için daha uygun olabilir diye düşünüyorum. Kitapların İREM YAYINCILIK ve MODADİL YAYINLARI arasında hiçbir fark yok. Sadece kapakları farklı.

    Bu arada yine kurs arayışındayım. Antalya içi kurs tavsiyelerine açığım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.