Şimdi Ara

Yetkili servis cinliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Olay geçen haftasonu oluyor dönen cinliği anlatayım da aklınızda bulunsun. Dayım benzinlik sahibi, diğer dayımın oğlu da orda çalışıyor. S marka 4x4 e mazot yerine benzin koyuyor, araç 2 km gidiyor anlıyor benzin konulduğunu kendini istop ettiriyor haliyle ihale bize kalıyor. Neyse çekiciye yüklenip araç 80 km ötedeki yetkilivservise gidiyor. Peder de benzinlik sahibi olan dayımı ödeme yapması için götürüyor servise aracın işi bittiğinde. 2300 masraf çıkarıyorlar. Benim peder de böyle konularda cindir. Kimseye güvenmez yavşaklık olduğu hissine kapılınca. Çalışanların davranışlarından şüphelenmiş, bide fatura gelince 7-8 değişen görünce iyice kıllanmış. Peder de demiş ki ben araç sahibinin yakın arkadaşıyım beni gönderdi ne değiştirdiniz faturada gösterdiğiniz değişen parçaların eskisini gösterin bakacam demiş. Adamlar ık mık etmiş baştan gösterin bakayım görmek istiyorum falan abi napacan ki moduna girmişler. Değiştirdiğinizi kanıtlayın paranız cebimde falan diye bunları kıstırmaya başlamış. Peder eski jandarma şimdi de muayene komisyonunda çalışıyor, bu parçaların tedariğinden sorumlu ihalesinden orjinal mi değil mi falan sanayideki kimi eski usta yeni parçacılarda da iyi muhabbeti var bu sayede araba üstüne bütün dönen şerefsizliği biliyor bu tarz araç muhabbetlerinde. İyice üstlerine gidince çalışanlardan biri müdürü aramış müdür gelmiş değişen yok sadece mazot filtresi değişti temizlik yapıldı arkadaşlar yanlışlıkla hepsine değişti yazmış falan demiş. Bu da müdüre ben bu faturanın resmini çektim müfettişe yolladım, Olayı ona anlatıp Pazartesi de istanbuldaki türkiye distrübütörünüzle görüşeceğim x kurumunda muayene komisyon başkanıyım sizle uğraşacağım diye blöfü çakınca bunlar tutuşmuş. bide bunlar aracın 150 bin bakımı gelmiş onu itelemişler faturaya peder demiş hem periyodik bakımı hem mazot filtresini aynı faturada gösteriyosunuz mazot yerine benzin konulunca periyodik bakım mı yapıyosunuz onu yapın mı dedik falan demiş iyice üstlerine gitmeye başlamış. Müdür de abi periyodik bakım bizden olsun 800 lirayı düşelim 1500 ver yeter diye peder de size sadece mazot filtresinin parasını veririm bana 2000 liramı geri vereceksiniz yoksa bu yaptığınızla beraber sizi de şikayet edeceğim gün tarih saat dakika olarak burda olduğumuz belli yaptığınız iş belli falan deyince müdür hemen cepten çıkarmış 2 bin vermiş kusura bakmayın yanlış yazmışlar vs vs diyerek kapatmışlar konuyu.
    Velhasılı kelam yetkili servise de güven olmuyor gördüğünüz üzere, çarpılmamak için değişen parçaları görün, yoksa öpmeye çalışıyorlar, hadi iyi sabahlar cümleten forum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Babana bile güvenme demişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 30 Kasım 2019; 9:27:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içine para girdiğinde insanlar neden karakterini bir kenara bırakıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müdürün cepten para çıkarması kısmına kadar fena değildi de o kısım biraz soru işareti oluşturdu bende. Siz daha ödeme yapmamışken müdür niye cepten size para çıkarıp verdi?
  • Çogu yetkili servis boyle yetkili servise hayranlık duyan insanları anlamıyorum zaten özel servisten farkı iyi olması değil daha fazla fiyat çıkarması insanlar da fiyat fazla olunca işçilik iyi sanıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Gerizekalı dayım babam tuvalete gidince parayı ödemiş hocam Dayım biraz tırsak gerilim çıkmasın daha da diye ödedi heralde. babam biraz da ona kızıp paranın tamamını istiyor velhasılı kelam alıyor tamamını.

    İnanıp inanmamak size kalmış bende askerdeyim muhabbeti babamdan dinledim 1.gözden görmedim ama herkes bilinçlensin diye yazdım hocam kimisi forumda yetkili servise anası babası gibi güveniyor ama bunların da arasında sanayideki kötü niyetli ustadan farksız olanlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu csb olsa dahi arkadaş haklı.

    çok daha düşük bir örnek ama her araca genelde 1 balata spreyi yazılır. tam sprey fiyat alınır fakat olması gereken ve yaptıkları bir spreyi 3-4 fren setine kullanmak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ata Hyundai her gittiğimde 4 balata değişmeli dedi. Kaç mm balatalar , safety margin nedir dedim. Neyse ya sonraki bakıma idare eder dedi. En son 60 binde arkalar cidden erimişti , güvenlik maksatlı dördünü de değiştirdim. Bunlara kalsa 4 kere değişmişti.

    Şu kredi dönemi ötv indirimi biraz sattılar ama bunun dışında artık arabadan kar etmiyorlar. Garanti maranti diyip yetkili servise aracı kitleyip ordan saplayarak ihya olma derdindeler tüm markalar.
  • Yetkili servislerin amacı, kümesteki kazları yolmak biraz, o işin mantığı bu. Fakat sizin yaşadığınız olay düpedüz dolandırılıcılık.
  • O zaman şuraya bağlayalım konuyu,sizce araç ilanlarında yazan hasar kaydı yetkili servis şişirmesidir ifadesi doğru mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki yetkili A servisi sahte yedek parça kullanımından kapandı.
    Başka bir yetkili B servisinde müdür, ustabaşı anlaşmalı iş emri açmadan araba yapıyorlar, para ceplerine kalıyor.
    Garantiden parça yazılıp değişmiyor, sonra parça el altından dışarı satılıyor.
    Garantiden değişen mekatronik kartları daha sonra tekrar şanzıman üzerinde servise giriş yapıyor. (Mekatronik garantiden değişince sağlam olan kartlar el altından sanayiye satılıyor)

    Bunun gibi nice olay duyduk. Usta, başında adam beklerken iş yapmayı sevmez ama ne yazık ki beklemek lazım.
    Sanayide sürekli gittiği yerde ilk başta çıkan bütün parçalarımı alırdım. Sonra samimileşince yağ değişiminde "abi yağı alacak mısın" diye soruyorlardı.

    Askerde yer tarafta yazardı, KONTROL İTİMATA MANİ DEĞİLDİR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.