Şimdi Ara

bütün hatıralarım resimlerim virüsle yok oldu karşılığında 980 $ istiyorlar lütfen yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
9
Favori
10.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar canım çok sıkkın. Yardımınıza ihtiyacım var. 15 yıllık resimlerim videolarım hatıralarım herşey bir virüsle birlikte adeta yok oldu açılmıyor. Silinen eski dosyaları getireyim diye program yüklerken virüs bulaştı. Bütün arşivim 2. hdd duruyordu oradaki jpeg, videolar, raw ve pdf nin sonuna ".hets" uzantısı ekledi. Hets uzantısını siliyorum dosyanın asıl simgesi geliyor açmaya çalışınca bozuk diyor. Geri yükleme yaptım virüs gitti ama uzantılar aynı. Belgelerimdeki resimler falan açılıyor orda sorun yok asıl arşivim bozuldu. Bozulan her dosyaya bir metin belgesi yüklenmiş. Metin içeriğinde "dosyanızın düzeltilmesi için 980$ yatırın" diyor. Lütfen yardım edin. Metin belgesini İngilizce ve Türkçe resim olarak ekliyorum. Lütfen bir çare bulalım... bütün hatıralarım resimlerim virüsle yok oldu karşılığında 980 $ istiyorlar lütfen yardım!!bütün hatıralarım resimlerim virüsle yok oldu karşılığında 980 $ istiyorlar lütfen yardım!!







  • bende ücretli kaspersky vardı ama 3 gün önce cıkan fidye virüsünü engelleyemedi. kasperskye mail attıgımda ise programımın güncel olmadıgını söylediler demem o ki bilgisayara virüs gireceği varsa hiçbir şey engelleyemiyor nasılki bir insanı kapalı alana kapatsan da yine de hasta olabiliyor pc de öyle
    merhaba geçmiş olsun.
    aynı olay yılın başında kardeşimin yedek bilgisayarında başına geldi. toplamda 30 bin adet civarı resim,müzik,text,dizi,film v.s. dosyaları vardı. resimler aile resimleri çok önemliydi. bana haber verince gidip baktım ve crypto virus olduğunu öğrendim. bir araştırma yaptım ve bunların sürümleri olduğunu öğrendim yani daha yeni sürümse çaresi hemen çıkmıyor. bende bir tane ssd aldım diğer hdd yi söktüm ve beklemeye başladık. genelde bitdefender en hızlı çözüm buluyormuş. twitter dan takip ediyorum bir yandan bitdefenderı.toplamda 2 hafta sonra bitdefenderın küçük bir programı var(BDGandCrabDecryptTool)bizim sürüm için versiyonu çıktı. programı çalıştırıyorsun kurtarmak istediğin dosya kaç gb ise o boyutta başka biryerde boş yeri gösteriyorsun ve hiç bir kayıp olmadan isim değişmeden hepsini oraya kurtarıyor. ben klasör klasör gittim ve hepsini kurtardık. bu olay şöyle oluyormuş hackerlar ya yakalanıyormuş cia,fbi yada v.s tarafından bunlar aracılığı ile dosya şifreleri piyasaya veriliyormuş yada hacker insafa gelip kendileri veriyormuş şifreleri. bu süre zarfında ne yaparsan yap kurtaramıyorsun dosyaları, şifreleri şart.bu arada cripto programını (BDGandCrabDecryptTool)kullanırken bilsayarında her klasöre atılan text dosyası var onu kullanılıyor şifre çözerken.
    Şu kripto konuları gördükçe çok gülüyorum. Konu sahibi dostum üzerine alınma durumun çok kötü inşallah kurtulursun. Başka bir konu vardı tıpkı senin gibi bir yazılım indirmiş yemiş kripto virüsü sonra gelmiş burada konu açmıştı antivirüs falan kullanmıyordu. Hatta geçmiş bie konuda mesajını gördüm şöyle yazıyordu.

    “En iyi antivirüs kullanıcıdır” diye

    Evet kullanıcı en önemli etken ama siz ego yüzünden girdiği duruma çok gülmüştüm.


    Senin yapacağın tek şey antivirüs şirketlerine örnek gönderip şifreyi kırlamaları için rica etmek ya da başka yazılımcıların bu kriptoyu çözecek yazılım çıkarmaları. Başka türlü kurtulamazsın. O adama o parayı göndersen bile dosyaları açmaz. 5 yollarsın 3 daha yolla der sonra bir 3 daha sonra küfürü basar seni ortada bırakır asla para verme o ırzı kırık adama.
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen deniyorum
  • O hatiralar 980 dolardan fazla eder hocam ben olsam paraya kiyardim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    maalesef çözemedi, teşekkür ederim. Başka bir öneriniz varsa lütfen yardımcı olun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    O hatiralar 980 dolardan fazla eder hocam ben olsam paraya kiyardim
    hocam parayı versem gerçekten resimlerime ulaşacakmıyım onuda bilmiyorum. Ayrıca metinde bahsedilen olayı nasıl yapacağım onuda anlamadım o kadar canım sıkıldı ki anlatamam 15 yıllık hatıra var orda
  • emre0298 kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    Antivirüs olarak 360 total security vardı. Virüs arka planda başladı kapatamadım uzantıların değiştiğini görünce panikleyip resetledim güvenli moda geçip başka antivirüs yükleyecektim. Geri yükleme ekranını görünce tıkladım. Siz böyle deyince pişman oldum keşke geri yüklemeseydim. Şifresiz resim arıyorum şimdi. Antivirüs firmasına nasıl göndereceğim bir yol gösterir misin?
  • emre0298 kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    Nerden indirdiğimi hatırlamıyorum. Geri yükleme yapmadan önceki duruma getiremem artık değil mi çok geç sanırım. Bir de gönderdiğiniz linkteki programın benzerini nasıl bulurum belki diğerleri çözer ne olarak aratmalıyım?
  • Ah Be Hocam İçim Gitti Okurken Çok Önem Veririm Böyle Şeylere Çok Geçmiş Olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    bu mesaj silindi
    Biraz önce şifresiz resmi buldum. Şifrelenmiş resimle birlikte aynı klasöre attım bir kaç dakika sonra diğeride şifrelendi. Ama diğer klasördeki şifresiz resimler öyle duruyor. Virüs silinmemiş olabilir mi. Kaspersky yükleyip taratsam bütün şifreler çözülür mü sizce öyle bir ihtimal var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çetooooo

    Ah Be Hocam İçim Gitti Okurken Çok Önem Veririm Böyle Şeylere Çok Geçmiş Olsun
    Çok teşekkür ederim. İnanın nasıl üzüldüğümü anlatamam. Öyle 3-5 resim falan değil hocam 500 gb lık hdd tamamı dolu hiç biri açılmıyor. Ne yapacağım bilmiyorum.
  • Pu oçeler, hocam ise yarar mı bilmem ancak linkedin de siber güvenlik alanında çalışan kişilere danışabilirsin belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bir çözüm öneren olur belki danışmakta fayda var her yolu deneyeceğim. Teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun en büyük hatan resimlerin çok değerliyse dvd yada harici hart diske atmamandır çünkü hdd bu güven olmaz bunu yapsan hade len deyip basardın formatı anladığım kadarıyla fidye yazılımı virüsü yemişsin her siteden program indirmemek gerek korsan olsada temiz iş yapan siteler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Kasım 2019; 2:45:59 >
  • Şerefsize bak birde %50 indirim yapıyoruz diyor. Çok sinirlendim bu mevzuya. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan için o işi yapan uzmanlara teslim etmek en mantıklısı ama programlarla oluyor mu bayağı bir araştırma yapman lazım, ben o değil de bunu atlatırsan sonrası için sana bir şeyler yazayım; belki yararına olur, eğer önemli dosyalarını resimlerini kurtarırsan bundan sonra sahip olduğun arşivi parçalayarak bölerek sakla misal 4 tb verin mi var ya 1 tb 'lık hdd ler ya da 2 tb 'lık hdd ler ile bölümle eğer biri giderse bari diğer yarısını kaybetmemiş olursun hatta daha da imkanın var ise 8 tane 1 'lik alıp ya da 4 tane 2 tb 'lık alıp parçalayarak dosyalarını saklarsan arşivinin ömrü daha uzun olur dile kolay 15 yıllık falan demişsiniz. İnsan için paradan daha değerli oluyor bazı şeyler.
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ah o formatı atıp geçmeyi o kadar istiyorum ki pişmanlığın büyüğü burda. Araştırmaya fidye yazılımını aratarak devam edeyim teşekkürler hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zeevac kullanıcısına yanıt
    Hiç sorma hocam bir yandan mağdur edip bir yandan çaresiz bırakıyor. Bir yolunu bulurum umarım. Teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.