Şimdi Ara

Yerli mühendislik şirketi simülatör üretiyor | Sanlab nasıl kuruldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Yerli geliştiricileri konuk ettiğimiz video serimizin bu bölümünde konuğumuz Sanlab. Kendileriyle geliştirdikleri simülatörleri, oyunlarını ve gençlere sundukları fırsatları konuşuyoruz. 



  • Çok güzel yolları açık olsun

  • Şu projeyi yap gönder dedikleri olayına ben inanmıyorum. Adamların geliştirmekte olduğu projeye bedava destek veriyorsunuz. Onların istediği projeyi ilgi alanın olduğu için yapıyorsun. Projenin en ufak dosyalarına kadar alıyorlar. Sonra kendi projelerinde kullanıyorlar. Kendi projenizi gösterin kısmı daha tehlikeli iş veren senin tek başına bir yere kadar geliştirdiğin düşündüğün projeyi adam alıyor ekibiyle daha iyi yere taşıyor. Sana yine bir şey vermiyor. Bu seviye gelenler freelance olarak bir şeyler geliştirip para kazanmış insanlar oluyor. Düzenli olarak iş yaptığınız yerleri bile kaybedebiliyorsunuz. Sadece bu tarz firmalar için konuşmuyorum. Bu seviye geldiyseniz bedava iş yapmayın. Siz hayır kurumu değilsiniz. Firmalara yaptığınız yenilikçi çözümlerinizi de çok güveniyorsanız. Düzenli bir iş yapıyorsanız. Lütfen firma isimini vs saklayın. Ama bazen firmalar size ufuk kapısı olabilir. Öyle firmalara da her şeyinizi paylaşabilirsiniz. O tür firmalar genelikle öncü oluyor. Ama adamlar yatırım yapıyor geliştiriyor. Pat 1 yıl içinde hemen taklitleri çıkıyor. En çok o tarz firmalara üzülüyorum.

    Bu firmanın ürünleri gerçek G kuvvetini hissettirebiliyor mu görmek istiyorum.

    2005 yılında izlediğim bir video Bu videonun takla

    Birde bunun kaza yaptığı bir video vardı.



  • türk milleti iş makinesi izlemeyi sever, bence tutar :)

  • 720 dereceymiş ! 10 g kuvvetine ulaşınca ne irade kalır ne yer çekimi !

    bırakın bu fantezi spor işlerini gelecek yapay zeka da !

    karşındaki hamlesini yapmadan 70 adım sonrasını ön göre bilen yapay zekalarda asıl gelecek !

    gelecek fantezi spor tesislerinde değil !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Kasım 2019; 9:9:28 >
  • 90'larin başında Havelsan'da simülatör işleri yapılıyordu, fakat tüm mekanik aksam ithaldi, çok pahalıydı ve isteyen herkese de satılmıyordu, böyle hidrolikler, koltuklar, direksiyon, sensörler, vs hiçbirini istesen de sipariş edemezdin.Şimdi şartlar çok farklı. Ben bu videodaki arkadaşı 1992 yılına götüreyim, hiçbir şey yapamaz, çünkü Çin yok, Alibaba diye birşey yok, internet yok.. şimdi katalogdan herşeyi sipariş ediyorsun, ayağına geliyor.

    Videodaki şu cümleye de dikkati çekerim: "21 yaş meslek seçimi için artık çok geç..."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu tespitin için, birilerinin gözlerinin yavaş yavaş açıldığını görmek güzel. "Yaptığın işi bana göstermessem ben seni nasıl ölçeyim?" gibi bir cümleyi hiçbir normal işveren söylemez.
    Diplomalı adam istiyor mu istemiyor mu ona karar vermesi lazım. Tabii ki diplomalı istiyor hepsi, hem de en iyi okullardan. Yeni mezun adamın sana diplomadan, transkriptten başka göstereceği şeyi olamaz. Tecrübeli adam da eski işyerinden referanslar belirtir, öyle çıkarıp da bak ben şunu yazdım bunu verdim diye dışarıya açamaz, suçtur, çünkü kendisine ait değildir,
    Diploman yok, tecrüben yok, hah işte o zaman bu "göster bakalım sen neler yaptın, ne bilirsin bize ispat et" maymunluğuna düşersin. Öyle adamları limon gibi sıkarlar.

    Ek olarak:
    "Ama diploma yeterli değil.." diyeceklere cevabım: iyi üniversiteden alırsanız o diplomayı yeterli, giriş düzeyi (entry-level) iş ilanı verenler sadece diplomaya bakar zaten. Dandik üniversitelere GİTMEYİN, dört yılınızı oralarda heba etmeyin, diploma o zaman yeterli değil işte. Türkiye'de son 15 yılda düzinelerce tın tın üniversite açıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 30 Kasım 2019; 10:11:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gençler yakınıyor dediniz linçi yediniz donanım haberde her şeye muhalefet eden boş beleş tayfayı kızdırdınız pc başında poposunu büyütüp her suçu hükümettte veya anne babasında bulan boş beleş tayfa kızdı!

  • Doğru gelecek yapay zekada ama şimdi bu firma ne yapsın kapatıp dükkanı anlamadığı işe mi yönelsin. Firmanın oyun yapımı konusunda izlediği yol doğru geliyor. Ama geç kalınmış bir proje yaklaşık 5 sene önce buna kalkışması lazımdı. iş makineleri olduğu için oyun tutacak bu gerçek. Sıfırdan yapmayacaklar bilgi birikimleri var. Yapay zekanın da sonunda bir donanıma ihtiyacı olacak hiç bir şey boşa olduğunu düşünmüyorum.

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Sadece Türkler sevmiyor dünyada seveni çok... Bazı ülkelerde izlediklerini göremiyorsun çünkü inşaat alanına yaklaştırmıyorlar yasak.

  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Valla şuanda doğrusu üniversiteyi bitirip. Yurt dışında master yapıp orada kalmak. Ülkenin zararına bir durum. Ülkede 1 sene çalışıp 1 sene sonra ne olacağı belli olmuyor. Türkiye zor bir ülke deli gibi asker alıyoruz. Mühendisi düşünen kim. Düşünüyorlarsa da ben göremiyorum.

  • inşallah devamı gelir :) yolları açık olsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    90'larin başında Havelsan'da simülatör işleri yapılıyordu, fakat tüm mekanik aksam ithaldi, çok pahalıydı ve isteyen herkese de satılmıyordu, böyle hidrolikler, koltuklar, direksiyon, sensörler, vs hiçbirini istesen de sipariş edemezdin.Şimdi şartlar çok farklı. Ben bu videodaki arkadaşı 1992 yılına götüreyim, hiçbir şey yapamaz, çünkü Çin yok, Alibaba diye birşey yok, internet yok.. şimdi katalogdan herşeyi sipariş ediyorsun, ayağına geliyor.

    Videodaki şu cümleye de dikkati çekerim: "21 yaş meslek seçimi için artık çok geç..."
    Artık üretemeyeceğimiz şey kalmadı bu dünyada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TORU-NAGA

    Artık üretemeyeceğimiz şey kalmadı bu dünyada.

    Alıntıları Göster
    Bu dediğin her ülke için geçerli, herkes artık istediğini üretebilir, fakat satabilir mi? sorun orada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oo türkiyenin önde gelen şirketi ise gerisi teferruattır, ne kadar çokda önde gelen şirket var.. allah bilir nasıl bir macera sonrası sizi şutlayacaklar, git çalış öğren istediğini senden aldıkdan sonra kapının önündesin..

  • www.arcsim.com

    Konya.da bu yarışın içerisinde . . .

  • Sunlab yerli güneş simülatörü üretti.

    Yerli mühendislik şirketi simülatör üretiyor | Sanlab nasıl kuruldu?


    Bayilikler verilecektir :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.